Recenzie „Olenka” de Gaya Wisniewski

de | mai 5, 2020 | Cărți pentru Copii, Educație, Recenzii cărți

🔥 CARTEA OLENKA ARE REDUCERE PE:

Gaya Wisniewski este o tânără ilustratoare belgiană, ce provine dintr-o familie de artişti şi a predat desen timp de 12 ani. A debutat în forță cu o altă minunată carte pentru copii: „Mon bison”, încă netradusă la noi.

Olenka este o cărticică plină de culoare, cu o grafică vie şi caldă, cu ilustrații sugestive şi amuzante, care pe Sofia mea, la cei 4 anişori ai ei, au captivat-o total.

Este o poveste despre prietenie, bucuria regăsirii şi a petrecerii unor clipe minunate împreună. Este despre ajutor şi cât de mult depindem de prieteni. Este despre curiozitate şi despre nevoia de aventură. Este despre puterea prieteniei şi devotament.

Peisajul este hibernal, acțiunea este amplasată într-o pădure înghețată pe care cei cinci prieteni o străbat în căutare de noi peripeții şi unde se strâng seara în jurul focului în confortabila căsuță a Olenkăi.

Dacă îți place recenzia cărții OLENKA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Gaya Wisniewski

Cei cinci prieteni sunt creionați sugestiv, fiecare având caracteristici şi calitați distincte. Ilustrațiile sugerează foarte atent atmosfera şi firul poveştii. O avem pe Olenka, fetița zâmbitoare şi gazda perfectă care se străduieşte să le ofere cele mai bune condiții de cazare prietenilor reîntorşi din călătorie. Oferindu-le ceai cald, fursecuri delicioase şi fotolii comode în jurul focului, va asculta cu încântare şi curiozitate ultimele întâmplări experimentate de aceştia.

Bizonul Tomek este caracterizat de calm şi forță. Motanul Mirko este pofticiosul năzdrăvan al grupului, mereu în căutare de ceva dulce şi de un pic de aventură. Curajul şi curiozitatea îl îndeamnă la o plimbare prin pădurea plină de pericole şi reuşeşte să-şi pună un pic pe jar prietenii când dispare.

Zaharia deşi născut la munte este frigurosul cetei şi preferă să-şi petreacă timpul cu un ceai cald la gura sobei. Pasăroiul Emil aduce doza de înțelepciune, el este cel care se îngrijorează pentru fiecare în parte şi încearcă să analizeze problemele sistematic.

Neastâmpărul lui Mirko declanşează acțiunea, iar datorită pățaniei lui din pădure îşi va face noi prieteni, dar îi va pune la încercare şi pe cei vechi. Prin scene pline de culoare, ni se sugerează importanța prieteniei și modul în care încercările o fac mai rezistentă.

Va reuşi Mirko să gasească drumul spre casa Olenkăi? Îi vor sări vechii lui prieteni în ajutor? Şi ce surprize va aduce cu el la întoarcere?

O poveste de iarnă numai bună de citit în vacanțe petrecute la bunici la gura sobei.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OLENKA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Olenka
Autor: Gaya Wisniewski
An apariție : 2020
Editura: FRONTIERA
Nr. Pagini: 56
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 326

Alte recenzii de la Gaya Wisniewski:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1414 zile și a scris până acum 465 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments