🔥 CARTEA JURNALUL ANNEI FRANK ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Jurnalul Annei Frank

Jurnalul Annei Frank” prezintă întâmplările reale trăite de o fată de 13 ani, ce a avut ghinionul de a se naște evreică în perioada nazista.

După terminarea războiului, tatăl Annei, rămas în viață, publică jurnalul ce este considerat document istoric.

Împreună cu familia sa și alți câțiva evrei, Anne este nevoită să renunțe la viața sa și să se ascundă timp de doi ani in Anexă. Izolată de lumea exterioară, aceasta simte nevoia de a avea un prieten, o persoană căreia să i se poată destăinui.

Așa a luat naștere Kitty, nimeni altcineva decât jurnalul primit în dar la ultima ei aniversare. Ea începe să consemneze toate evenimentele războiului, din perspectiva unui copil. Își destăinuie toate gândurile, trăirile și sentimentele trăite in Anexă.

Timp de doi ani observăm evoluția însemnărilor lui Anne, ce cresc în profunzime odată cu trecerea timpului, în final devenind foarte matură pentru vârsta ei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Anne Frank

Lui Anne îi place să scrie și să studieze. Pe tot parcursul șederii in Anexă scrie, învață, citește și visează să ajungă jurnalistă sau scriitoare de succes.

Dacă Dumnezeu mă va ţine în viaţă, voi ajunge departe. Nu voi rămâne o fiinţă neînsemnată. Am să mă dăruiesc lumii şi voi munci pentru omenire.

Sentimentele fetei față de mama sa sunt foarte dure, astfel că tatăl a cerut scoaterea anumitor pasaje din jurnal referitoare la soția sa.

Am nevoie să simt faţă de mama mea respectul ce-l simt faţă de un ideal.

Acest jurnal stă mărturie pentru chinurile suferite de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și relatează fapte veridice. Este o carte ce prezintă aspecte șocante din perioada nazistă, dar în același timp emoționantă.

Astfel, se observă perioada  adolescenței lui Anne care este înconjurată de haos, sărăcie și teamă,  dar care are puterea si curajul să își păstreze visele și să se indrăgostească.

🔥 CARTEA JURNALUL ANNEI FRANK ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Jurnalul Annei Frank
Autor: Anne Frank
An apariție : 2013
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Diana Popa
Autor: Diana Popa
Redactor de 1847 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Popa
Diana Popa mai scrie și pe https://www.facebook.com/diana.popa.528