Recenzie „Adevărata carte cu pisicile lui Tocilescu” de Alex Tocilescu

by | Jun 13, 2020 | Divertisment, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ADEVĂRATA CARTE CU PISICILE LUI TOCILESCU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Alex Tocilescu ne prezintă cu sinceritate și umor lumea felinelor lui, Ursula, Jiri și Cici. Nu este doar o carte de ficțiune, ci una de umor, unde ni se prezintă gândurile pisicilor așa cum sunt ele, din ce putem deduce atunci când le vedem. Îmi plac pisicile și cartea aceasta a fost un adevărat deliciu. Autorul le înfățișează exact așa cum sunt ele, amuzante și parșive, leneșe și nepăsătoare.

Nu putem ști că așa gândesc felinele, dar cert este că autorul le citește gândurile, mai mult sau mai puțin. „Dialogurile” pisicilor sunt însoțite de imagini reprezentative din arhiva autorului. De la micile creaturi putem afla despre mâncare, întâmplări cotidiene și chiar politică, într-o notă amuzantă. Pisicile sunt meschine și vor să distrugă totul în jurul lor, însă așa le este natura. În plus, toată lumea știe că sunt dornice să te atace, chiar și la cea mai mică atingere:

-Scarpină-mă pe burtă.

-O să mă muști.

-Probabil, da’ scarpină-mă.

Toate replicile sunt încărcate cu ironie și umor, mai ales cele la adresa stăpânului, dornic să se joace cu animalele de companie, refuzat cu ușurință de feline:

-Ce faci, Ursula?

-Mă plictisesc.

-Vrei să ne jucăm ceva?

-Nu, mersi, mă plictisesc foarte bine.

Autorul ne prezintă chiar și un dialog între cele trei pisici în care sunt conștiente de condiția lor și de menirea de a sta în casă fără griji, lenevind toată ziua:

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alex Tocilescu

-Am putea să nu facem nimic toată viața.

-Păi și cine ne oprește?

Însă pufoasele pot da replici sfidătoare la adresa ființei umane, așa cum ne arată autorul cu un dialog ce însoțește imaginea lui Jiri în bibliotecă:

-Aici vă țineți voi oamenii inteligența?

-Într-un fel, da.

-Într-un dulap? Asta explică multe.

Cartea se citește ușor, însă nici nu se poate altfel, datorită fotografiilor de pe fiecare pagină. Nu știu dacă este cineva care să nu râdă la replicile inteligente și pline de umor ale felinelor dornice de somn, mâncare și distrugere. Deși amuzantă, având un limbaj colocvial, cartea nu este recomandată minorilor din cauza câtorva replici licențioase. Este o lectură bună pentru weekend, în casă, într-o zi ploioasă, pentru a destinde atmosfera. Și, de ce nu, împreună cu pisica ta, care se va regăsi cu siguranță printre Ursula, Jiri și Cici.

 

🔥 CARTEA ADEVĂRATA CARTE CU PISICILE LUI TOCILESCU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Adevărata Carte Cu Pisicile Lui Tocilescu
Autor: Alex Tocilescu
An apariție : 2017
Editura: GRUPUL EDITORIAL ART
Nr. Pagini: 239
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 13.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Se citește ușor. Fotografii cu „personajele”.

Aspecte Negative:

Limbajul este licențios pe alocuri. Cartea nu este recomandată minorilor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 341 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 27 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments