Recenzie Micul prinț de Antoine de Saint-Exupéry

de | feb. 4, 2015 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MICUL PRINȚ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

 

micul-print_1_fullsize

Apărut în 1943, Micul prinț, continuă să exercite  o magie aparte asupra cititorilor săi. Considerat de mulți doar o carte pentru copii, romanul lui Antoine de Saint-Exupéry e o scriere pentru toate vârstele.

Povestire poetico-filosofică și, în același timp mit inițiatic, Micul prinț aduce în prim-plan valorile umane, responsabilitatea, toleranța, legăturile între oameni, spiritul de aventură.

Având ca temă centrală copilăria și relația copil-adult, romanul este povestea unui pilot prăbușit în deșertul Sahara care se întâlnește cu un mic prinț venit de pe asteroidul B612. Conversația celor doi e pe cât de diferită, pe atât de interesantă și plină de tâlc. Poveștile pe care și le spun sunt adevărate invitații la meditație. Dacă ar fi să aleg o frază definitorie pentru roman, aceasta ar fi:

E foarte simplu: nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul e invizibil pentru ochi.

O poveste fascinantă și mereu actuală, scrisă într-un mod foarte poetic de care oricine se îndrăgostește iremediabil! Eu am citit cartea cu un carnețel și un pix lângă pentru a-mi nota diverse citate și asta vă sfătuiesc și pe voi!

În 2013, Micul prinț a fost declarată cea mai vândută și tradusă carte din lume, după biblie. De-a lungul anilor cartea a fost tradusă în peste 270 de dialecte și limbi, existând chiar și versiuni în limbi precum latina și arameica.

Recomand această minunată carte mai ales adulților – vor realiza că au uitat să se bucure de lucrurile mărunte, că viața nu se rezumă la facturi, muncă, stres. Totuși, și copii vor fi încântați de ea și o vor privi drept un roman de aventuri!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MICUL PRINȚ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Antoine de Saint-Exupéry sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MICUL PRINȚ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Micul Prinț
Autor: Antoine de Saint-Exupéry
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.02.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2570 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments