Recenzie “Tuturor băieților pe care i-am iubit” de Jenny Han

by | Jul 16, 2015 | Beletristică, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TUTUROR BĂIEȚILOR PE CARE I-AM IUBIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Tuturor baietilor pe care i-am iubit

Jenny Han, autoarea romanului “Tuturor băieţilor pe care i-am iubit”, este o scriitoare americană de romane pentru adolescenţi. Ca şi personajul principal, Lara Jean, ea este pe jumătate coreeană.

După ce am citit mai multe păreri pozitive despre această carte şi am aflat ideea principală a ei am zis că nu am nimic de pierdut dacă o citesc şi eu.

Lara Jean este adolescenta tipică americană, în căutarea poveştii de dragoste perfecte. Ajunsă la vârsta de 17 ani, ea a fost îndrăgostită de mai mulţi băieţi, dar nu a avut nicio relaţie.

Lara Jean poate fi considerată genul de fată copilăroasă, ce nu se grăbeşte în luarea unei decizii privind viaţa sa amoroasă.

Chiar dacă nu a reuşit niciodată să îşi exprime dragostea faţă de vreun băiat de care a fost îndrăgostită, ea a scris câte o scrisoare de dragoste neconvenţională pentru fiecare în parte. Prin aceste scrisori, ea îşi ia adio de la ei şi de la dragostea ce le-a purtat-o.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jenny Han

Aceste scrisori stau bine ascunse într-o cutie de pălării primită în copilărie de la mama sa.

Scrisorile mele sunt pentru momentul în care nu mai vreau să fiu îndrăgostită. Sunt de rămas-bun. Pentru că, după ce termin scrisoarea, sunt consumată de propria dragoste care devorează totul… Scrisorile mă eliberează. Sau cel puţin ar trebui.

Lara are două surori: Kitty, surioara cea mică de nouă ani, şi Margot, sora cea mare de 18 ani. Mie mi-a plăcut doar de sora cea mică, deoarece Margot încerca mereu să deţină controlul lucrurilor.

Acţiunea propriu-zisă porneşte în momentul în care Lara Jean observă lipsa cutiei cu scrisori şi îşi dă seama că acestea au ajuns la destinatari.

Povestea este simpatică, o lectură uşoară de vară, în care cu siguranţă veţi regăsi cel puşin un sentiment trăit de voi în perioada adolescenţei.

🔥 CARTEA TUTUROR BĂIEȚILOR PE CARE I-AM IUBIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Tuturor Băieților Pe Care I-am Iubit
Autor: Jenny Han
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 379
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 16.07.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Diana Popa este redactor Booknation.ro de 1886 zile și a scris până acum 13 articole. Se află pe poziția 53 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Popa aici. Diana Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments