Recenzie Kamikaze de Y. Kuwahara și G .T. Allred

by | Jun 30, 2015 | Beletristică, Istorie, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA KAMIKAZE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Kamikaze - Povestea unui pilot japonez din Escadrilele SinucigașeKamikaze – Povestea unui pilot japonez din Escadrilele Sinucigașe este o autobiografie clasică, plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial care descrie cu intensitate și curaj ororile războiului și dezastrele cauzate de acesta.

Povestea este al unui adolescent japonez care la 15 ani este pus în fața unei decizii fără precedent – să se alăture aviației imperiale japoneze sau să păteze renumele familiei, refuzând să intre în slujba împăratului.

Ce m-a impresionat la această carte este atitudinea scriitorului- nu denotă regret, furie sau tristețe când amintește cele întâmplate, cu toate că ar avea multe motive în acest sens. Dimpotrivă, pe tot parcursul cărții întâlnim nostalgie; o nostalgie senină și sinceră.

Situația Japoniei în război devine din ce în ce mai critică așa că autoritățile recurg la metode disperate pentru a obține cel mai mic avantaj. Astfel, se înregistrează o creștere considerabilă în numărul de piloți kamikaze.

Fiind înconjurat de Aliați, Imperiul Nipon are o nevoie acută de acești piloți sinucigași pentru a păstra aparența de stabilitate. Oare lista neagră ce conține numele acestor suflete damnate îl va primi și pe Yasuo și prietenii săi între copertele ei ? Va ieși tânărul adolescent cu bine din acest crud război?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Yasuo Kuwahara și Gordon T. Allred

Aceasta este recenzia unei cărți în care naivitatea se întâlnește cu suferința, iubirea stă față în față cu îngerul amenințător al morții, prietenia este adusă la limite și loialitatea se împletește cu pericolul.

Autorii ne prezintă o lume zguduită de haos și durere în care trăirile unui singur tânăr înduioșează și umanizează atmosfera dezolantă.

Este bine știut faptul că piloții kamikaze au provocat cele mai mari pierderi din istoria Marinei S.U.A., dar istoria ne reamintește că viețile pierdute au fost în van.

🔥 CARTEA KAMIKAZE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Kamikaze
Autor: Yasuo Kuwahara și Gordon T. Allred
An apariție : 2014
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 380
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2125 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 24 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments