Recenzie „Labirintul codependenței” de Robert Hemfelt, Frank Minirth și Paul D. Meier

de | ian. 30, 2021 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LABIRINTUL CODEPENDENȚEI ARE REDUCERE PE:

Labirintul codependenței de Robert Hemfelt, Frank Minirth și Paul D. Meier„Labirintul codependenței. Drumul spre relații interumane sănătoase” este o carte de dezvoltare personală scrisă de Robert Hemfelt, Frank Minirth și Paul D. Meier. Toți trei autorii sunt doctori. Volumul mi-a fost recomandat de o persoană dragă, în care am încredere și care mă îndrumă în viață, pentru a-mi ajuta în problemele pe care le am.

Cartea „Labirintul codependenței. Drumul spre relații interumane sănătoase” a apărut în România la Editura Gramma 

Aceasta este o carte de self help ce mi-a fost recomandată pentru a-mi înfrunta demonii trecutului și a mă elibera de codependență în relațiile mele. Nu este vorba despre acea dependență obișnuită la care te-ai gândi. Este mai degrabă o dependență îndreptată spre persoane și situații, stări de spirit, spre trecut și amintirile ce te trag acolo. O dependență care te împiedică să poți trăi în prezent și să îți formezi familia așa cum ar trebui să fie aceasta.

Volumul de dezvoltare personală conține studii de caz, exemple concrete și pași de urmat. Și tot felul de recomandări pentru a ieși din zona problematică în care te afli de atâta timp. Nu aș fi crezut vreodată că voi da de o carte din acest gen care să mă poată ajuta efectiv. Dar uite că există. Eu am găsit-o. Și dacă și tu te afli sau cunoști pe cineva aflat în situații de codependență, îți recomand scrierea asta.

Nu e ficțiune. E 100% realitate. Adevăr și cazuri reale. Situații de viață cu bune și rele. Studii făcute de cei trei doctori și rezultate ce pot fi obținute și de tine prin urmarea câtorva pași esențiali. Sau cel puțin conștientizarea că ai o problemă și ruperea de trecutul întunecat.

Dacă îți place recenzia cărții LABIRINTUL CODEPENDENȚEI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Robert Hemfelt

Ce oferă mai exact această carte? Expunerea problemei, explicarea ei și soluții concrete

Citind-o și urmărind tot ceea ce cuprinde vei putea rupe ciclul vicios. Vei putea ieșși din labirintul în care te-ai tot înfundat de-a lungul vieții. Dar mai întâi de toate vei învăța despre cele mai eficiente moduri de a depăși relațiile codependente. Și bineînțeles de a putea forma relații interumane sănătoase, așa cum susține și titlul lucrării.

Însă există ceva ce m-a uimit cel mai mult la cartea asta. Îndrumările și referințele creștinești din Scriptură. Cuvântul Lui Dumnezeu care este inserat nu de puține ori în paragrafe pentru a sublinia lucruri și a te convinge să îi ceri ajutorul. O asemenea abordare creștină, religioasă, din partea unor doctori, care reprezintă știința, mă frapează. Dar asta transformă lucrarea „Labirintul codependenței. Drumul spre relații interumane sănătoase” într-o lectură numai bună pentru suflet și minte, pentru vindecare.

Cei trei doctori scriitori te poartă de-a lungul cărții prin 10 etape prin care te poți recupera, elibera de codependență în relațiile tale. Aflăm din carte, dar o știm foarte bine din viața reală mai ales dacă am trecut sau trecem prin asta, că în cadrul relațiilor codependente jucăm jocuri periculoase. Ne scuzăm sau dăm vina pe principii creștine scoase din context, de care abuzăm și le interpretăm de capul nostru. Și în acest fel ne amărâm viețile și ni le otrăvim.

Dumnezeu vrea să trăim frumos, în comuniune cu ceilalți

El vrea să avem relații sănătoase unii cu alții. Și să știm să facem un echilibru bun între a fi dependenți și a fi independenți.

Doctorii Robert Hemfelt, Frank Minirth și Paul D. Meier detaliază felul cum cele mai eficiente mijloace de a ne elibera de aceste relații de codependență este de a stabili și păstra o relație cu Dumnezeu. El ne poate fi ascultător, prieten, psiholog. Lui ne putem plânge și El ne va ajuta să trecem prin toate.

Autorii cu experiență în studierea și tratarea a astfel de cazuri redau în cartea „Labirintul codependenței” cauzele acestei probleme. Ne indică factorii care duc la instaurarea ei. Dar de asemenea, și mai ales asta e important, ne îndrumă cu grijă prin cele 10 stadii care pot fi urmate pentru a ne elibera de codependență.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LABIRINTUL CODEPENDENȚEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: LABIRINTUL CODEPENDENȚEI
Autor: Robert Hemfelt
,
Frank Minirth
,
Paul D. Meier
An apariție : 2019
Editura: GRAMMA
Nr. Pagini: 326
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 543

Alte recenzii de la Robert Hemfelt:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1525 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments