Recenzie “Moda. Istoria completă” de Marnie Fogg

by | Sep 30, 2017 | Artă și Design, Istorie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MODA. ISTORIA COMPLETĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

   Recunosc, moda a fost dintotdeauna una dintre marile mele pasiuni. Fiecare cu nebuniile lui, nu ? 🙂 Totuși, mereu am fost curioasă să văd care a fost istoria acestei puteri, aș putea spune, care ne însoțește zi de zi, de la oglindă, reviste, reclame și până la persoanele care trec pe lângă noi.

   Astfel, nu putea să îmi lipsească din bibliotecă această carte absolut minunată, de care m-am îndrăgostit efectiv, intitulată Moda. Istoria completă, scrisă de către Marnie Fogg.

   Moda a fost adesea respinsă și tratată ca subiect trivial sau frivol, nedemn de o atenție serioasă. O concepție nedreaptă și neadevărată. Departe de a semnifica un val de schimbări nesemnificative, moda rămâne o parte extrem de importantă a societății și culturii moderne.

    Cu ajutorul unor texte foarte bine documentate și a unor imagini de o calitate extraordinară, cartea ne poartă într-o călătorie absolut captivantă prin cele mai importante etape din istoria modei : de la vestimentația în Grecia și Roma, la dinastia Tang, perioada Heian, ținutele de la Curtea Otomană, la perioada târzie Edo, costumele din Renaștere, Restaurație, Romantism, Belle Epoque, Art Deco, până la hainele de haute couture, revoluția britanică a hainelor bărbătești și multe, multe altele.

   Oamenii și-au dorit mereu să se prezinte lumii ca fiind la modă, frumoși și siguri de sine. Decorarea propriei persoane, exprimarea prin hainele purtate sunt la fel de naturale ca respirația.

   Pot afirma în mod cert că vei deveni atât de absorbit de ceea ce este prezentat în această carte, încât vei avea impresia că tocmai tu porți acele haine și că ești din acea perioadă explicată. Nu aș fi crezut vreodată cât de multe schimbări au avut loc în ceea ce privește vestimentația pentru a ajunge la ceea ce purtăm astăzi.

   Așadar, Moda. Istoria completă este o carte indispensabilă pentru oricine vrea să se lase purtat printre straiele de odinioară, printre imprimeuri, bijuterii, pantofi, peruci și nu numai !

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MODA. ISTORIA COMPLETĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Marnie Fogg sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MODA. ISTORIA COMPLETĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Moda. Istoria Completă
Autor: Marnie Fogg
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 576
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.09.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1278 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments