Recenzie „Simon și Planul Homo Sapiens” de Becky Albertalli

de | mart. 29, 2018 | Beletristică, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS ARE REDUCERE PE:

Ca să adaptăm un proverb mai vechi, de la carte la film este doar un pas:)) Acest lucru s-a întâmplat și în cazul cărții „Simon și Planul Homo Sapiens” de Becky Albertalli, care în curând va rula pe marile ecrane. Evident dacă se transformă în film, înseamnă că vorbim despre un material foarte bun, pentru care există oportunități de explorare și aparent foarte mulți fani sunt ÎNCÂNTAȚI, printre care și eu.

Această poveste este pe atât de simplă, pe atât de reală și cu un mesaj foarte puternic. Citim despre Simon, un adolescent de liceu care nu dorește ca lumea să afle că este gay. Începe o relație online cu un alt băiat, Blue, însă nu îi cunoaște identitatea, doar știe că sunt din același liceu. Chiar dacă își ascund unul altuia acest lucru, conexiunea dintre ei este foarte puternică și petrec multe ore vorbind despre tot felul de lucruri. Doar că într-o zi, Simon uită să se delogheze de la calculatorul școlii, cineva îl descoperă și îl șantajează pe acest lucru. De aici începe aventura lui Simon să găsească persoana care vrea să îi facă rău, dar în același timp și să își asume identitatea sexuală și pur și simplu să nu îi fie rușine în fața nimănui de ceea ce este el și ce simte cu adevărat.

Mi-a plăcut foarte mult cartea, pentru că îți dă un sentiment de apartenență. Tot mediul în care Simon se învârte mi s-a părut  de încredere, iubitor, mereu alături de el (evident în afară de persoana care îl șantajează). Familia sa a jucat un rol important, deoarece nu a fost absentă, s-a preocupat constant de soarta lui și l-a susținut mereu, indiferent de deciziile pe care le-a luat. Chiar și profesorii au avut un rol marcant în formarea lui Simon, fiind prezenți mai tot timpul și m-a încântat să văd acest lucru, deoarece așa trebuie să se comporte un profesor. Trebuie să fie un model pentru cei care au nevoie de ghidare, mai ales în adolescență, când există atâtea întrebări aparent fără răspuns.

Dacă îți place recenzia cărții SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Becky Albertalli

Nu în ultimul rând mi-au plăcut prietenii lui. Diversitatea este cuvântul care îi definește, de la originile lor, la preferințele lor extracurriculare, la preferințe sentimentale. Au avut o dinamică aparte, presărată cu puțină dramă, însă întotdeauna au fost un punct de sprijin pentru Simon. Totul a părut foarte real, ei fiind adolescenți normali, cu preocupări normale, fără ca ceva să pară exagerat. Bine, pe Simon îl șantajează cineva, însă acest lucru a adus puțină sare și piper contextului. În rest, viață normală de liceu și un băiat care încearcă să se accepte pe sine, în mijlocul unor oameni care judecă foarte ușor și care arată cu degetul fără să cunoască persoana.

„Simon și Planul Homo Sapiens” de Becky Albertalli mi-a plăcut foarte mult și abia aștept filmul, sper că a reușit să surprindă cele mai interesante momente:) În carte aveți un fragment din scenariu și câteva cadre din film.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: SIMON ȘI PLANUL HOMO SAPIENS
Autor: Becky Albertalli
An apariție : 2018
Editura: EPICA PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 286
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1022

Alte recenzii de la Becky Albertalli:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2196 zile și a scris până acum 501 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments