🔥 CARTEA ȘTIU TOTUL DESPRE MAME ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

„Știu totul despre mame” de Nathalie Deleberre și Aurélie Blanz atrage cititorul în mrejele unui fir narativ în primul rând dinamic. Mai mult decât atât, rândurile cărții se coagulează în jurul unui mesaj ludic, a cărui miză este demontarea miturilor despre mame, promovate în rândul oamenilor mari.

Utilizând un limbaj simplu, accesibil, „Știu totul despre mame” devine cu ușurință un pretext la îndemâna copiilor în revelarea adevăratului sens al cuvântului „mama”.  Antitezele jucăușe „oamenii mari spun că”/„dar eu” înzestrează cuvântul cu noi semnificații, apelând la filtrul receptor al copilului.

Situațiile cotidiene sau frânturile din viața de familie ilustrate redau complexitatea condiției de a fi mamă, punându-i în lumină trăsăturile multiple. Astfel, mama are nenumărate talente, se fâstâcește sau este o zână curajoasă. Prin ochii copilului, mama este „umanizată” – nu pentru a-i știrbi imaginea, ci pentru a-i reda frumusețea autentică, cea care o înnobilează.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Nathalie Deleberre.

Pornind de la cuvintele oamenilor care „cred că știu totul despre mame”, textul este construit la intersecția dintre poveste și realitatea personală a fiecărui copil. Mesajul lingvistic este îmbogățit de ilustrații sugestive, fiind o sursă secundară de amuzament.

Sursă foto: site-ul Editurii Univers

🔥 CARTEA ȘTIU TOTUL DESPRE MAME ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Știu Totul Despre Mame
Autor: Nathalie Deleberre
,
Aurélie Blanz
An apariție : 2018
Editura: Editura Univers
Nr. Pagini: 28
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 6.03.2019
Nota recenzorului: 9/10
Avatar
Autor: Adela Ptr.
Redactor de 447 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Adela Ptr.