Recenzie ,,Inteligenţa personală” de John D. Mayer

by | Dec 9, 2020 | Dezvoltare Personală, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA INTELIGENŢA PERSONALĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Cartea lui John D. Mayer vine cu o clarificare asupra sintagmelor tot mai des vehiculate precum ,,inteligenţă emoţională”, ,,influenţa personalităţii” sau ,,psihologii ascunse”.

Inteligenţa personală poate fi considerată şi drept un mic tratat care să îţi îmbunătăţească starea de zi cu zi. Doar simplul fapt ca poţi să înţelegi în asamblu cum se formează şi cum alegem, în mod inconştient, modelele de personalitate sau cum îţi poţi ghida alegerile personale prin intermediul conştiinţei interioare te îndeamnă să fii mult mai atent/ă la modalitatea în care îţi desfăşori acţiunile.

Mayer este considerat părintele conceptului de inteligenţă emoţională, fiind profesor de psihologie la Universitatea din New Hampshire şi inovator în acest domeniu, publicând valoroase articole pe această temă.

Mai mult, am putea traduce conceptul de inteligenţă persoanală, într-un limbaj mai accesibil sau mai cunoscut, ca fler. Sau intuiţie. Ne referim aici la capacitatea de a îi înţelege pe ceilalţi şi, automat, pe tine însuşi. La a realiza instant pe cine vrei sau nu în viaţa ta sau la îmbunătăţirea interacţiunilor sociale.

Cei cu o astfel de inteligenţă sunt recunoscuţi din ce în ce mai uşor: sunt deschişi, gata de a cunoaşte oameni noi, gata de acţiune, curioşi şi nu se tem de schimbare.

,,Desigur, uneori interpretăm o persoană gândindu-ne doar la trăsături sau alegând o frântură a unei istorii de viaţă, iar după aceea decidem că înţelegem suficient de bine individul.ˮ

Importanţa acestei teme este demonstrată încă de la început prin numeroase argumente, studii de la universităţi celebre şi prin experimente pe un număr relativ mare de persoane.

John Mayer propune capitole precum ,,Oamenii din jurul nostru”, ,,Un ghid pentru a face alegeri” sau ,,Creştem odată cu inteligenţa personală” pentru a sublina din nou faptul că informaţiile la care face referire au influenţă atât pe plan personal, cât şi profesional. Într-un final, totul se rezumă la interacţiunea cu ceilalţi, la relaţiile cu ei, dar şi la modul în care ne percepem pe noi înşine.

Inteligenţa personală nu face parte din categoria cărţilor celor mai uşor de citit, prezentând numeroase statistici şi experimente sociale, dar poate fi considerată o carte relaxantă, din care poţi afla o mulţime de informaţii noi şi preţioase.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții INTELIGENŢA PERSONALĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de John D. Mayer sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INTELIGENŢA PERSONALĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Inteligenţa Personală
Autor: John D. Mayer
An apariție : 2016
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 9.12.2020
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1394 zile și a scris până acum 83 articole. Se află pe poziția 7 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments