🔥 CARTEA PATRU FEMEI PATRU POVEŞTI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Patru femei, patru povești este  o incursiune în viața unor femei excepționale, ușor diferite una față de cealaltă însă unite prin dragostea fața de artă și prin uimirea ce au stârnit-o contemporanilor.

Inițial, autoarea cărții, renumita specialistă în psihologie Aurora Liiceanu își propusese să găsească doar trei femei care să se definească prin „prin viata lor, prin ceea ce au dorit ele nemăsurat de mult. Ceva care sa fie ca niște sindroame” . Alesele ei au fost: inegalabila creatoare de modă Coco Chanel, poeta bulgară Elisaveta Bagrena (care a fost și laureată a Premiului Nobel) şi Cecilia Cuţescu-Storck – pictoriță, prima femeie profesor într-o academie națională de arte din Europa. Aceste trei femei remarcabile întruchipează cele trei mai dorințe ale oamenilor (denumite de autoare sindroame): puterea (Coco Chanel), iubirea (Elisaveta Bagrena) și banii (Cecilia Cuţescu-Storck). Evident, fiecare a fost aleasă pentru a ilustra dorința care i-a dominat viața.

Însă, în urma unei discuții cu buna sa prietenă Antoaneta Taneva-Nandriş , Aurora Liiceanu a decis să introducă în cartea sa o femeie reprezentativă pentru un al patrulea sindrom: aventura. Cea aleasă drept simbol al acestei dorințe este o femeie care, aparent a trăit „mai multe vieți în aceiași viață” – exuberanta Lee Miller (celebru fotomodel devenit fotograf de război).

Patru femei, patru povești reprezintă o cronică foarte bine documentată a vieților acestor femei povestite în stilul tipic Aurorei Liiceanu. Este o carte fascinantă, despre destinele unor femei care și-au pus amprenta asupra lumii în care trăim și care servesc drept modele pentru milioane de femei, dar și pentru bărbați, datorită îndârjirii de care au dat dovadă!

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Aurora Liiceanu

Nu este o carte lipsită de diverse observații de ordin psihologic, însă, la fel ca în toate celelalte cărți semnate de Aurora Liiceanu, acestea sunt prezentate într-un limbaj ușor de înțeles chiar și de cei neinițiați în domeniu.

Patru femei, patru povești este o carte destinată în egală măsură celor fascinați de biografii celebre , dar și celor pasionați de psihologie!

🔥 CARTEA PATRU FEMEI PATRU POVEŞTI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Patru Femei Patru Poveşti
Autor: Aurora Liiceanu
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O lectură plăcută, captivantă marca Aurora Liiceanu. Cartea ne prezintă poveștile de viață a patru femei excepționale: Coco Chanel, Elisaveta Bagrena, Cecilia Cuţescu-Storck și Lee Miller.

Aspecte Negative:

Cei neobișnuiți cu stilul Aurorei Liiceanu, s-ar putea pierde în detalii și observații psihologice.

Avatar
Autor: Diana Elena Neaţă
Diana Elena e Redactor Foarte Activ
Redactor de 2064 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă