🔥 CARTEA HUGO DĂ-ŢI ÎN PETIC #3 ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Hugo dă-ţi în petic este o carte ce se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani. Sabine Zett ne introduce în problemele neînţelese cu fetele, cu părinții și dorința de a ieși în evidență, tipice vârstei. Ne pune să depăşim graniţa delimitării clare băieţi-fete şi ne obligă să descoperim unul în tabăra adversă a unor puncte comune şi alcătuirii unei găşti mixte.

Cercetătorul şi atotcunoscătorul volumului de faţă este Hugo care, prin încercări repetate, prin eschivări şi minciuni nevinovate, reuşeşte să-i construiască prietenului său o adevărată poveste de adolescent îndrăgostit. Nico îi lasă mână liberă prietenului său, în a-i construi povestea şi a-i insufla credibilitate. Însă, atunci când se alunecă într-un adevărat lanţ vicios, Hugo şi Nico se întrec în a construi cele mai inovative minciuni. Pe care le pun în aplicare într-un stil comic şi demn de globul de aur.

Vina acestui lanţ mincinos o poartă ele, fetele. Şi comportamentul lor bizar şi de neînţeles. Dacă Linda şi Lucy nu s-ar fi proţăpit, zile la rând, în faţa casei lui Nico, fără noimă şi nu le-ar fi trezit acestora curiozitatea, dar mai ales, nu i-ar fi zgândărit orgoliul lui Hugo, minciunile nevinovate nu ar fi fost inventate, precum nici prietena iluzorie a lui Nico.

-Dar acum, fetele sunt din nou aici. Au să o ţină aşa toată săptămâna?

-N-am idee. De fapt, nu cred că mă aşteaptă ceva rău. Chestia asta e cât de cât cool, nu?

-Cool? Ce e cool aici? Te aşteaptă de parcă ai fi autobuz, dar aici nu este o staţie.

O prietenă mai mare, pe care Nico ar avea-o, trezeşte însă interesul şi curiozitatea tuturor din jur, aşa că nu ne mirăm că lui Nico începe să-i placă surplusul gratuit de atenţie ce-l primeşte. Şi cum o minciună duce la altă minciună, Nico şi Hugo ajung să ţese o adevărată romanţă. Creatorul principal, de la care a şi început întreaga aventură, rămâne, bineînţeles, Hugo. Cel care va juca, de altfel, şi rolul principal în piesă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Sabine Zett

-Trebuie să îi dau dreptate Annei, Hugo, spune ea. Este absurd. Nu aveţi alte idei de joacă?

Asta-i o obrăznicie!

Măcar o şti mama câţi ani avem?

Aici vorbim despre lucruri serioase!

Ar trebui să sun la Protecţia copilului şi să mă plâng de cea care are obligaţia să mă educe.

Sabine Zett îşi aruncă micii cititorii în problemele tipice vârstei lor, îi învaţă că o poveste trebuie mereu să aibă un fundament, o minciună duce mereu la o altă minciună, iar de cele mai multe ori putem găsi puncte comune cu cei din jur care pot duce la înfăptuirea unei găşti cu care ne putem petrece timpul amuzându-ne.

Hugo dă-ţi în petic ne invită să nu exagerăm cu minciunile, să nu avem idei preconcepute şi să ne distrăm în voie. Sabine Zett ne oferă o poveste aerisită, cu ilustraţii, distractivă, ce poate capta atenţia copiilor îmbiindu-i la citit.

Eu sunt, până la urmă, Hugo-Expertul-în-întâlniri!

Misterios şi inaccesibil.

La modă şi genial.

Cu acţiune, tensiune şi masă de călcat.

It’ s magic.

Yeah.

Un volum deosebit disponibil pe site-ul Editurii RAO.

🔥 CARTEA HUGO DĂ-ŢI ÎN PETIC #3 ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Hugo Dă-ţi în Petic #3
Autor: Sabine Zett
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 19.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Diana Daniela Macovei
Autor: Diana Daniela Macovei
Diana Daniela e Erou Booknation.ro
Redactor de 1857 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei