Recenzie „Adevărata carte cu pisicile lui Tocilescu” de Alex Tocilescu

de | iun. 13, 2020 | Divertisment, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ADEVĂRATA CARTE CU PISICILE LUI TOCILESCU ARE REDUCERE PE:

Alex Tocilescu ne prezintă cu sinceritate și umor lumea felinelor lui, Ursula, Jiri și Cici. Nu este doar o carte de ficțiune, ci una de umor, unde ni se prezintă gândurile pisicilor așa cum sunt ele, din ce putem deduce atunci când le vedem. Îmi plac pisicile și cartea aceasta a fost un adevărat deliciu. Autorul le înfățișează exact așa cum sunt ele, amuzante și parșive, leneșe și nepăsătoare.

Nu putem ști că așa gândesc felinele, dar cert este că autorul le citește gândurile, mai mult sau mai puțin. „Dialogurile” pisicilor sunt însoțite de imagini reprezentative din arhiva autorului. De la micile creaturi putem afla despre mâncare, întâmplări cotidiene și chiar politică, într-o notă amuzantă. Pisicile sunt meschine și vor să distrugă totul în jurul lor, însă așa le este natura. În plus, toată lumea știe că sunt dornice să te atace, chiar și la cea mai mică atingere:

-Scarpină-mă pe burtă.

-O să mă muști.

-Probabil, da’ scarpină-mă.

Toate replicile sunt încărcate cu ironie și umor, mai ales cele la adresa stăpânului, dornic să se joace cu animalele de companie, refuzat cu ușurință de feline:

-Ce faci, Ursula?

-Mă plictisesc.

-Vrei să ne jucăm ceva?

-Nu, mersi, mă plictisesc foarte bine.

Autorul ne prezintă chiar și un dialog între cele trei pisici în care sunt conștiente de condiția lor și de menirea de a sta în casă fără griji, lenevind toată ziua:

-Am putea să nu facem nimic toată viața.

-Păi și cine ne oprește?

Însă pufoasele pot da replici sfidătoare la adresa ființei umane, așa cum ne arată autorul cu un dialog ce însoțește imaginea lui Jiri în bibliotecă:

-Aici vă țineți voi oamenii inteligența?

-Într-un fel, da.

-Într-un dulap? Asta explică multe.

Cartea se citește ușor, însă nici nu se poate altfel, datorită fotografiilor de pe fiecare pagină. Nu știu dacă este cineva care să nu râdă la replicile inteligente și pline de umor ale felinelor dornice de somn, mâncare și distrugere. Deși amuzantă, având un limbaj colocvial, cartea nu este recomandată minorilor din cauza câtorva replici licențioase. Este o lectură bună pentru weekend, în casă, într-o zi ploioasă, pentru a destinde atmosfera. Și, de ce nu, împreună cu pisica ta, care se va regăsi cu siguranță printre Ursula, Jiri și Cici.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ADEVĂRATA CARTE CU PISICILE LUI TOCILESCU?

Vezi toată lista de cărți scrise de Alex Tocilescu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ADEVĂRATA CARTE CU PISICILE LUI TOCILESCU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Adevărata Carte Cu Pisicile Lui Tocilescu
Autor: Alex Tocilescu
An apariție : 2017
Editura: GRUPUL EDITORIAL ART
Nr. Pagini: 239
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 13.06.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Mănăstirea din Parma” de Stendhal

Recenzie „Mănăstirea din Parma” de Stendhal

"Mănăstirea din Parma" este prima carte de Stendhal pe care o citesc. Mai am însă de gând să citesc și "Roșu și negru", poate cea mai cunoscută operă a scriitorului francez. Cartea o aveam în bibliotecă de ceva vreme, dar abia de curând am ajuns la ea, dorind să...

Recenzie:  ”Toxic” de Françoise Sagan

Recenzie: ”Toxic” de Françoise Sagan

Carismă, dezinvoltură, nonconformism – cred că aceste trei cuvinte o descriu pe cea care purta cu demnitate titlul de copilul teribil al scenei culturale franceze, din anii '50-'60: Françoise Sagan. Până să purcedem nemijlocit la impresiile lecturii, am decis să fac...

Recenzie „Fetița pierdută” de Emily Gunnis

Recenzie „Fetița pierdută” de Emily Gunnis

Cartea debutează cu un episod violent și traumatizant. Un veteran depresiv și psihotic își ucide cu pumnii soția după care își zboară creierii. La eveniment este martor copilul familiei, o fetiță de 13 ani, Rebecca. Nu este singurul abuz la care a asistat copilul...

5 1 vote
Article Rating
Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 896 zile și a scris până acum 103 articole. Se află pe poziția 7 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments