Recenzie „Știu totul despre mame” de Nathalie Deleberre și Aurélie Blanz

by | Mar 6, 2019 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ȘTIU TOTUL DESPRE MAME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„Știu totul despre mame” de Nathalie Deleberre și Aurélie Blanz atrage cititorul în mrejele unui fir narativ în primul rând dinamic. Mai mult decât atât, rândurile cărții se coagulează în jurul unui mesaj ludic, a cărui miză este demontarea miturilor despre mame, promovate în rândul oamenilor mari.

Utilizând un limbaj simplu, accesibil, „Știu totul despre mame” devine cu ușurință un pretext la îndemâna copiilor în revelarea adevăratului sens al cuvântului „mama”.  Antitezele jucăușe „oamenii mari spun că”/„dar eu” înzestrează cuvântul cu noi semnificații, apelând la filtrul receptor al copilului.

Situațiile cotidiene sau frânturile din viața de familie ilustrate redau complexitatea condiției de a fi mamă, punându-i în lumină trăsăturile multiple. Astfel, mama are nenumărate talente, se fâstâcește sau este o zână curajoasă. Prin ochii copilului, mama este „umanizată” – nu pentru a-i știrbi imaginea, ci pentru a-i reda frumusețea autentică, cea care o înnobilează.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Nathalie Deleberre

Pornind de la cuvintele oamenilor care „cred că știu totul despre mame”, textul este construit la intersecția dintre poveste și realitatea personală a fiecărui copil. Mesajul lingvistic este îmbogățit de ilustrații sugestive, fiind o sursă secundară de amuzament.

Sursă foto: site-ul Editurii Univers

🔥 CARTEA ȘTIU TOTUL DESPRE MAME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Știu Totul Despre Mame
Autor: Nathalie Deleberre
,
Aurélie Blanz
An apariție : 2018
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 28
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 6.03.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Adela Ptr. este redactor Booknation.ro de 615 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 45 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adela Ptr. aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments