Recenzie ”Povestea mea” de Michelle Obama

by | Jun 30, 2020 | Biografii, Jurnale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTEA MEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

  Ca să poţi exprima mai bine ceea ce Michelle Obama a reuşit cu acestă carte nu te rezumi la titlul ales în limba română, Povestea mea, ci apelezi la complexitatea mesajului transmis de cel original Becoming. Titlul sub care cartea este cunoscută în România coincide cu titlul primei părţi, care devinde din a mea în a noastră iar, mai apoi, în povestea continuă.

 Istoria descrisă în roman începe nu cu momentul în care Michelle Obama ia naştere, ci cu o viaţă normală, echilibrată, plină de aspiraţii şi de reuşite încă de când numele protagonistei era Michelle LaVaughn Robinson. Altfel spus, numele de Obama a adus în lumina reflectoarelor o femeie puternică, educată în şcoli de elită şi cu o poveste demnă în spate.

 Accentul cade, în prima parte, pe sentimentele cunoscute în familie, pe modul ei de viaţă şi al familiei sale, pe modul în care au fost crescuţi şi educaţi ea şi fratele ei, Craig. Aminteşte fiecare moment marcant, de la amintirea recitalurilor de pian, până când­ lucrând într-un birou de avocatură- îl are ca stagiar pe Barack Obama.

Povestea noastră face cunoscută nu doar povestea de dragoste a celor doi, ci şi istoria de viaţă a lui Barack, crescut în Hawai, şi lupta celor doi de a forma o familie unită. Din această luptă face parte şi intrarea în politică şi zbuciumul campaniilor electorale.

Ca viitoare primă doamnă şi, ulterior, prima doamnă a Americii, Michelle se implică activ în aceste campanii. Şi, deşi se confruntă cu nenumărate probleme, principala ei preocupare este aceea de a menţine un echilibru între viaţa profesională şi viaţa de mamă. Contribuţiile sale în viaţa socială a Amercii s-au referit, în principal, la problemele de obezitate infantilă, la cele ale militarilor, respectiv la probleme întâmpinate de populaţia neagră.

,,Viaţa m-a învăţat că progresul şi schimbarea se întamplă încet, treptat. Plantam seminţele schimbării, dar fructul rezultat s-ar putea să nu apucăm să-l vedem. Aşa că trebuie sa fim răbdători şi încrezători.”

Povestea continuă cu un al doilea mandat în care ea – femeie, puternică, negară, ambiţioasă- va face imposibilul pentru a lăsa populaţia pe mâinile corecte. Aşa cum ea fusese preîntâmpinată la Casa Alba, acum rolul de gazdă îi revenea.

Cartea poate fi considerată un jurnal de bord, cu aspecte familiale şi politice, cu sentimente şi convingeri pe de o parte şi cu raţiuni şi reguli pe de altă parte. Michelle ne spune cum a trăit fiecare moment al familiei şi al ţării, dar şi cum s-a simţit în momentele în care exteriorul Casei Albe devenea din ce în ce mai nesigur.

Pagină cu pagină, găseşti un amestec între trăsăturile ferme ale unei femei puternice şi fricile cunoscute de o mamă preocupată de copii săi. Povestea mea iese din tiparul unei vieţi obişnuite de femeie şi ajunge la nivelul unui om care îşi susţine soţul preşedinte, dar căreia îi displace profund politica.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții POVESTEA MEA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Michelle Obama sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVESTEA MEA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Povestea Mea
Autor: Michelle Obama
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 624
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni care au...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

5 1 vote
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1497 zile și a scris până acum 86 articole. Se află pe poziția 6 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments