Recenzie Micul prinț de Antoine de Saint-Exupéry

by | Feb 4, 2015 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MICUL PRINȚ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

 

micul-print_1_fullsize

Apărut în 1943, Micul prinț, continuă să exercite  o magie aparte asupra cititorilor săi. Considerat de mulți doar o carte pentru copii, romanul lui Antoine de Saint-Exupéry e o scriere pentru toate vârstele.

Povestire poetico-filosofică și, în același timp mit inițiatic, Micul prinț aduce în prim-plan valorile umane, responsabilitatea, toleranța, legăturile între oameni, spiritul de aventură.

Având ca temă centrală copilăria și relația copil-adult, romanul este povestea unui pilot prăbușit în deșertul Sahara care se întâlnește cu un mic prinț venit de pe asteroidul B612. Conversația celor doi e pe cât de diferită, pe atât de interesantă și plină de tâlc. Poveștile pe care și le spun sunt adevărate invitații la meditație. Dacă ar fi să aleg o frază definitorie pentru roman, aceasta ar fi:

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Antoine de Saint-Exupéry

E foarte simplu: nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul e invizibil pentru ochi.

O poveste fascinantă și mereu actuală, scrisă într-un mod foarte poetic de care oricine se îndrăgostește iremediabil! Eu am citit cartea cu un carnețel și un pix lângă pentru a-mi nota diverse citate și asta vă sfătuiesc și pe voi!

În 2013, Micul prinț a fost declarată cea mai vândută și tradusă carte din lume, după biblie. De-a lungul anilor cartea a fost tradusă în peste 270 de dialecte și limbi, existând chiar și versiuni în limbi precum latina și arameica.

Recomand această minunată carte mai ales adulților – vor realiza că au uitat să se bucure de lucrurile mărunte, că viața nu se rezumă la facturi, muncă, stres. Totuși, și copii vor fi încântați de ea și o vor privi drept un roman de aventuri!

🔥 CARTEA MICUL PRINȚ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Micul Prinț
Autor: Antoine de Saint-Exupéry
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.02.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O poveste pentru toate vârstele. Tratează într-un mod inedit valorile umane, responsabilitatea, toleranța, legăturile între oameni, spiritul de aventură.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2125 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments