Recenzie „Pânza lui Charlotte” de E.B. White

de | dec. 14, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PÂNZA LUI CHARLOTTE ARE REDUCERE PE:

Pânza lui Charlotte de E.B. White„Pânza lui Charlotte” de E.B. White  este o carte pentru copii, dar care poate fi la fel de bine citită și de adulți. Are o poveste înduioșătoare despre cât de minunată poate fi prietenia. Mi-a plăcut extrem de mult această cărticică și a fost și super ușor de citit. Are un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor, dar mai ales al copiilor. Are mesaje frumoase mai mult sau mai puțin ascunse în rândurile sale.

După această carte minunată a fost produs și un film de animație, și apoi alte filme continuări sau nu ale primei apariții. Scrierea ce face parte din genul literatură pentru copii a fost publicată în anul 1952 și are o mare atracție pentru publicul cititor de vârste fragede. Însă nu se limitează doar la acest public, fiind un volum la fel de îndrăgit și de cei mari, precum este „Micul Prinț”, de exemplu.

Scriitorul american E.B. White este de asemenea autorul altor cărți pentru copii, la fel de cunoscute și apreciate. Este vorba de „Stuart Little” și „The Trumpet of the Swan”.

Cred că volumul „Pânza lui Charlotte” de E.B. White este o idee superbă de cadou de Crăciun pentru copii

Wilbur este un purceluș fragil care este scăpat de la moarte de către Fern, fetița stăpânului casei. Acesteia i se face milă de el. Dar cu timpul începe să îl iubească și să îl considere drept prieten bun. Ea îl crește, îl hrănește. Se joacă cu purcelușul roz și îi este aproape mereu alături.

Acest lucru demonstrează că prin grijă și dragoste, până și un animăluț fragil destinat pieirii poate deveni un companion adevărat, drăgălaș și amuzant și cât se poate de plin de viață. Însă pe măsură ce Wilbur crește, arată din ce în ce mai bine și deja copila și prietenii purcelușului se îngrijorează de gândurile ce le-ar putea avea fermierul. Adică de a-l vinde pe rozaliu sau a-l tăia.

Așa că o altă prietenă apropiată lui Wilbur, o prietenă neobișnuită, va veni cu idei astfel încât să-l salveze pe purceluș de o soartă dură

Este vorba despre Charlotte, o femelă păianjen, care trăiește aproape de locul unde stă Wilbur și țese pânze de păianjen măiestrite și miraculoase.

Dintr-un purcel de fermă ca toți purceii, murdari, grași și grohăitori, Wilbur se va transforma cu ajutorul prietenilor săi într-un purcel vedetă. El va deveni cunoscut, va fi îngrijit mai ceva decât până acum. Va fi hrănit însă nu pentru a se îngrășa spre tăiere ci spre a avea mai multe șanse să câștige la un concurs de animale în târg.

„Pânza lui Charlotte” de E.B. White este un roman pentru copii de care vei prinde drag și pe care îl vei povesti și copiilor sau nepoților tăi până când aceștia vor putea singuri să-l citească. Cărticica este emoționantă, duioasă. Și îi învață pe cei mici despre puterea prieteniei, dragostei, dar și despre sacrificiu, viață și moarte.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PÂNZA LUI CHARLOTTE?

Vezi toată lista de cărți scrise de E.B. White sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PÂNZA LUI CHARLOTTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Pânza Lui Charlotte
Autor: E.B. White
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 186
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 14.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Fetița din scrisoare” de Emily Gunnis

Recenzie “Fetița din scrisoare” de Emily Gunnis

Nu știu ce am citit… Thriller sau dramă? Probabil nici autoarea nu a decis pe care parte s-o ia. Cert e că am intuit finalul pe la jumătatea cărții. Cumva intriga nu este păstrată, se oferă prea multe detalii într-o fază incipientă. O mamă nu-și poate uita copilul,...

Recenzie ” Bob cel Fără de Seamăn” de Katherine Applegate

Recenzie ” Bob cel Fără de Seamăn” de Katherine Applegate

Katherine Applegate ( n. 1956 ) este o scriitoare americană de literatură pentru copii. Dar când a scris " Bob cel Fără de Seamăn " nu a fost. Nu a fost nici măcar om! Vreţi să ştiţi ce a fost? A fost câine! Cum altfel să ştie ea - şi să ne spună şi nouă, cititorilor...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1210 zile și a scris până acum 312 articole. Se află pe poziția 4 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments