Recenzie ”Journey Through the Romanian Traditional Cuisine” de Liliana Moisan Bolbol

de | iul. 2, 2022 | Gastronomie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA JOURNEY THROUGH THE ROMANIAN TRADITIONAL CUISINE PE galaxiagutenberg.ro

Ne bucurăm să vă aducem în atenție una dintre puținele cărți de bucate pe care le-am recenzat pe Booknation, o carte care ne-a captat atenția și ne-a impresionat în mod deosebit: Journey Through the Romanian Traditional Cuisine de Liliana Moisan Bolbol.

Cartea este redactată în întregime în engleză și a fost gândită în ideea de a perpetua dincolo de granițele țării o parte semnificativă din cultura românescă: bucătăria tradițională. Este fenomenal gândită, cuprinzând rețete din toate regiunile țării, fiecare regiune fiind parcursă pe rând și introdusă, pe scurt.

Pozele… ahh… pozele… atât de îmbietoare, colorate și vii, te îmbie să vezi dincolo de hârtie, în bucătăria bunicii sau mamei, simțind toate aromele care vor să rupă granițele de celuloză ale cărții.

Rețetele sunt în majoritatea lor simple și accesibile, bine alese, și cuprind instrucțiuni pas cu pas pe care oricine le poate urma.  Vei putea explora de la ciorbe, la deserturi care mai de care (să vedeți cum arată halvaua de casă, yumm), până la drob, papricaș și multe, multe altele.

Rețetele sunt extrem de diverse și aduc laolaltă toate gusturile. Ești vegetarian? Nicio problemă. Adori peștele? Ai o mulțime de alegeri. Îți plac fripturile sau micii? Ai tot ce vrei aici. Pas cu pas, chiar în bucătăria ta!

Cel mai mare lucru pe care reușește Liliana Moisan Bolbol să-l facă prin această carte este să deschidă larg ușa spre cultura bucătăriei românești. Rețetele acestea fac parte din istoria și diversitatea poporului român și vor purta pe toți cei care se vor aventura în interiorul paginilor sale, la o excursie plină de arome în trecut, dar și viitor în același timp. Rețetele nemuritoare regăsite în  ”Journey Through the Romanian Traditional Cuisine” vor putea astfel să călătorească în întreaga lume și să îmbucure, sperăm noi, milioane și milioane de oameni cu gusturi bune.

Am plănuit deja ca un exemplar al cărții să îl facem cadou unei amice americance care a început să experimenteze bucătăria românească. Suntem siguri că o va ajuta să înțeleagă și mai bine cultura românească, iar bucătăria ei va fi locul unde toată familia se va strânge ca să mănânce o mulțime de mâncăruri DELICIOASE ❤️

ACUM GĂSEȘTI CARTEA JOURNEY THROUGH THE ROMANIAN TRADITIONAL CUISINE PE galaxiagutenberg.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Journey Through The Romanian Traditional Cuisine
Autor: Liliana Moisan Bolbol
An apariție : 2021
Editura: GALAXIA GUTENBERG
Nr. Pagini: 262
Limba: Engleză
Gen Literar: Gastronomie
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 9519

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Încă din introducere autorul ne spune că cartea de față este despre căutările eterne ale oamenilor și prețul pe care sunt nevoiți să plătească pentru a le avea. Această sintagmă m-a făcut curioasă să citesc cartea și să analizez ideile prezentate aici. Ca și în...

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Luna Iulie a fost luna în care a prevalat autorul Savatie Baștovoi. Cei care îmi urmăresc recenziile, au observa mai multe cărți citite de mine de la acest autor, în total în Iulie - 7 cărți. Și dacă vă întrebați, ce-o fi cu ea? S-a îndrăgostit iremediabil de scrierea...

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Atât de mult accent se pune în prezent pe dezvoltarea intelectuală a copiilor… Majoritatea părinților sunt preocupați să-și vadă odrasla în fruntea clasamentelor, primul la învățătură și activități extracuriculare. Dar prea puțini se axează pe fericirea propriilor...

5 1 vote
Article Rating
Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 2971 zile și a scris până acum 581 articole. Se află pe poziția 1 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments