Recenzie „Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

de | iun. 16, 2021 | Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți, Spiritualitate

🔥 CARTEA SĂ REÎNCEPEM SĂ VISĂM ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Să reîncepem să visăm de Papa Francisc„Să reîncepem să visăm” este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare cu biograful său, Austen Ivereigh.

„Să reîncepem să visăm” este un volum scris sub formă de conversații pe tema actuală Covid-19

Cartea este structurată pe 3 părți. Fiecare dintre acestea este la fel de importantă pentru ce are de zis și de subliniat papa legat de ce se întâmplă în lume și ce se poate face pentru a trece cu bine prin asta.

De asemenea, există și note de subsol care duc la o secțiune de la final unde ne este explicat mai bine la ce se referă autorul. Sau unde ni se prezintă titluri ori evenimente pe care poate am dori să le analizăm noi mai pe larg după citirea acestei cărți.

Ce mi-a plăcut la această scriere este obiectivismul din ea. Faptul că nu este o carte ce te îndeamnă să te convertești la o religie în pofida alteia te face să continui „lectura”. Cuvintele lui Papa Francisc, redate atât de bine de biograful său, sunt naturale, calde și neforțate. El nu învinuiește pe cineva anume și nici nu arată cu degetul forțe mai mari. Ci din contra, recunoaște că hibe există peste tot. În politică, în educație, în medicină, ba chiar și în sânul Bisericii Catolice.

Dar cel mai minunat lucru la cartea asta, care inspiră foarte mult(din punctul meu de vedere), este îndemnul la unire

Unire de forțe, de idei, de acțiuni, pentru a combate efectele Coronavirus, pentru a reintra în normalitate, dar ușor schimbați, în mai bine.

În cartea „Să reîncepem să visăm”, liderul spiritual al Bisericii Catolice, explică de ce și cum am putea face din lumea asta un loc mai sigur, mai corect și mai sănătos pentru toți oamenii din ea.

Vorbind despre criza Covid, Papa deschide ochii tuturor asupra inegalității și răutății din societatea în care trăim actualmente. Dar deși scoate în evidență aceste puncte slabe ale omenirii, nu ezită să aplaude, pe de altă parte, generozitatea, sacrificiul și creativitatea oamenilor care au sărit și sar în ajutorul celorlați în situația dată. Medicii, voluntarii și toți cei care au stat în prima linie încă de la izbucnirea pandemiei sunt numiți de Papa Francisc drept  „anticorpii împotriva virusului indiferenței„.

Conducătorul spiritual al catolicilor transmite un mesaj pe care ar trebui să îl aibă în vedere și să îl promoveze toți liderii acestei lumi, indiferent de religie, rasă, partid sau țară

Să nu lăsăm durerea să fie în zadar, ci să avem curajul să ne schimbăm, astfel încât să ieșim din criză mai buni, mai oameni, decât înainte. 

Trecând pe un plan și mai personal, Papa dezvăluie în cel mai sincer fel cum 3 crize din viața sa personală l-au determinat să se schimbe dramatic în mai bine. El susține că ceea ce ar trebui să ne definească nu ar trebui să fie dorința de a ne întoarce la o stare ca dinainte de criză. Ci tocmai, de a ieși din ea, altfel, renăscuți și mult mai altruiști. 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții SĂ REÎNCEPEM SĂ VISĂM?

Vezi toată lista de cărți scrise de Papa Francisc sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SĂ REÎNCEPEM SĂ VISĂM CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Să Reîncepem Să Visăm
Autor: Papa Francisc
,
Austen Ivereigh
An apariție : 2021
Editura: RAO
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Religie
Publicată la 16.06.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii. 

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Este a doua mea întâlnire cu autorul. Am citit și Iubita locotenentului francez care este mult mai cunoscută probabil și datorită ecranizării pe care eu n-am urmărit-o, dar am apreciat cartea. Colecționarul prezintă tragedia unei tinere fete răpită și sechestrată de...

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Inițial a fost foarte captivantă și teribil de creepy și dark, dar cred că autoarea a greșit complicând acțiunea cu acea tentă de paranormal. William era suficient pentru a menține teroarea la nivel ridicat, nu era nevoie și de acel Yeti/Big Foot sau ce creatură...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1156 zile și a scris până acum 303 articole. Se află pe poziția 3 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments