Recenzie „Zelda & F. Scott Fitzgerald” de Kyra Stromberg

de | oct. 26, 2017 | Biografii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZELDA F. SCOTT FITZGERALD ARE REDUCERE PE:

Povestea celebrului cuplu al anilor ’20, F. Scott Fitzgerald și Zelda Sayre, este respusă de autoarea Kyra Stromberg. El, un tânăr scriitor aflat în căutarea succesului. Ea, o adevărată flapper a vremii, dornică să-și trăiască viața din plin și să se afirme în societate. Ambii au găsit iubirea unul lângă celălalt, dar certurile, infidelitățile, problemele financiare și boala și-au spus cuvântul.

Cartea surprinde viața celor doi înainte să se cunoască, momentul în care Scott a cerut-o pe Zelda de soție, care a acceptat, apoi s-a răzgândit din cauza situației lui financiare incerte. Autoarea urmărește în paralel traseul lui Scott ca scriitor, eșecurile și reușitele sale. După apariția primului său roman, un bestsellerCealaltă parte a Paradisului –, Zelda acceptă cererea în căsătorie, iar aventura începe.

Nașterea singurului lor copil, Frances Scott „Scottie” Fitzgerald, munca de scriitor al lui Scott, petrecerile mondene, problemele cu băutura, vacanțele în Europa, risipa financiară, poziția de autoare a Zeldei, criticile lui, infidelitățile și tentativele de sinucidere le-au marcat cei 20 de ani de căsătorie.

Ce rămâne din imaginea strălucitoare a perechii de vis? Rămân interminabilele monologuri nocturne, în care Scott și Zelda comunică și par să se regăsească.

Dacă îți place recenzia cărții ZELDA F. SCOTT FITZGERALD, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Kyra Stromberg

Cartea surprinde atmosfera fermecătoare a anilor ’20-’30, dar și prietenia lui Scott cu Ernest Hemingway, care o considera pe Zelda o „nebună” care stă în calea talentului de scriitor al soțului ei.

Jazzul răzbate din baruri sau gramofoane, plutește în aer, te face să dansezi și devine pentru Scott, Zelda și contemporanii lor esența unei epoci, a epocii lor.

[…] Fitz este total acaparat de personalitatea Zeldei… Ea a fost modelul tuturor personajelor feminine din cărţile lui […] – Alexander McKaig

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZELDA F. SCOTT FITZGERALD CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Zelda F. Scott Fitzgerald
Autor: Kyra Stromberg
An apariție : 2004
Editura: PARALELA 45
Nr. Pagini: 186
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1125

Alte recenzii de la Kyra Stromberg:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Corneanu este redactor Booknation.ro de 1941 zile și a scris până acum 12 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Corneanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments