Recenzie ”Berlin” de Antony Beevor

de | iul. 6, 2015 | Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA BERLIN ARE REDUCERE PE:

berlin caderea 1945Al doilea Război Mondial. Anul 1945. Germania nazistă este înconjurată de trupele americane și sovietice într-un kessel care se strânge, distrugând totul în urma sa. Aceasta, însă, este departe de a se preda.

Având la putere un lider instabil psihic și emoțional, întreaga țară își ține sufletul la gură în timp ce trupele sale pun la cale ultimele tentative de a ieși din încercuire și de a pune capăt unui sfârșit aparent iminent. Hitler și generalii săi își joacă ultimele cărți, sacrificând în mod disperat uluitor de multe vieți omenești, fără rezultat.

În timp ce Germania se luptă cu situația sa imposibilă, liderii sovietici, americani și britanici încep să-și împartă sferele de influență în viitoarea presupusă Europă liberă. Paranoic fiind, Stalin folosește toate resursele posibile pentru a întrece americanii într-o cursă contra-cronometru, aceea de a pune stăpânire pe capitala celui de-al Treilea Reich.

Ororile războiului sunt descrise în cel mai  sugestiv mod cu putință – soldați sovietici care violează în grupuri femei germane și poloneze indiferent de vârstă, copii care sunt despărțiți de familiile lor, cetățeni germani abandonați nemiloaselor armate sovietice, o populație care moare de foamete, frig, boli, violențe și cruzimi.

Dacă îți place recenzia cărții BERLIN, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Antony Beevor

Pe acest fundal are loc prăbușirea idealului nazist.

Berlinul, cea mai importantă fortăreață, privește cum proprii locuitori sunt devastați de jafuri, foamete și groaza certitudinii că în curând vor cădea pradă celui mai negru coșmar posibil – ocupația sovietică. Propaganda lui Goebbels eșuează iar Hitler descoperă că este trădat de majoritatea generalilor săi, fără a lua în seamă orice urmă de rațiune.

În acest mod, Antony Beevor surprinde esența uneia dintre cele mai mari conflagrații din istorie. Detaliile sunt cele care dau farmec acestei cărți. Prin intermediul ei aflăm informații importante despre personalități cum ar fi Hitler, Jukov, Ciuikov, Guderian, Goebbels, Eva Braun, etc., dar și aspectele uimitoare ale războiului, reprezentative pentru modul în care lumea a evoluat din anii aceia fatidici până în prezent.

*kessel= termen folosit pentru a descrie încercuirea Germaniei de către trupele sovietice și americane; ceaun.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BERLIN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: BERLIN
Autor: Antony Beevor
An apariție : 2013
Editura: RAO
Nr. Pagini: 736
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2016

Alte recenzii de la Antony Beevor:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 3060 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments