Recenzie ”În numele prieteniei” (Calpurnia Tate #2) de Jacqueline Kelly

by | Jan 29, 2018 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN NUMELE PRIETENIEI (CALPURNIA TATE #2) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Magnific. Așa pot caracteriza într-un cuvânt volumul doi din seria Calpurnia Tate de Jacqueline Kelly. Cine spune că o poveste pentru copii nu se poate transforma într-o lectură superbă și pentru adulți?! În numele prieteniei distruge barierele vârstei. Alături de Callie Vee vedem lumea într-o altă lumină. Devenim cercetători, nepoata preferată, sora transformată într-un prieten de nădejde, topim inima îndărăbnicei verișoare și, de ce nu, ne transformăm într-o asistentă veritabilă a singurului veterinar din teritoriu.

-De obicei, oamenii nu ascultă. Le poți pune dovezile în față, dar nu-i poți face să creadă ceea ce ei aleg să nu creadă.

În numele prieteniei ne aruncă cu cercetările la un alt nivel. Dacă în volumul O descoperire neobișnuită, urmăream cum se construiește fascinația și legătura afectivă dintre Callie Vee și bunicul Walter Tate și puneam bazele unui avânt al minții strălucite însetată de cunoaștere, în volumul doi al seriei Calpurnia Tate, împingem granițele cunoașterii afective și mintale.

Jacqueline Kelly ne împinge în a ne susține cauza, în a pune bazele independenței și a depăși granițele autoimpuse de societate. Callie Vee se transformă într-un om de nădăjde din toate punctele de vedere. Cu toate că părinții țin să nu-i observe strălucirea inteligenței, încet, încet, ceilalți ajung să vadă în ea un om de nădejde. Pornind de la frățiorul Travis și până la doctorul Pritzker, Callie Vee se strecoară și își ocupă locul cuvenit în ”pătrățelul încrederii” al fiecăruia.

…înveți mai multe dintr-un singur eșec decât din zece succese. Cu cât e mai spectaculos eșecul, cu atât e mai mare lecția învățată.

Un uragan devastator îi aduce în sânul familiei Tate pe verișoara Aggie și doctorul veterinar Pritzker. Cu pași mici și nelăsându-se devastată de eșecuri, Callie Vee reușește să se strecoare în viețile noilor veniți și mai acoperă o parte importantă din tot ceea ce se numește cunoaștere. De la Aggie învață să lucreze la mașina de scris, iar de la doctorul Pritzker își pune adevărate baze de anatomie și tratamente.

De asemenea, îi câștigă încrederea necondiționată a lui Travis. Frățiorul sensibil ce adoptă fiecare animăluț care ”pare să-i implore ajutorul”, vede în Callie Vee un adevărat far călăuzitor plin de știință care poate stăvili toate pornirile de respingere a celor din jur. De asemenea, Callie Vee își dezvoltă, pe zi ce trece, atât spiritul de afacerist cât și puterea de a se opune planului mamei de a rămâne o ființă ignorantă cu viitoare planuri de măritiș.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jacqueline Kelly

Mi se părea că totul se reducea la o singură întrebare care îmi tot stătea pe creier: Nu eram la fel de deșteaptă ca frații mei? Răspunsul era nu. Nu, nu eram.

Eram mai deșteaptă.

Și, dacă trebuia să-mi găsesc singură drumul prin lume, atunci așa avea să fie. Aveam să găsesc drumul ăla.

Jacqueline Kelly ne creionează o adevărată luptă despre năzuințe, dorințe și idealuri. Ne împinge ca un observator să vedem lumea prin ochii unui copil de treisprezece ani plecat în căutarea cunoașterii și îngrădit de mentalitatea limitată a societății. În numele prieteniei ne ține la vârsta când curiozitatea își începe avântul și ne hrănește mintea cu totul felul de informații abuzând de burețelul ce vrea să absoarbă tot ceea ce îl înconjoară.

Dacă vederea îți e limitată la un spațiu redus, multe lucruri par frumoase.

Prin ochii lui Callie Vee privim o altfel de lume. Suntem copii ce nu vor să se supună regulilor, ce pornesc pe urmele propriilor vise, suntem ajutoarele de nădejde ale celor mari, suntem prieteni și eroi pentru cei mici, suntem salvatori de suflete și șlefuitorii propriilor noastre minți. În numele prieteniei ne aruncă în aventura unei protagoniste cu inițiativă, sete de cunoaștere, tărie de caracter și curaj. Un erou pentru cei mici și un aventurier naiv pentru cei mari.

Un volum disponibil şi pe site-ul Editurii RAO.

Titlu: În Numele Prieteniei (calpurnia Tate #2)
Autor: Jacqueline Kelly
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.01.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Liane Moriarty este o scriitoare genială și mi-a fost de ajuns să citesc Am uitat să fim fericiți pentru a mă convinge de acest fapt. Atunci când am citit și Când vina ne desparte, m-am convins de talentul ei de a crea un thriller psihologic plin de mister și de...

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1979 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 150 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments