Recenzie „Jurnalul unei studente la drept” de Elena-Raluca Cîrjan

de | iul. 2, 2015 | Divertisment, Educație, Jurnale, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALUL UNEI STUDENTE LA DREPT ARE REDUCERE PE:

Raluca CîrjanRaluca Cîrjan este o tânără originară din județul Vâlcea, absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București. În urmă cu 5 ani a  hotărât să împărtășească experiențele ei din anii de facultate pe blog, pentru a fi la îndemâna oricui are nevoie de informații.

Blogul ei a avut un succes răsunător atât în rândul elevilor care se gândeau la posibilitatea de  a urma cursurile Facultății de Drept, cât și în rândul studenților sau al profesorilor. Așa s-a născut ideea de a scoate o carte, iar sprijinul a venit chiar de la una dintre fostele ei profesoare, Nicoleta Solomon.

Jurnalul unei studente la drept” a fost publicată în luna iunie de Editura Solomon și  deja se bucură de multe aprecieri. Cartea reprezintă oglindirea articolelor de pe blog, însă vine și cu alte adăugări semnificative.

Înglobează teme diverse: viața de student, prietenia, familia, dragostea și evocă trăiri ce izvorăsc din fericire, teamă, ezitări, dezamăgire, extaz.

jurnalul_unei_studente_la_drept_cover

Opera debutează cu momentul în care Raluca merge să se înscrie pentru a susține examenul de admitere la Facultatea de Drept. Mai departe sunt prezentate activitățile cotidiene ale unui student în București, adevărul din spatele sesiunilor psihedelice, dorințele, dramele, poveștile de dragoste, experiențele profesionale și perioada în care Raluca ajunge să nu știe exact ce vrea și ce drum ar trebui să urmeze după facultate.

Acțiunea se desfășoară în jurul vieții autoarei, iar printre personaje se numără colegii și prietenii acesteia, părinții, profesori, oameni din lumea juridică, precum Gabriel Boroi, Romeo Popescu sau Andrei Săvescu. Niciun nume nu a suferi modificări, un alt element ce sugerează veridicitatea întâmplărilor.

 Maniera de redactare este ireproșabilă. Umorul este cel ce guvernează întreaga scriere, însă se împletește firesc cu pasajele sensibile, trecerea făcându-se cu un echilibru perfect.

Sinceritatea cu care este abordată scrierea este surprinzătoare. Evenimentele sunt redate în întregime întocmai cu realitatea, din viziunea subiectivă a autoarei.

Dacă te gândești să dai la drept, dar nu ești foarte sigur sau vrei să îți faci o idee despre ce înseamnă viața de student, dacă ești deja student la drept și vrei să vezi cum au trăit și alții această experiență sau dacă vrei pur și simplu să citești o carte încărcată de trăiri autentice, Jurnalul unei studente la drept este alegerea potrivită pentru tine.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții JURNALUL UNEI STUDENTE LA DREPT?

Vezi toată lista de cărți scrise de Elena-Raluca Cîrjan sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL UNEI STUDENTE LA DREPT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jurnalul Unei Studente La Drept
Autor: Elena-Raluca Cîrjan
An apariție : 2015
Editura: SOLOMON
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.07.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Recenzie „Sub semnul Imperiului” de Ovidiu Mihalache

Volum distins cu Premiul al II-lea în cadrul Concursului de manuscrise "Împlineste un vis", secțiunea Carte Științifică, ediția I, Editura Universitară, organizat în 2021. "Cine ne-a așezat pe noi, românii, între ruși care nu se mai satură de pământ, turci care nu se...

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Recenzie ”Soarele de la miezul nopții” de Stephenie Meyer

Twilight-povestea care a furat atâtea inimi Twilight este celebra poveste de dragoste dintre un vampir și o ființă umană. Când a apărut seria ce îi are ca protagoniști pe Bella Swan și pe Edward Cullen, nimeni nu s-ar fi gândit că vom avea parte și de Midnight Sun....

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Recenzie „Noi, copiii din Bahnhof Zoo” de Christiane F.

Un memoriu puternic publicat pentru prima dată în urmă cu 35 de ani în Germania (urmat de o o adaptare cinematografică în SUA), care nu arată nici un semn de greșeală sau zgârâietură auditivă în noua traducere De la Humanitas. Povestea Christianei F., o adolescentă...

0 0 votes
Article Rating
Claudia Predoană este redactor Booknation.ro de 2441 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 1 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Claudia Predoană aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments