Recenzie „Olenka” de Gaya Wisniewski

de | mai 5, 2020 | Cărți pentru Copii, Educație, Recenzii cărți

🔥 CARTEA OLENKA ARE REDUCERE PE:

Gaya Wisniewski este o tânără ilustratoare belgiană, ce provine dintr-o familie de artişti şi a predat desen timp de 12 ani. A debutat în forță cu o altă minunată carte pentru copii: „Mon bison”, încă netradusă la noi.

Olenka este o cărticică plină de culoare, cu o grafică vie şi caldă, cu ilustrații sugestive şi amuzante, care pe Sofia mea, la cei 4 anişori ai ei, au captivat-o total.

Este o poveste despre prietenie, bucuria regăsirii şi a petrecerii unor clipe minunate împreună. Este despre ajutor şi cât de mult depindem de prieteni. Este despre curiozitate şi despre nevoia de aventură. Este despre puterea prieteniei şi devotament.

Peisajul este hibernal, acțiunea este amplasată într-o pădure înghețată pe care cei cinci prieteni o străbat în căutare de noi peripeții şi unde se strâng seara în jurul focului în confortabila căsuță a Olenkăi.

Dacă îți place recenzia cărții OLENKA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Gaya Wisniewski

Cei cinci prieteni sunt creionați sugestiv, fiecare având caracteristici şi calitați distincte. Ilustrațiile sugerează foarte atent atmosfera şi firul poveştii. O avem pe Olenka, fetița zâmbitoare şi gazda perfectă care se străduieşte să le ofere cele mai bune condiții de cazare prietenilor reîntorşi din călătorie. Oferindu-le ceai cald, fursecuri delicioase şi fotolii comode în jurul focului, va asculta cu încântare şi curiozitate ultimele întâmplări experimentate de aceştia.

Bizonul Tomek este caracterizat de calm şi forță. Motanul Mirko este pofticiosul năzdrăvan al grupului, mereu în căutare de ceva dulce şi de un pic de aventură. Curajul şi curiozitatea îl îndeamnă la o plimbare prin pădurea plină de pericole şi reuşeşte să-şi pună un pic pe jar prietenii când dispare.

Zaharia deşi născut la munte este frigurosul cetei şi preferă să-şi petreacă timpul cu un ceai cald la gura sobei. Pasăroiul Emil aduce doza de înțelepciune, el este cel care se îngrijorează pentru fiecare în parte şi încearcă să analizeze problemele sistematic.

Neastâmpărul lui Mirko declanşează acțiunea, iar datorită pățaniei lui din pădure îşi va face noi prieteni, dar îi va pune la încercare şi pe cei vechi. Prin scene pline de culoare, ni se sugerează importanța prieteniei și modul în care încercările o fac mai rezistentă.

Va reuşi Mirko să gasească drumul spre casa Olenkăi? Îi vor sări vechii lui prieteni în ajutor? Şi ce surprize va aduce cu el la întoarcere?

O poveste de iarnă numai bună de citit în vacanțe petrecute la bunici la gura sobei.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OLENKA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: OLENKA
Autor: Gaya Wisniewski
An apariție : 2020
Editura: FRONTIERA
Nr. Pagini: 56
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 399

Alte recenzii de la Gaya Wisniewski:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1473 zile și a scris până acum 480 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments