Recenzie „Rezultat pozitiv” de Camryn Garrett

de | ian. 22, 2022 | Beletristică, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA REZULTAT POZITIV ARE REDUCERE PE:

Rezultat pozitiv de Camryn Garrett copertaNu mai citisem de mult o carte YA de ficțiune. Dar „Rezultat pozitiv” de Camryn Garrett a fost o lectură rapidă, binevenită, însă deloc cu un subiect ușor și simpatic. Este vorba de opera de debut a unei autoare, scrisă la vârsta de 19 ani. De aceea este de înțeles limbajul și faptul că poate părea simpluță la o primă vedere.

Trecând însă mai departe cu lectura și neavând așteptări ca de la un roman clasic, volumul „Rezultat pozitiv” de Camryn Garrett te va impresiona

E vorba și de o poveste de dragoste adolescentină, sau cel puțin de o idilă plină de pasiune. Dar și de neprevăzut. Însă asta este de așteptat de la un roman Young Adult. Subiectul romanului pentru adolescenți și tineri adulți este unul care iscă mai mult decât simpatie. În carte e vorba de o liceană, Simone Garcia-Hampton, o fată de culoare, cu un istoric de familie mai neobișnuit și care are HIV. 

Nu e vina ei. S-a născut cu virusul în sânge. Și totuși se tratează și are grijă să fie informată mereu despre boală și despre felul în care o afectează pe ea și poate afecta pe cei din jur. Dar lumea are prejudecăți, este prost informată sau ignorantă și știm foarte bine ce părere își face majoritatea despre o persoană de culoare care mai este și seropozitivă. Ca să nu mai vorbim de o oarecare orientare sexuală.

Dacă îți place recenzia cărții REZULTAT POZITIV, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Camryn Garrett

„Rezultat pozitiv” este o poveste sinceră și realistă, cu toate că e ficțiune, despre partea neștiută, dar nu neapărat complet întunecată a celor infectați și care se luptă cu HIV SIDA

Este povestea unei tinere luptătoare, care dorește să trăiască o viață normală și care nu se dă bătută din cauza judecăților și răutăților celor din jur. Astfel, Simone își face prieteni noi, devine regizoarea unui musical la liceul la care s-a mutat și chiar se îndrăgostește și își face planuri de viitor.

Nimic nu pare neobișnuit aici. Mai puțin boala ei care o face să fie mereu în priză pentru ca nu cumva cei din jurul ei să afle despre situație. Pentru ca nu cumva să sufere ca în trecut, ca la fosta ei școală.

În plus, datorită acestei cărți am aflat mai multe informații despre ce înseamnă să fii infectat cu HIV, să ai SIDA, deoarece da, sincer și eu aveam ideile mele. Acum îmi dau seama cât de răi și de neoameni devenim din ignoranță, din neștiință, din cauza părerilor pe care ni le facem fără măcar să ne informăm sau măcar să întrebăm cum e viața văzută de cealaltă parte. Iar asta e valabil nu doar în ceea ce privește HIV, ci și alte subiecte pe care nu le înțelegem dar despre care imediat ne dăm cu părerea ca niște atoateștiutori.

Povestea destul de fericită a lui Simone se complică atunci când intră într-o relație cu Miles

El e băiatul de care se îndrăgostește și alături de care se vede trecând mai departe de primul pas, sărutul. Situația devine complicată nu doar pentru că fata va trebui să îi zică iubitului ei că e seropozitivă. Ci mai ales din cauză că este amenințată prin diverse bilețele de o persoană anonimă că secretul ei va fi dat în vileag dacă până de Ziua Recunoștinței nu se desparte de Miles.

Da, „Rezultat pozitiv” respectă structura unui roman YA romantic, care se citește ușor și este optimist. Însă subiectul lui este unul important, care merită mai mult dezbătut. Care se cere înțeles de toată lumea, din toate perspectivele. Asta mi-a plăcut foarte mult la această carte. Că informează. De aceea o recomand nu doar tinerilor și adolescenților, ci și adulților care încă cred în mituri legate de HIV SIDA.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REZULTAT POZITIV CU REDUCERE DE PE:

Titlu: REZULTAT POZITIV
Autor: Camryn Garrett
An apariție : 2021
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 791

Alte recenzii de la Camryn Garrett:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 25 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Raluca

Super recenzia, multumesc pentru recomandare!