Recenzie “Gânduri de pe o planetă nervoasă” de Matt Haig

by | Apr 4, 2021 | Dezvoltare Personală, Memorii, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Gânduri de pe o planetă nervoasă de Matt Haig este o carte pe care am pus-o în coș la o comandă on line. Am citit rapid câteva păreri pe net și nu am stat prea mult pe gânduri.  Dar, nimic din ceea ce citisem nu mă pregătise pentru stilul acestui autor.

Cartea debutează cu o scenă casnică, de familie, din care înțelegem că protagonistul are sau a avut probleme de anxietate.

După ce se identifică problema, respectiv stresul, depresia și anxietatea, autorul tranșează problematica în fel și chip.

Cartea nu se adresează cu dedicație oamenilor cu probleme, e binevenită pentru toți întrucât atrage atenția asupra unor amenințări la adresa societății actuale și sugerează soluții simple, măsuri pe care le putem lua pentru a preîntâmpina apariția unor probleme psihice.

Matt Haig arată că majoritatea publicațiilor scriu frecvent despre stres, că acesta face ravagii de la vârste fragede și preia unele tituluri din ziare spre exemplificare.

Cartea curge ca un jurnal în care autorul notează ce îl preocupă în ziua respectivă. Un capitol prezintă o convorbire telefonică, un altul însemnări de la plajă, un altul sugestiile pe care le-a primit de la google când a început o căutare cu cuvintele „Cum pot deveni”, dar unele capitole dezbat probleme serioase cu argumente solide.

Astfel, autorul prezintă impactul rețelelor de socializare asupra psihicului uman. Internetului îi dedică un capitol întreg, sunt prezentate studii recente (efectuate în perioada 2015-2018) care au demonstrat că tehnologia dă dependență, că suntem tot timpul distrași, că digitalizarea e vinovată de criza de atenție cu care ne confruntăm, fără să ne dăm seama că avem o problemă.

Unele capitole cuprind sfaturi practice, enumerate succint, sub formă de liste. Într-unul dintre ele suntem învățați cum să trăim în secolul XXI fără să cădem pradă unui atac de panică, în altul cum să fii mai bun cu tine însuți, iar în altul am întâlnit o listă cu zece feluri de a munci fără a te prăbuși.

În ciuda problemelor prezentate, cartea se încheie într-o manieră optimistă. Într-un capitol sunt concentrate idei pentru un nou început – conștientizarea, plenitudinea, subiectivitatea lumii, simplificarea, eliberarea. Matt Haig arată că eliberarea de unele lucruri, de oameni, de experiențe, ne permite să ne bucurăm de lucrurile care contează cu adevărat.

E o carte proaspătă, scrisă înr-un stil modern, aparte, care m-a surprins în mod plăcut de mai multe ori. Pur și simplu nu știam la ce să mă aștept când întorceam pagina, dacă următorul capitol avea să cuprindă doar o frază sau o expunere lungă, detaliată.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Matt Haig sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GÂNDURI DE PE O PLANETĂ NERVOASĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Gânduri De Pe O Planetă Nervoasă
Autor: Matt Haig
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 4.04.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 26 zile și a scris până acum 8 articole. Se află pe poziția 22 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments