Recenzie “Tuturor băieților pe care i-am iubit” de Jenny Han

by | Sep 28, 2017 | Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TUTUROR BĂIEȚILOR PE CARE I-AM IUBIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

În timpul verii, cărțile uşoare sunt o adevărată delectare. Nimic nu se compară cu o carte adolescentină citită pe malul mării, aşa că am optat cu tot dragul pentru cartea “Tuturor băieților pe care i-am iubit” de Jenny Han, o carte ce aparține genului Young Adult.

Cartea ne-o aduce în prim plan pe Lara, o fată destul de vulnerabilă şi timidă, fără renume în liceul său. Persoana cu care empatizează cel mai bine este sora sa, Margaret, astfel că momentul când aceasta pleacă la facultate aduce multă tristețe.

Lara ascunde într-o cutie veche de pălării comorile sale cele mai de preț, printre care 5 scrisori de dragoste, adresate celor 5 băieți pe care i-a iubit ea de-a lungul timpului. Teama însă o cuprinde de fiecare dată când le redactează, aşa că toate se află, frumos sigilate, în cutia sa.

Viața liniştită îi este complet dată peste cap în ziua în care află că scrisorile i-au fost trimise către persoanele respective. Acestea află cele mai intime gânduri şi sentimente ale fetei, aşa că Lara trebuie să înfrunte extrem de jenantă şi neplăcută, care va aduce cu sine o relație falsă pe care trebuie să o susțină.

Va reuşi ea să afle cine a trimis scrisorile? Şi, mai mult decât atât, va reuşi să depăşească această situație şi să aducă lucrurile la normal? Totul – doar dacă citiți cartea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jenny Han

Chiar e o lectură plăcută. Am citit cele aproape 400 de pagini în mai puțin de două zile şi mi-a plăcut destul de mult. E puțin clişeică şi previzibilă, dar mi-a plăcut modul în care Lara și-a înfățișat sentimentele, deoarece situația ei pare foarte actuală și realistă. Stilul de scriere mi s-a părut puțin prea lejer, întrucât nu am reușit să selectez niciun citat, dar a fost foarte light.

În concluzie, o carte perfectă pentru orice anotimp pe care o s-o devorați. Cu siguranță vă va face curioși despre următoarele aventuri ale Larei, mai ales că cele două volume care continuă seria promit mult. Sper că v-am convins să o citiți, iar până la următoarea întâlnire literară, vă urez să citiți, trăiți și să visați frumos!

 

🔥 CARTEA TUTUROR BĂIEȚILOR PE CARE I-AM IUBIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Tuturor Băieților Pe Care I-am Iubit
Autor: Jenny Han
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut pentru că a fost destul de realistă. Nu am avut parte de situații puerile, fapt pe care îl consider un plus.

Aspecte Negative:

Mi-ar fi plăcut ca stilul de scriere să fie puțin mai detaliat și mai artistic.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Mihai Lungu este redactor Booknation.ro de 1084 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 75 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihai Lungu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments