Recenzie: “Trenul orfanilor” de Christina Baker Kline

by | Oct 10, 2019 | Beletristică, Istorie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TRENUL ORFANILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Trenul orfanilor” de Christina Baker Kline este o carte emoționantă și dramatică ce pune accentul pe prietenie. Eu nu am putut lăsa prea ușor din mână volumul. Și cu siguranță nici tu nu o vei face. Este o carte de ficțiune, dar istorică totodată. Deoarece afli o mulțime de informații despre trenurile orfanilor dintre anii 1854 și 1929.

Aceste trenuri au transportat mii de copii orfani prin toată America. Pentru ca aceștia din urmă să își găsească o casă în care să le fie purtat de grijă. Dar nu toate cazurile au fost încununate cu succes. La fel ca și cazurile din orfelinatele din zilele noastre. Sau chiar dacă au fost adoptați, copiii din trenurile orfanilor au fost luați de respectivele cupluri doar pentru a le sluji în gospodărie, ca niște mici sclavi.

Afli din cartea “Trenul orfanilor” de Christina Baker Kline adevăruri triste din istoria noastră

Dar în afara cadrului istoric, scrierea de față cuprinde o poveste aparte despre două destine care ajung să se întâlnească. Sau mai bine zis aflăm despre două povești foarte emoționante. Ambele făcând referire la orfani, dar din timpuri diferite. Așa cum dă de înțeles romanul acesta, numai un orfan poate să înțeleagă prin ce trece și a trecut alt orfan. Însă nu este cazul să ne gândim doar la ce e mai rău. Deși viața personajelor din carte este zbuciumată, autoarea pictează cu culori mai strălucite finalul poveștii.

Scrierea Christinei Baker Kline reunește cu emoție viețile bogatei bătrâne Vivian și a orfanei Molly. Ambele destine sunt captivante. Iar cele două femei vor ajunge să fie prietene una cu cealaltă. Dar mai întâi autoarea îți oferă posibilitatea să o cunoști pe adolescenta Molly. Ca mai apoi, datorită întâlnirilor dintre cele două, să afli mai multe despre misterioasa Vivian.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Christina Baker Kline

Inițial, fetei i se pare că bătrâna bogată are tot ce își poate dori

Dar dându-i câte o mână de ajutor la aranjarea lucrurilor pe care le are în casă, ea află că povestea de viață a celei la care merge este foarte tristă. Nici Vivian și nici Molly nu se deschid prea ușor una față de cealaltă. Dar pe măsură ce află că sunt în siguranță una cu cealaltă și că pot fi sincere, cele două femei vor crea o legătură de suflet, unită mai ales de istoriile lor personale.

Așa vom afla cum a rămas tânăra orfană, dată în grija serviciilor sociale. La fel vom afla și despre cum a rămas Vivian orfană și cum a mers cu trenul orfanilor în copilăria ei, ca un animal la târg. Totul pentru a-și găsi noi părinți care să o ajute și să o îndrume în viață. Nici Molly nu este cine pare la suprafață. Și nici bătrâna nu a fost cunoscută mereu cu numele pe care îl are acum.

Și pentru că “Trenul orfanilor” de Christina Baker Kline merita un final minunat, scriitoarea i-a oferit unul. Iar noi ca cititori nu avem deloc de ce ne plânge.

🔥 CARTEA TRENUL ORFANILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Trenul Orfanilor
Autor: Christina Baker Kline
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 10.10.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 677 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments