Recenzie Micul prinț de Antoine de Saint-Exupéry

Autor: Antoine de Saint-Exupéry
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 128
Acordă o notă cărții:
 
Aspecte Pozitive:

O poveste pentru toate vârstele. Tratează într-un mod inedit valorile umane, responsabilitatea, toleranța, legăturile între oameni, spiritul de aventură.

 

micul-print_1_fullsize

Apărut în 1943, Micul prinț, continuă să exercite  o magie aparte asupra cititorilor săi. Considerat de mulți doar o carte pentru copii, romanul lui Antoine de Saint-Exupéry e o scriere pentru toate vârstele.

Povestire poetico-filosofică și, în același timp mit inițiatic, Micul prinț aduce în prim-plan valorile umane, responsabilitatea, toleranța, legăturile între oameni, spiritul de aventură.

Având ca temă centrală copilăria și relația copil-adult, romanul este povestea unui pilot prăbușit în deșertul Sahara care se întâlnește cu un mic prinț venit de pe asteroidul B612. Conversația celor doi e pe cât de diferită, pe atât de interesantă și plină de tâlc. Poveștile pe care și le spun sunt adevărate invitații la meditație. Dacă ar fi să aleg o frază definitorie pentru roman, aceasta ar fi:

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Antoine de Saint-Exupéry .

E foarte simplu: nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul e invizibil pentru ochi.

O poveste fascinantă și mereu actuală, scrisă într-un mod foarte poetic de care oricine se îndrăgostește iremediabil! Eu am citit cartea cu un carnețel și un pix lângă pentru a-mi nota diverse citate și asta vă sfătuiesc și pe voi!

În 2013, Micul prinț a fost declarată cea mai vândută și tradusă carte din lume, după biblie. De-a lungul anilor cartea a fost tradusă în peste 270 de dialecte și limbi, existând chiar și versiuni în limbi precum latina și arameica.

Recomand această minunată carte mai ales adulților – vor realiza că au uitat să se bucure de lucrurile mărunte, că viața nu se rezumă la facturi, muncă, stres. Totuși, și copii vor fi încântați de ea și o vor privi drept un roman de aventuri!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)