🔥 CARTEA ZELDA F. SCOTT FITZGERALD ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Povestea celebrului cuplu al anilor ’20, F. Scott Fitzgerald și Zelda Sayre, este respusă de autoarea Kyra Stromberg. El, un tânăr scriitor aflat în căutarea succesului. Ea, o adevărată flapper a vremii, dornică să-și trăiască viața din plin și să se afirme în societate. Ambii au găsit iubirea unul lângă celălalt, dar certurile, infidelitățile, problemele financiare și boala și-au spus cuvântul.

Cartea surprinde viața celor doi înainte să se cunoască, momentul în care Scott a cerut-o pe Zelda de soție, care a acceptat, apoi s-a răzgândit din cauza situației lui financiare incerte. Autoarea urmărește în paralel traseul lui Scott ca scriitor, eșecurile și reușitele sale. După apariția primului său roman, un bestsellerCealaltă parte a Paradisului –, Zelda acceptă cererea în căsătorie, iar aventura începe.

Nașterea singurului lor copil, Frances Scott „Scottie” Fitzgerald, munca de scriitor al lui Scott, petrecerile mondene, problemele cu băutura, vacanțele în Europa, risipa financiară, poziția de autoare a Zeldei, criticile lui, infidelitățile și tentativele de sinucidere le-au marcat cei 20 de ani de căsătorie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Kyra Stromberg.

Ce rămâne din imaginea strălucitoare a perechii de vis? Rămân interminabilele monologuri nocturne, în care Scott și Zelda comunică și par să se regăsească.

Cartea surprinde atmosfera fermecătoare a anilor ’20-’30, dar și prietenia lui Scott cu Ernest Hemingway, care o considera pe Zelda o „nebună” care stă în calea talentului de scriitor al soțului ei.

Jazzul răzbate din baruri sau gramofoane, plutește în aer, te face să dansezi și devine pentru Scott, Zelda și contemporanii lor esența unei epoci, a epocii lor.

[…] Fitz este total acaparat de personalitatea Zeldei… Ea a fost modelul tuturor personajelor feminine din cărţile lui […] – Alexander McKaig

🔥 CARTEA ZELDA F. SCOTT FITZGERALD ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Zelda F. Scott Fitzgerald
Autor: Kyra Stromberg
An apariție : 2004
Editura: PARALELA 45
Nr. Pagini: 186
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Andreea Corneanu
Autor: Andreea Corneanu
Redactor de 1028 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Andreea Corneanu