Recenzie “Pânza lui Charlotte” de E.B. White

by | Dec 14, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PÂNZA LUI CHARLOTTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Pânza lui Charlotte de E.B. White“Pânza lui Charlotte” de E.B. White  este o carte pentru copii, dar care poate fi la fel de bine citită și de adulți. Are o poveste înduioșătoare despre cât de minunată poate fi prietenia. Mi-a plăcut extrem de mult această cărticică și a fost și super ușor de citit. Are un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor, dar mai ales al copiilor. Are mesaje frumoase mai mult sau mai puțin ascunse în rândurile sale.

După această carte minunată a fost produs și un film de animație, și apoi alte filme continuări sau nu ale primei apariții. Scrierea ce face parte din genul literatură pentru copii a fost publicată în anul 1952 și are o mare atracție pentru publicul cititor de vârste fragede. Însă nu se limitează doar la acest public, fiind un volum la fel de îndrăgit și de cei mari, precum este “Micul Prinț”, de exemplu.

Scriitorul american E.B. White este de asemenea autorul altor cărți pentru copii, la fel de cunoscute și apreciate. Este vorba de “Stuart Little” și “The Trumpet of the Swan”.

Cred că volumul “Pânza lui Charlotte” de E.B. White este o idee superbă de cadou de Crăciun pentru copii

Wilbur este un purceluș fragil care este scăpat de la moarte de către Fern, fetița stăpânului casei. Acesteia i se face milă de el. Dar cu timpul începe să îl iubească și să îl considere drept prieten bun. Ea îl crește, îl hrănește. Se joacă cu purcelușul roz și îi este aproape mereu alături.

Acest lucru demonstrează că prin grijă și dragoste, până și un animăluț fragil destinat pieirii poate deveni un companion adevărat, drăgălaș și amuzant și cât se poate de plin de viață. Însă pe măsură ce Wilbur crește, arată din ce în ce mai bine și deja copila și prietenii purcelușului se îngrijorează de gândurile ce le-ar putea avea fermierul. Adică de a-l vinde pe rozaliu sau a-l tăia.

Așa că o altă prietenă apropiată lui Wilbur, o prietenă neobișnuită, va veni cu idei astfel încât să-l salveze pe purceluș de o soartă dură

Este vorba despre Charlotte, o femelă păianjen, care trăiește aproape de locul unde stă Wilbur și țese pânze de păianjen măiestrite și miraculoase.

Dintr-un purcel de fermă ca toți purceii, murdari, grași și grohăitori, Wilbur se va transforma cu ajutorul prietenilor săi într-un purcel vedetă. El va deveni cunoscut, va fi îngrijit mai ceva decât până acum. Va fi hrănit însă nu pentru a se îngrășa spre tăiere ci spre a avea mai multe șanse să câștige la un concurs de animale în târg.

“Pânza lui Charlotte” de E.B. White este un roman pentru copii de care vei prinde drag și pe care îl vei povesti și copiilor sau nepoților tăi până când aceștia vor putea singuri să-l citească. Cărticica este emoționantă, duioasă. Și îi învață pe cei mici despre puterea prieteniei, dragostei, dar și despre sacrificiu, viață și moarte.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PÂNZA LUI CHARLOTTE?

Vezi toată lista de cărți scrise de E.B. White sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PÂNZA LUI CHARLOTTE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Pânza Lui Charlotte
Autor: E.B. White
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 186
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 14.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

„Inferno” de Dan Brown

„Inferno” de Dan Brown

Nu pot spune cât de mult îmi place Dan Brown. Îi ador scrierile și întotdeauna când am un blocaj într-ale lecturii, citesc un roman de-al lui. Suspansul, personajele, informațiile primite sunt de fiecare dată excepționale. Consider că Dan Brown trebuie citit măcar...

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

0 0 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 842 zile și a scris până acum 257 articole. Se află pe poziția 4 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments