Recenzie “Jurnalul unei studente la drept” de Elena-Raluca Cîrjan

by | Jul 2, 2015 | Divertisment, Educație, Jurnale, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALUL UNEI STUDENTE LA DREPT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Raluca CîrjanRaluca Cîrjan este o tânără originară din județul Vâlcea, absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București. În urmă cu 5 ani a  hotărât să împărtășească experiențele ei din anii de facultate pe blog, pentru a fi la îndemâna oricui are nevoie de informații.

Blogul ei a avut un succes răsunător atât în rândul elevilor care se gândeau la posibilitatea de  a urma cursurile Facultății de Drept, cât și în rândul studenților sau al profesorilor. Așa s-a născut ideea de a scoate o carte, iar sprijinul a venit chiar de la una dintre fostele ei profesoare, Nicoleta Solomon.

Jurnalul unei studente la drept” a fost publicată în luna iunie de Editura Solomon și  deja se bucură de multe aprecieri. Cartea reprezintă oglindirea articolelor de pe blog, însă vine și cu alte adăugări semnificative.

Înglobează teme diverse: viața de student, prietenia, familia, dragostea și evocă trăiri ce izvorăsc din fericire, teamă, ezitări, dezamăgire, extaz.

jurnalul_unei_studente_la_drept_cover

Opera debutează cu momentul în care Raluca merge să se înscrie pentru a susține examenul de admitere la Facultatea de Drept. Mai departe sunt prezentate activitățile cotidiene ale unui student în București, adevărul din spatele sesiunilor psihedelice, dorințele, dramele, poveștile de dragoste, experiențele profesionale și perioada în care Raluca ajunge să nu știe exact ce vrea și ce drum ar trebui să urmeze după facultate.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Elena-Raluca Cîrjan

Acțiunea se desfășoară în jurul vieții autoarei, iar printre personaje se numără colegii și prietenii acesteia, părinții, profesori, oameni din lumea juridică, precum Gabriel Boroi, Romeo Popescu sau Andrei Săvescu. Niciun nume nu a suferi modificări, un alt element ce sugerează veridicitatea întâmplărilor.

 Maniera de redactare este ireproșabilă. Umorul este cel ce guvernează întreaga scriere, însă se împletește firesc cu pasajele sensibile, trecerea făcându-se cu un echilibru perfect.

Sinceritatea cu care este abordată scrierea este surprinzătoare. Evenimentele sunt redate în întregime întocmai cu realitatea, din viziunea subiectivă a autoarei.

Dacă te gândești să dai la drept, dar nu ești foarte sigur sau vrei să îți faci o idee despre ce înseamnă viața de student, dacă ești deja student la drept și vrei să vezi cum au trăit și alții această experiență sau dacă vrei pur și simplu să citești o carte încărcată de trăiri autentice, Jurnalul unei studente la drept este alegerea potrivită pentru tine.

🔥 CARTEA JURNALUL UNEI STUDENTE LA DREPT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Jurnalul Unei Studente La Drept
Autor: Elena-Raluca Cîrjan
An apariție : 2015
Editura: SOLOMON
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.07.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cartea prezintă întâmplări veridice și împletește cu brio teme diverse: viața de student, iubirea, prietenia, familia. Prezintă cu mult umor viața de student la drept, dar sensibilizează foarte mult prin povestea de viața a autoarei.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Claudia Predoană este redactor Booknation.ro de 1896 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 101 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Claudia Predoană aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments