Recenzie “Olenka” de Gaya Wisniewski

by | May 5, 2020 | Cărți pentru Copii, Educație, Recenzii cărți

🔥 CARTEA OLENKA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Gaya Wisniewski este o tânără ilustratoare belgiană, ce provine dintr-o familie de artişti şi a predat desen timp de 12 ani. A debutat în forță cu o altă minunată carte pentru copii: “Mon bison”, încă netradusă la noi.

Olenka este o cărticică plină de culoare, cu o grafică vie şi caldă, cu ilustrații sugestive şi amuzante, care pe Sofia mea, la cei 4 anişori ai ei, au captivat-o total.

Este o poveste despre prietenie, bucuria regăsirii şi a petrecerii unor clipe minunate împreună. Este despre ajutor şi cât de mult depindem de prieteni. Este despre curiozitate şi despre nevoia de aventură. Este despre puterea prieteniei şi devotament.

Peisajul este hibernal, acțiunea este amplasată într-o pădure înghețată pe care cei cinci prieteni o străbat în căutare de noi peripeții şi unde se strâng seara în jurul focului în confortabila căsuță a Olenkăi.

Cei cinci prieteni sunt creionați sugestiv, fiecare având caracteristici şi calitați distincte. Ilustrațiile sugerează foarte atent atmosfera şi firul poveştii. O avem pe Olenka, fetița zâmbitoare şi gazda perfectă care se străduieşte să le ofere cele mai bune condiții de cazare prietenilor reîntorşi din călătorie. Oferindu-le ceai cald, fursecuri delicioase şi fotolii comode în jurul focului, va asculta cu încântare şi curiozitate ultimele întâmplări experimentate de aceştia.

Bizonul Tomek este caracterizat de calm şi forță. Motanul Mirko este pofticiosul năzdrăvan al grupului, mereu în căutare de ceva dulce şi de un pic de aventură. Curajul şi curiozitatea îl îndeamnă la o plimbare prin pădurea plină de pericole şi reuşeşte să-şi pună un pic pe jar prietenii când dispare.

Zaharia deşi născut la munte este frigurosul cetei şi preferă să-şi petreacă timpul cu un ceai cald la gura sobei. Pasăroiul Emil aduce doza de înțelepciune, el este cel care se îngrijorează pentru fiecare în parte şi încearcă să analizeze problemele sistematic.

Neastâmpărul lui Mirko declanşează acțiunea, iar datorită pățaniei lui din pădure îşi va face noi prieteni, dar îi va pune la încercare şi pe cei vechi. Prin scene pline de culoare, ni se sugerează importanța prieteniei și modul în care încercările o fac mai rezistentă.

Va reuşi Mirko să gasească drumul spre casa Olenkăi? Îi vor sări vechii lui prieteni în ajutor? Şi ce surprize va aduce cu el la întoarcere?

O poveste de iarnă numai bună de citit în vacanțe petrecute la bunici la gura sobei.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții OLENKA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Gaya Wisniewski sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OLENKA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Olenka
Autor: Gaya Wisniewski
An apariție : 2020
Editura: FRONTIERA
Nr. Pagini: 56
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 5.05.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 740 zile și a scris până acum 133 articole. Se află pe poziția 5 din 25 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments