Recenzie „Gânduri de pe o planetă nervoasă” de Matt Haig

de | sept. 20, 2021 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ ARE REDUCERE PE:

Gânduri de pe o planetă nervoasă de Matt Haig„Gânduri de pe o planetă nervoasă” este o carte de non-ficțiune scrisă de Matt Haig. Este continuarea bestsellerului său „Câteva motive să iubești viața” și de asemenea a devenit apreciată de multă lume.

Eu aș spune că nu este o carte de citit doar de către cei ce suferă de depresie și anxietate și de cei care trec prin momente de îndoială privitor la valoarea lor

Este o carte de dezvoltare personală, cu mici exemple din viața sa, pe care Matt Haig a scris-o să ajute pe cât mai mulți.

Să recunoaștem. Nu există persoană în lumea asta care să nu fi fost tristă vreodată, care să nu se fi îndoit de sine și de rolul său pe pământ. Sau care să fi suferit din varii motive și să se considere pe sine vinovat. Eu am avut stări de angoasă, anxietate. Am fost și deprimată de foarte multe ori până să ajuncarti dg să mă iubesc pe mine însămi și să mă accept așa cum sunt. Slavă Domnului, acum sunt bine. Am prieteni buni lângă mine, familia aproape, pe Dumnezeu sus care mă protejează și sunt cea mai norocoasă.

Poate vor mai exista momente în care mă voi deprecia, voi plânge și voi avea gânduri mai puțin optimiste. Dar nimic din ce a fost.

Dacă îți place recenzia cărții GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Matt Haig

Acum îmi dau seama de ceea ce subliniază Matt Haig în „Gânduri de pe o planetă nervoasă”

Gândurile astea negative și senzația că nu ești suficient, că nu ești împlinit dacă nu ai aia, dacă nu faci cealaltă, dacă nu te iubește nu știu cine ori dacă nu ai un grup mare de prieteni, vin din jur. Din societate, din ceea ce ajungem să înghițim zilnic de la televizor, de la știri, reclame, filme, influenceri, reviste și așa mai departe.

Bineînțeles, nu este vorba doar de asta. Nu mă pot compara cu o persoană care a fost anxioasă sau depresivă toată viața. Nu pot înțelege în totală măsură tot spectrul de stări, sentimente și frici pe care le resimte acea persoană. Dar mă pot apropia de ea și o pot asculta, empatizând.

În cartea sa – „Gânduri de pe o planetă nervoasă”, Matt Haig susține că toți am putea avea de câștigat dacă am deschide mai bine ochii și ne-am da seama când lumea se joacă cu mintea noastră. Cartea asta e utilă, alină pe toți dacă știm cum să o citim și să o prețuim.

Autorul ei a trecut prin multe și nici în ziua de azi nu se simte total eliberat de stările care l-au prins în mreje în trecut. Dar cel puțin tot încearcă să găsească soluții la problemă, să se ajute pe el în același timp ajutându-ne și pe noi oferindu-ne spre lectură asemenea scrieri sincere și realiste.

În acest volum, Matt Haig adună mai multe eseuri cu teme variate și ne dă ocazia să reflectăm singuri pe seama lor

Despre știrile nocive, social media, somn, dependențe, distracție și muncă știm cu toții. Dar că acestea ne-ar putea influența într-o mare măsură viața și felul în care ne simțim dacă le lăsăm să ne afecteze aflăm din carte mai mult.

Scriitorul ne invită prin intermediul acestei cărți să fim mai fericiți, mai calmi și să trecem printr-o sită fină obișnuințele erei digitale care ne acaparează viețile în prezent. Cartea de față se citește ușor, dar este plină de idei și îndemnuri bune, ceea ce o face profundă și necesară în bibliotecă. Este posibil, așa cum mulți cititori ai ei declară, să schimbe chiar percepția noastră asupra lumii și felul în care ne prioritizăm timpul prețios.

Eu am făcut cadou această carte, după ce eu însămi am profitat de rândurile ei, și o recomand tuturor deoarece sigur poate ajuta mai multe persoane. 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ
Autor: Matt Haig
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 574

Alte recenzii de la Matt Haig:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1579 zile și a scris până acum 357 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments