Recenzie “Aeria” de Maria Dahvana Headley

by | Feb 5, 2018 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA AERIA PE Cartepedia.ro

Image result for magonia“Aeria” de Maria Dahvana Headley este continuarea cărții “Magonia”, unde am fost martorii unei povești frumoase, deosebite, cu elemente supranaturale, asemenea unei fabule frumos colorate. În acest volum, suntem martori a unor momente șocante, dar și amuzante, a unor evenimente ce au o stare foarte alertă.

Aza este acum sănătoasă și își trăiește viața pe Pământ împreună cu iubitul ei de câteva luni, Jason. Doar că Aza acum nu mai este Aza, ci o tânără de culoare pe nume Beth. Știu, ciudat… După întâmplările din primul volum, totul pare că a început să capete contur și în sfârșit Aza și Jason vor fi liniștiți să-și trăiască povestea de dragoste în pace. Doar că evident lucruri rele se întâmplă, care o fac pe Aza să devină o fugară, din nou. Mai adăugăm în mix și o mamă însetată de sânge și de distrugere a Universului și uite așa, Aza revine la situația din primul volum, unde trebuie să găsească o soluție să salveze Pământul, dar și Magonia.

Cartea nu pot spune că a fost una dintre cele mai reușite opere SF citite până în prezent. De ce? În primul rând am dorit să văd o evoluție a personajelor, dar din păcate am asistat la un regres al acestora. Aza are în continuare personalitatea ei ciudată și răzvrătită, iar Jason, super inteligent și haios în primul volum, face greșeli grave în “Aeria” și complică toată situația GRAV. Poate intențiile sale au fost cele mai bune, dar din cauza lui asistăm la un șir de întâmplări care amenință vieți.

În al doilea rând, știți că de obicei prima carte stârnește întrebări și a doua le rezolvă, aducând toate răspunsurile pe care le dorești. Uite aici nu a fost așa ci din contră, am avut foarte multe întrebări și  nu am reușit să le dau de cap. Magonia nu a mai fost detaliată, plus legătura Azei cu mama sa malefică a fost superficială și repede trecută cu vederea. Voiam ceva mai complex, care să mă ajute să dețin toate răspunsurile în legătură cu acest univers misterios, căruia Maria i-a dat viață într-un mod foarte original. Păcat totuși că nu a reușit să îl și susțină, să atragă cititorul, dar să îl și mulțumească la sfârșit cu o intrigă foarte bine construită.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA AERIA PE Cartepedia.ro

Titlu: Aeria
Autor: Maria Dahvana Headley
An apariție : 2017
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 303
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.02.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1294 zile și a scris până acum 351 articole. Se află pe poziția 4 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments