Recenzie „Jurnalul unei studente la drept” de Elena-Raluca Cîrjan

de | iul. 2, 2015 | Divertisment, Educație, Jurnale, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALUL UNEI STUDENTE LA DREPT ARE REDUCERE PE:

Raluca CîrjanRaluca Cîrjan este o tânără originară din județul Vâlcea, absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București. În urmă cu 5 ani a  hotărât să împărtășească experiențele ei din anii de facultate pe blog, pentru a fi la îndemâna oricui are nevoie de informații.

Blogul ei a avut un succes răsunător atât în rândul elevilor care se gândeau la posibilitatea de  a urma cursurile Facultății de Drept, cât și în rândul studenților sau al profesorilor. Așa s-a născut ideea de a scoate o carte, iar sprijinul a venit chiar de la una dintre fostele ei profesoare, Nicoleta Solomon.

Jurnalul unei studente la drept” a fost publicată în luna iunie de Editura Solomon și  deja se bucură de multe aprecieri. Cartea reprezintă oglindirea articolelor de pe blog, însă vine și cu alte adăugări semnificative.

Înglobează teme diverse: viața de student, prietenia, familia, dragostea și evocă trăiri ce izvorăsc din fericire, teamă, ezitări, dezamăgire, extaz.

jurnalul_unei_studente_la_drept_cover

Opera debutează cu momentul în care Raluca merge să se înscrie pentru a susține examenul de admitere la Facultatea de Drept. Mai departe sunt prezentate activitățile cotidiene ale unui student în București, adevărul din spatele sesiunilor psihedelice, dorințele, dramele, poveștile de dragoste, experiențele profesionale și perioada în care Raluca ajunge să nu știe exact ce vrea și ce drum ar trebui să urmeze după facultate.

Acțiunea se desfășoară în jurul vieții autoarei, iar printre personaje se numără colegii și prietenii acesteia, părinții, profesori, oameni din lumea juridică, precum Gabriel Boroi, Romeo Popescu sau Andrei Săvescu. Niciun nume nu a suferi modificări, un alt element ce sugerează veridicitatea întâmplărilor.

 Maniera de redactare este ireproșabilă. Umorul este cel ce guvernează întreaga scriere, însă se împletește firesc cu pasajele sensibile, trecerea făcându-se cu un echilibru perfect.

Sinceritatea cu care este abordată scrierea este surprinzătoare. Evenimentele sunt redate în întregime întocmai cu realitatea, din viziunea subiectivă a autoarei.

Dacă te gândești să dai la drept, dar nu ești foarte sigur sau vrei să îți faci o idee despre ce înseamnă viața de student, dacă ești deja student la drept și vrei să vezi cum au trăit și alții această experiență sau dacă vrei pur și simplu să citești o carte încărcată de trăiri autentice, Jurnalul unei studente la drept este alegerea potrivită pentru tine.

Ți-a plăcut recenzia cărții JURNALUL UNEI STUDENTE LA DREPT?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Elena-Raluca Cîrjan

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL UNEI STUDENTE LA DREPT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jurnalul Unei Studente La Drept
Autor: Elena-Raluca Cîrjan
An apariție : 2015
Editura: SOLOMON
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3676

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Claudia Predoană este redactor Booknation.ro de 2658 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 1 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Claudia Predoană aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments