Hakon Ovreas ne invită să descoperim copilul din noi, dăruind copiilor aventuri de citit şi de descoperit. Maro este o minunată poveste potrivită pentru copiii cu vârste între 6-9 ani, unde învățăm că putem deveni supereroii propriilor poveşti. Alături de Aaron şi al lui prieten, Norbert, copii învaţă despre prietenie, bucluc şi salvarea din problemele copilăriei.

-Bună ziua, Aaron, zise ea, dându-i uşor o palmă peste cap. Îmi face plăcere că ai dorit să mă vezi şi astăzi!

-Da, mi se pare practic, răspunse Aaron.

Îl cunoaştem pe Aaron în momentul când îşi pierde bunicul. Dar nu rămânem trişti, fiindcă amintirea celor ce ne părăsesc, rămâne mereu cu noi, însoţindu-ne şi dându-ne sfaturi, aşa cum bunicul lui Aaron îl însoţeşte pe acesta în marile sale aventuri.

-Ai chemat armata?

-Nu, răspunse Aaron. Sunt ajutat de un supererou.

(…)

-Un supererou nou, pe care nu-l cunoşti.

(…)

-Vopseşte lucrurile în maro.

Deci se ia una bucată cutie cu vopsea maro în ideea de a se da culoare căsuţei din pădure pe care Aaron o construieşte cu prietenul său, Norbert. Apoi, se aduc trei copii obraznici ce le distrug celor doi minunata căsuţă. Incidentul neplăcut duce la naşterea unui supererou. Cine este acesta şi ce poate el face în faţa copiilor obraznici?

-(…) Am chemat un supererou.

-Un supererou? Repetă Aaron  cu zâmbetul până la urechi.

-Da. Nu cred că-l cunoşti. Îl cheamă Negrubert.

(…)

-Maro şi Negrubert. Apărătorii Dreptului la Cabană.

Dar uneori, un supererou nu le poate face pe toate. Aşa că în ajutorul lui va mai veni un supererou. Astfel avem doi supereroi pentru a-i salva pe Aaron şi Norbert din mâinile copiilor răi. O coaliţie, nişte vopsea de culori diferite, un inamic comun şi aventura începe. Nu ne lipseşte nici sfatul util al bunicului al cărui spirit şi amintire apare în cel mai propice moment.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Hakon Ovreas

-(…) Cum am reuşi să obţinem ce vrem fără să ne vârâm în necaz, te întreb?

Maro este o poveste de primit şi dăruit pentru toţi copii. Un volum ce poate captiva atenţia celor mici nu numai prin intermediul aventurii ce ia naştere prin intermediul cuvintelor dar şi prin intermediul ilustraţiilor ce însoţesc fiecare desfăşurare de forţe. Aerisită, cu ilustraţii pe fiecare pagină, Maro poate capta atenţia dându-ţi în acelaşi timp şi senzaţia de urmărire a unei animaţii. Astfel, cei mici sunt stimulaţi atât la nivel mental cât şi la nivel vizual.

Hakon Ovreas surpinde într-un mod subtil calitatea copiilor de a trece peste tragedii, de a reinterpreta şi surprinde comportamentul şi gesturile adulţilor, şi de a pune în practică idei salvatoare care să-i scoată din problemele propriei vârste, fără a solicita ajutor. O poveste cu și despre copii și ai lor supereroi.

Un volum disponibil şi pe site-ul Editurii RAO.

Titlu: Maro
Autor: Hakon Ovreas
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 136
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 19.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Diana Daniela Macovei
Autor: Diana Daniela Macovei
Diana Daniela e Erou Booknation.ro
Redactor de 1856 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei