Recenzie ”Urgia și zorile” de Renee Ahdieh

by | Jul 31, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA URGIA ȘI ZORILE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Această carte îl are în centrul atenției pe Khalid, Califul Khorasanului, un ținut îndepărtat în care fiecare zori de zi vestește moartea unei tinere și durerea familiei. Califul Khalid este nevoid să se căsătorească în fiecare zi cu o altă fată, pe care urmează să o ucidă în zori de zi. Băiatul este considerat de poporul său un conducător nemilos, crud, care are mâinile pătate cu mult sânge.

Sherezada este o tânără care suferă foarte mult după moartea celei mai bune prietene ale sale așa că plănuiește să fie mireasa lui Khalid pentru a-l putea ucide.

Sherazade are un plan bine pus la cale așa că în noaptea în care trebuia să o omoare, tânăra îi spune o poveste, însă nu o termină, cerându-i lui Khalid încă o noapte pentru a putea să termine povestea. Sherazade continuă să spună câte o poveste în fiecare noapte.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Renee Ahdieh

Tânăra devine încet-încet o enigmă pentru Khalid pe care vrea să o descopere. Relația celor doi protagoniști evoluează destul de repede, astfel ei ajung foarte repede la sentimente de iubire. Povestea lor de dragoste este emoționantă, însă niciunul nu vrea să-și mărturisească sentimentele de iubire.

Oare vor depăși cei doi obstacolele care stau în calea lor? Cum va sfârși povestea lor?

Vă recomand cu drag cartea ”Urgia și zorile” tuturor persoanelor care vor să citească ceva ușor, care să-i țină cu sufletul la gură.

🔥 CARTEA URGIA ȘI ZORILE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Urgia și Zorile
Autor: Renee Ahdieh
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 113 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments