Recenzie ”Uimitoarea culoare de după” de Emily X.R. Pan

de | apr. 2, 2021 | Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UIMITOAREA CULOARE DE DUPĂ ARE REDUCERE PE:

Emily X.R. Pan a reușit să scrie o carte care m-a impresionat nespus de mult. Deși am citit-o acum câteva săptămâni, încă mi-a rămas în minte. Îți dai seama că o carte este foarte bună atunci când te gândești la ea după mult timp. Uimitoarea culoare de după este o carte pentru adolescenți atipică și ușor abstractă despre descoperirea de sine, familie, regăsire și iertare.

Rezumat

Mama lui Leigh se sinucide, iar viața fetei se va schimba radical. După moarte, mama ei s-a transformat într-o pasăre. Leigh va ajunge să-și cunoască bunicii materni despre care nu știa nimic și pe care nu i-a întâlnit niciodată. Leigh ajunge în Taiwan și încearcă să-și redescopere mama, cum a fost ea înainte și ce anume a determinat-o să se sinucidă. Ea își descoperă totodată și bunicii. Aceste evenimente o vor purta la granița dintre real și fantastic. Leigh se simte confuză, dar și luminată în același timp, descoperindu-și familia și pe ea însăși.

Cea mai importantă temă în carte este depresia în forma ei reală și răvășitoare. Dacă ar fi să descriu depresia printr-o culoare, aceasta ar fi gri. Autoarea are un stil aparte prin care codifică emoțiile și sentimentele în nuanțe și tonuri intense și strălucitoare. Ea concentrează astfel toate aceste culori într-un tablou inedit și abstract, care se lasă a fi interpretat de fiecare cititor în parte.

Dacă îți place recenzia cărții UIMITOAREA CULOARE DE DUPĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Emily X.R. Pan

Poate că, dacă aș fi putut să desenez vidul, l-aș fi putut controla.

Dar nu era niciodată destul de negru. Nu era niciodată negrul cel mai negru.

Impresii personale

După primele 70 de pagini, am vrut să renunț. Nu reușeam să formez o legătură cu Leigh, însă mă bucur că am continuat să citesc. Mi-a plăcut să văd cum evoluează pe măsură ce descoperea amintiri pe care le considerase pierdute.

Experiența pe care am avut-o citind această carte, scufundarea în ea, durerea pe care am simțit-o împreună cu Leigh, a fost minunată, dureroasă și emoționantă. A citi Uimitoarea culoare de după este un privilegiu și un dar. Am savurat felul în care Pan a așternut pe pagini povestea lui Leigh. Proza este atât de superbă, încât unele cuvinte sunt precum o lamă ascuțită, altele precum un ceai liniștitor sau chiar o cutie a Pandorei. M-am trezit recitind unele pasaje, fiind uimită de talentul autoarei.

Arta este mai mult decât un simplu hobby; este modalitatea prin care Leigh se regăsește pe sine. Felul în care Axel – cel mai bun prieten al lui Leigh – împletește pictura și muzica mi s-a părut magic și fascinant, un element neașteptat care m-a făcut să-l îndrăgesc pe Axel.

Un element care nu mi s-a părut relevant este partea de romance dintre Leigh și Axel. Am observat că este nelipsită în aproape toate cărțile young adult. Nu-mi displace când este bine scrisă, dar mi s-a părut că nu și-a avut rostul aici.

Recomand Uimitoarea culoare de după tuturor, deoarece abordează un subiect foarte important, dar și pentru că este unică. Este o carte frumoasă care merită citită.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UIMITOAREA CULOARE DE DUPĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Uimitoarea Culoare De După
Autor: Emily X.R. Pan
An apariție : 2020
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 178

Alte recenzii de la Emily X.R. Pan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

5 1 vote
Article Rating
Călina-Ioana Păunescu este redactor Booknation.ro de 552 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Călina-Ioana Păunescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments