Recenzie „Gânduri de pe o planetă nervoasă” de Matt Haig

de | sept. 20, 2021 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Gânduri de pe o planetă nervoasă de Matt Haig„Gânduri de pe o planetă nervoasă” este o carte de non-ficțiune scrisă de Matt Haig. Este continuarea bestsellerului său „Câteva motive să iubești viața” și de asemenea a devenit apreciată de multă lume.

Eu aș spune că nu este o carte de citit doar de către cei ce suferă de depresie și anxietate și de cei care trec prin momente de îndoială privitor la valoarea lor

Este o carte de dezvoltare personală, cu mici exemple din viața sa, pe care Matt Haig a scris-o să ajute pe cât mai mulți.

Să recunoaștem. Nu există persoană în lumea asta care să nu fi fost tristă vreodată, care să nu se fi îndoit de sine și de rolul său pe pământ. Sau care să fi suferit din varii motive și să se considere pe sine vinovat. Eu am avut stări de angoasă, anxietate. Am fost și deprimată de foarte multe ori până să ajuncarti dg să mă iubesc pe mine însămi și să mă accept așa cum sunt. Slavă Domnului, acum sunt bine. Am prieteni buni lângă mine, familia aproape, pe Dumnezeu sus care mă protejează și sunt cea mai norocoasă.

Poate vor mai exista momente în care mă voi deprecia, voi plânge și voi avea gânduri mai puțin optimiste. Dar nimic din ce a fost.

Acum îmi dau seama de ceea ce subliniază Matt Haig în „Gânduri de pe o planetă nervoasă”

Gândurile astea negative și senzația că nu ești suficient, că nu ești împlinit dacă nu ai aia, dacă nu faci cealaltă, dacă nu te iubește nu știu cine ori dacă nu ai un grup mare de prieteni, vin din jur. Din societate, din ceea ce ajungem să înghițim zilnic de la televizor, de la știri, reclame, filme, influenceri, reviste și așa mai departe.

Bineînțeles, nu este vorba doar de asta. Nu mă pot compara cu o persoană care a fost anxioasă sau depresivă toată viața. Nu pot înțelege în totală măsură tot spectrul de stări, sentimente și frici pe care le resimte acea persoană. Dar mă pot apropia de ea și o pot asculta, empatizând.

În cartea sa – „Gânduri de pe o planetă nervoasă”, Matt Haig susține că toți am putea avea de câștigat dacă am deschide mai bine ochii și ne-am da seama când lumea se joacă cu mintea noastră. Cartea asta e utilă, alină pe toți dacă știm cum să o citim și să o prețuim.

Autorul ei a trecut prin multe și nici în ziua de azi nu se simte total eliberat de stările care l-au prins în mreje în trecut. Dar cel puțin tot încearcă să găsească soluții la problemă, să se ajute pe el în același timp ajutându-ne și pe noi oferindu-ne spre lectură asemenea scrieri sincere și realiste.

În acest volum, Matt Haig adună mai multe eseuri cu teme variate și ne dă ocazia să reflectăm singuri pe seama lor

Despre știrile nocive, social media, somn, dependențe, distracție și muncă știm cu toții. Dar că acestea ne-ar putea influența într-o mare măsură viața și felul în care ne simțim dacă le lăsăm să ne afecteze aflăm din carte mai mult.

Scriitorul ne invită prin intermediul acestei cărți să fim mai fericiți, mai calmi și să trecem printr-o sită fină obișnuințele erei digitale care ne acaparează viețile în prezent. Cartea de față se citește ușor, dar este plină de idei și îndemnuri bune, ceea ce o face profundă și necesară în bibliotecă. Este posibil, așa cum mulți cititori ai ei declară, să schimbe chiar percepția noastră asupra lumii și felul în care ne prioritizăm timpul prețios.

Eu am făcut cadou această carte, după ce eu însămi am profitat de rândurile ei, și o recomand tuturor deoarece sigur poate ajuta mai multe persoane. 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Matt Haig sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Gânduri De Pe O Planetă Nervoasă
Autor: Matt Haig
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 20.09.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii. 

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Este a doua mea întâlnire cu autorul. Am citit și Iubita locotenentului francez care este mult mai cunoscută probabil și datorită ecranizării pe care eu n-am urmărit-o, dar am apreciat cartea. Colecționarul prezintă tragedia unei tinere fete răpită și sechestrată de...

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Inițial a fost foarte captivantă și teribil de creepy și dark, dar cred că autoarea a greșit complicând acțiunea cu acea tentă de paranormal. William era suficient pentru a menține teroarea la nivel ridicat, nu era nevoie și de acel Yeti/Big Foot sau ce creatură...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1156 zile și a scris până acum 303 articole. Se află pe poziția 3 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments