Recenzie “Regina și cu mine” de Sue Townsend

by | May 31, 2019 | Beletristică, Divertisment, Ficțiune, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA REGINA ȘI CU MINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Regina și cu mine” de Sue Townsend este o carte cu un vibe fain de vară. Este super amuzantă și caldă. Și prezintă un caz foarte neobișnuit.

Este relatată povestea de viață a reginei Angliei, Elisabeta a II-a, într-o situație aparte

De genul “Cum ar fi dacă?”.

Prin urmare, Regina este forțată să părăsească casa regală. Și să se mute ca o britanică oarecare într-o locuință socială, între oamenii de rând. Bineînțeles, alături de ea vei întâlni în aceeași situație și pe prințul consort. Dar și pe Charles, fiul ei, Diana, nora. Pe regina mama, un pic șuie, pe sora Elizabetei, dar și pe fata sa, prințesa Anne.

Și toți la grămadă trebuie să înfrunte noua viață. Să trăiască fix cum trăiesc englezii de rând. ”Regina și cu mine” de Sue Townsend este o carte cu o poveste fictivă minunată ce abundă în umorul britanic atât de cunoscut. O recomand din tot sufletul!

Dar cum s-a produs un asemenea eveniment neașteptat?

Atunci când un partid republican câștigă alegerile, primul lucru pe care îl face odată ajuns la putere este de a deposeda familia regală de bunurile și de titlurile sale. Și apoi de a o trimite să trăiască în mijlocul oamenilor obișnuiți, într-o casă de închiriat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Sue Townsend

Dar a schimba Palatul Buckingham cu o locuință formată din doar două dormitoare în Hell Close, mâncarea scumpă cu ouăle fierte și servitorii cu o asistentă socială, va fi destul de greu pentru noii veniți. Așadar fosta Regină și familia ei vor trebui să învețe ce înseamnă să fii sărac printre cei mai puțin favorizați de soartă.

Ei vor trebuie să vadă dacă vița lor nobilă îi va ajuta să treacă peste neajunsuri. Și să trăiască în continuare decent sau dacă îi va băga în încurcături. „Regina și cu mine” de Sue Townsend este un roman comic, genial. Care te face să-ți închipui o Regină a Angliei ce trece prin vremuri grele. Și care trebuie să învețe cum să supraviețuiască asemenea foștilor săi supuși devotați.

Este și mai grozav că “Regina și cu mine” nu este doar despre Regină

Vei vedea cum gândesc și procedează și ceilalți membri ai familiei regale britanice când sunt puși în fața schimbării. Este frapant să vezi cum fiecare își găsește talente ascunse. Își calcă peste mândrie sau învață cum să socializeze și să înfiripe prietenii.

Încă o data recomand această carte amuzantă pentru povestea ei, pentru limbaj, pentru scenele pitorești. Dar și pentru absurdul situației. Cu siguranță te-ai gândit și tu vreodată cum ar fi dacă oamenii aflați în poziții suspuse ar coborî la nivelul nostru. Ei bine, Sue Townsend a dat contur imaginației noastre.

🔥 CARTEA REGINA ȘI CU MINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Regina și Cu Mine
Autor: Sue Townsend
An apariție : 2009
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 338
Limba: Română
Gen Literar: Literatura de divertisment
Publicată la 31.05.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 644 zile și a scris până acum 205 articole. Se află pe poziția 7 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments