Recenzie Micul prinț de Antoine de Saint-Exupéry

Titlu: Micul Prinț De Antoine
Autor: Antoine de Saint-Exupéry
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 4.02.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA MICUL PRINȚ DE ANTOINE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 

micul-print_1_fullsize

Apărut în 1943, Micul prinț, continuă să exercite  o magie aparte asupra cititorilor săi. Considerat de mulți doar o carte pentru copii, romanul lui Antoine de Saint-Exupéry e o scriere pentru toate vârstele.

Povestire poetico-filosofică și, în același timp mit inițiatic, Micul prinț aduce în prim-plan valorile umane, responsabilitatea, toleranța, legăturile între oameni, spiritul de aventură.

Având ca temă centrală copilăria și relația copil-adult, romanul este povestea unui pilot prăbușit în deșertul Sahara care se întâlnește cu un mic prinț venit de pe asteroidul B612. Conversația celor doi e pe cât de diferită, pe atât de interesantă și plină de tâlc. Poveștile pe care și le spun sunt adevărate invitații la meditație. Dacă ar fi să aleg o frază definitorie pentru roman, aceasta ar fi:

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Antoine de Saint-Exupéry .

E foarte simplu: nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul e invizibil pentru ochi.

O poveste fascinantă și mereu actuală, scrisă într-un mod foarte poetic de care oricine se îndrăgostește iremediabil! Eu am citit cartea cu un carnețel și un pix lângă pentru a-mi nota diverse citate și asta vă sfătuiesc și pe voi!

În 2013, Micul prinț a fost declarată cea mai vândută și tradusă carte din lume, după biblie. De-a lungul anilor cartea a fost tradusă în peste 270 de dialecte și limbi, existând chiar și versiuni în limbi precum latina și arameica.

Recomand această minunată carte mai ales adulților – vor realiza că au uitat să se bucure de lucrurile mărunte, că viața nu se rezumă la facturi, muncă, stres. Totuși, și copii vor fi încântați de ea și o vor privi drept un roman de aventuri!

🔥 CARTEA MICUL PRINȚ DE ANTOINE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

O poveste pentru toate vârstele. Tratează într-un mod inedit valorile umane, responsabilitatea, toleranța, legăturile între oameni, spiritul de aventură.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.