Recenzie Tratat de psihologie organizațional-managerială de Mielu Zlate

by | May 4, 2015 | Recenzii cărți, Științe Umaniste

🔥 CARTEA TRATAT DE PSIHOLOGIE ORGANIZAȚIONAL-MANAGERIALĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Tratat de psihologie organizațional-managerială      Tratatul de psihologie organizațional managerială (vol 1), scris de profesorul Mielu Zlate este un manual, un instrument facil pentru studenții facultăților de profil, dar util și managerilor care doresc să își îmbunătățească cunoștințele în domeniu și în același timp să găsească răspunsuri la diverse probleme cu care s-au confruntat de-a lungul timpului în organizația în care lucrează.

Carte este împărțită în trei părți:

Partea I este dedicată Cadrului Teoretico-Metodologic, în care autorul Mielu Zlate ne prezintă câteva noțiuni fundamentale despre organizație, om organizațional, comportament organizațional, apariția și evoluția psihologiei organizațional-manageriale, trecutul și prezentul psihologiei organizațional-manageriale.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mielu Zlate

Partea a II-a este denumită Individul în Organizație, și cuprinde numeroase teme precum concepții despre natura umană, recrutarea și selecția personalului, carieră și managementul carierei.
Conform lui Zlate, „psihologia generală pune în centrul preocupărilor sale Omul ca ființă generică, și mai ales comportamentul psihoindividual al omului, adică acel comportament care este generat și susținut de resorturile psihice intime, personale ale omului”.

În Partea a III-a este analizat Grupul în Organizație, modalitățile în care se formează un grup de muncă, dinamică și dezvoltarea grupurilor de muncă dar și comunicarea din cadrul organizației.
Această carte este una indispensabilă din biblioteca mea, dar și din a oricărui student de socio-umane. Spor la citit!

Titlu: Tratat De Psihologie Organizațional-managerială
Autor: Mielu Zlate
An apariție : 2008
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 568
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.05.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Mariana Ciovînă este redactor Booknation.ro de 1964 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 101 din 149 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mariana Ciovînă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments