Recenzie “Gânduri de pe o planetă nervoasă” de Matt Haig

de | apr. 4, 2021 | Dezvoltare Personală, Memorii, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ ARE REDUCERE PE:

Gânduri de pe o planetă nervoasă de Matt Haig este o carte pe care am pus-o în coș la o comandă on line. Am citit rapid câteva păreri pe net și nu am stat prea mult pe gânduri.  Dar, nimic din ceea ce citisem nu mă pregătise pentru stilul acestui autor.

Cartea debutează cu o scenă casnică, de familie, din care înțelegem că protagonistul are sau a avut probleme de anxietate.

După ce se identifică problema, respectiv stresul, depresia și anxietatea, autorul tranșează problematica în fel și chip.

Dacă îți place recenzia cărții GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Matt Haig

Cartea nu se adresează cu dedicație oamenilor cu probleme, e binevenită pentru toți întrucât atrage atenția asupra unor amenințări la adresa societății actuale și sugerează soluții simple, măsuri pe care le putem lua pentru a preîntâmpina apariția unor probleme psihice.

Matt Haig arată că majoritatea publicațiilor scriu frecvent despre stres, că acesta face ravagii de la vârste fragede și preia unele tituluri din ziare spre exemplificare.

Cartea curge ca un jurnal în care autorul notează ce îl preocupă în ziua respectivă. Un capitol prezintă o convorbire telefonică, un altul însemnări de la plajă, un altul sugestiile pe care le-a primit de la google când a început o căutare cu cuvintele „Cum pot deveni”, dar unele capitole dezbat probleme serioase cu argumente solide.

Astfel, autorul prezintă impactul rețelelor de socializare asupra psihicului uman. Internetului îi dedică un capitol întreg, sunt prezentate studii recente (efectuate în perioada 2015-2018) care au demonstrat că tehnologia dă dependență, că suntem tot timpul distrași, că digitalizarea e vinovată de criza de atenție cu care ne confruntăm, fără să ne dăm seama că avem o problemă.

Unele capitole cuprind sfaturi practice, enumerate succint, sub formă de liste. Într-unul dintre ele suntem învățați cum să trăim în secolul XXI fără să cădem pradă unui atac de panică, în altul cum să fii mai bun cu tine însuți, iar în altul am întâlnit o listă cu zece feluri de a munci fără a te prăbuși.

În ciuda problemelor prezentate, cartea se încheie într-o manieră optimistă. Într-un capitol sunt concentrate idei pentru un nou început – conștientizarea, plenitudinea, subiectivitatea lumii, simplificarea, eliberarea. Matt Haig arată că eliberarea de unele lucruri, de oameni, de experiențe, ne permite să ne bucurăm de lucrurile care contează cu adevărat.

E o carte proaspătă, scrisă înr-un stil modern, aparte, care m-a surprins în mod plăcut de mai multe ori. Pur și simplu nu știam la ce să mă aștept când întorceam pagina, dacă următorul capitol avea să cuprindă doar o frază sau o expunere lungă, detaliată.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ
Autor: Matt Haig
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 659

Alte recenzii de la Matt Haig:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 686 zile și a scris până acum 46 articole. Se află pe poziția 17 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Pasionată de lectură și de psihologie, îmi place să încurajez dezvoltarea unei vieți armonioase. Valorile personale sunt: autocunoaștere, dragoste, prietenie, bunăstare, spiritualitate.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments