Recenzie „Gândurile mele din vremea războiul” de Regina Maria

de | dec. 21, 2021 | Istorie, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GÂNDURILE MELE DIN VREMEA RĂZBOIUL ARE REDUCERE PE:

Gândurile mele din vremea războiul este o colecție de memorii care vine din perspectiva unei figuri impunătoare, dar umilă și aproape de oameni. Pe lângă un simplu jurnal, cu sentimente și fapte reale, te întâlnești cu poveștile unor oameni simpli, ale românilor de pretutindeni, ale soldaților din vremea războiul și ale celor rămași acasă.

Regina Maria se prezintă ca venind de departe, dar se consideră și cea mai apropiată de poporul ei, fiind atentă la nevoile celor din jur, români sau nu. Se știe despre ea că a scris romane, piese de teatru și povești pentru copii cu dragoste și pasiune.

Aflăm povești de război, ale unor oameni apropiați de regină, ale unor nume importante pentru istorie, povești din timpul reîntregirii naționale din 1918. Cu o sinceritate aparte, cu patriotism și cu devotare, dar și cu umanitate, paginile scrise ca pentru sine ale Reginei Maria îți întăresc convingerile despre țară și monarhie.

Așa cum spune și titlu, războiul este laitmotivul și contextul tuturor povestirilor. Fie că le scrie de la Iași, București sau Bicaz, la început sau final de război, regina e acolo pentru toți ai poporului ei.

Mărturisește cum poporul se întoarce către ea, cum fiecare vizită a ei, cuvânt de încurajare sau rugăciune sunt primite de către bolnavi cu maxim respect, recunoștință și onoare. Venirea ei printre oamenii de rând le dă curaj și îi îmbărbătează, așa cum ea preia de le ei dorința de a continua și se simte pe deplin iubită de cei în față cărora este regina supremă.

A vrut să fie acolo la plecarea soldaților către luptă, să le arate cât înseamna pentru ea, cum își pune încrederea în ei și cum înțelege durerea plecării spre necunoscut și imprevizibil. Neamul a răsplătit-o cu flori.

Sinceritate, istorie, cunoștințe, durere, înlesnire și iubire de țară și de aproape sunt cuvintele ce caracterizează cel mai bine următoarele pagini.

Cu un limbaj specific acelor vremuri, cu un stil apăsător, imperial, puternic, dar uman cartea Gândurile mele din vremea războiului e o lectură și o lecție totodată, un jurnal de război trăit prin ceilalți și o urmă de realitate în vieților celor de acum.

Ți-a plăcut recenzia cărții GÂNDURILE MELE DIN VREMEA RĂZBOIUL?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Regina Maria

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GÂNDURILE MELE DIN VREMEA RĂZBOIUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Gândurile Mele Din Vremea Războiul
Autor: Regina Maria
An apariție : 2020
Editura: PAUL EDITIONS
Nr. Pagini: 221
Limba: Română
Gen Literar: Istorie
Publicată la 21.12.2021
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 11

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1874 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 9 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments