Recenzie “Tuturor băieților pe care i-am iubit” de Jenny Han

Titlu: Tuturor Băieților Pe Care I-am Iubit
Autor: Jenny Han
An apariție : 2015
Editura: Trei
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Mihai Lungu
Publicată la 28.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI TUTUROR BĂIEȚILOR PE CARE I-AM IUBIT PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

În timpul verii, cărțile uşoare sunt o adevărată delectare. Nimic nu se compară cu o carte adolescentină citită pe malul mării, aşa că am optat cu tot dragul pentru cartea “Tuturor băieților pe care i-am iubit” de Jenny Han, o carte ce aparține genului Young Adult.

Cartea ne-o aduce în prim plan pe Lara, o fată destul de vulnerabilă şi timidă, fără renume în liceul său. Persoana cu care empatizează cel mai bine este sora sa, Margaret, astfel că momentul când aceasta pleacă la facultate aduce multă tristețe.

Lara ascunde într-o cutie veche de pălării comorile sale cele mai de preț, printre care 5 scrisori de dragoste, adresate celor 5 băieți pe care i-a iubit ea de-a lungul timpului. Teama însă o cuprinde de fiecare dată când le redactează, aşa că toate se află, frumos sigilate, în cutia sa.

Viața liniştită îi este complet dată peste cap în ziua în care află că scrisorile i-au fost trimise către persoanele respective. Acestea află cele mai intime gânduri şi sentimente ale fetei, aşa că Lara trebuie să înfrunte extrem de jenantă şi neplăcută, care va aduce cu sine o relație falsă pe care trebuie să o susțină.

Va reuşi ea să afle cine a trimis scrisorile? Şi, mai mult decât atât, va reuşi să depăşească această situație şi să aducă lucrurile la normal? Totul – doar dacă citiți cartea.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jenny Han.

Chiar e o lectură plăcută. Am citit cele aproape 400 de pagini în mai puțin de două zile şi mi-a plăcut destul de mult. E puțin clişeică şi previzibilă, dar mi-a plăcut modul în care Lara și-a înfățișat sentimentele, deoarece situația ei pare foarte actuală și realistă. Stilul de scriere mi s-a părut puțin prea lejer, întrucât nu am reușit să selectez niciun citat, dar a fost foarte light.

În concluzie, o carte perfectă pentru orice anotimp pe care o s-o devorați. Cu siguranță vă va face curioși despre următoarele aventuri ale Larei, mai ales că cele două volume care continuă seria promit mult. Sper că v-am convins să o citiți, iar până la următoarea întâlnire literară, vă urez să citiți, trăiți și să visați frumos!

 

ACUM GĂSEȘTI TUTUROR BĂIEȚILOR PE CARE I-AM IUBIT PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut pentru că a fost destul de realistă. Nu am avut parte de situații puerile, fapt pe care îl consider un plus.

Aspecte Negative:

Mi-ar fi plăcut ca stilul de scriere să fie puțin mai detaliat și mai artistic.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.