Recenzie ”Biologia Emoțiilor – Atlasul Organelor” de Mihaela Alexandru

de | ian. 12, 2022 | Educație, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BIOLOGIA EMOȚIILOR - ATLASUL ORGANELOR PE biologiaemotiilor.ro

Astăzi vă prezentăm o carte ce n-ar trebui să lipsească din biblioteca niciunei familii. Atlasul Mihaelei Alexandru, ”Biologia Emoțiilor – Atlasul Organelor” este ghidul organelor și al emoțiilor care vă va oferi o perspectivă nouă asupra afecțiunilor de sănătate.

Desigur, s-a discutat mult de-alungul timpului despre influența creierului prin gânduri și emoții asupra sănătății omului, dar lucrurile acestea pentru omul de rând au părut adesea triviale. Cartea aceasta face multă lumină în acest domeniu, care este încă la început.

Atlasul cuprinde în cele 221 pagini (format A4), toate organele corpului uman cu scurte descrieri concentrate pe rolul fiecăruia, respectiv afecțiunile care apar și corelația acestora cu felul în care omul gândește și reacționează la ceea ce i se întâmplă. Vei putea descoperi situații extrem de concrete cu oameni care trec prin diverse traume ce declanșează diverse boli. De asemenea, vei putea vedea cum subconștientul poate afecta starea de sănătate pe termen lung, înmagazinând traume sau situații limită, acesta fiind cel care dă soluțiile pentru toate situațiile excepționale pe care le trăim.

Extrem de interesante sunt și cele 13 sfaturi pentru vindecare, respectiv cele 5 legi biologice în care vor fi prezentate niște idei uneori contraintuitive, dar care au sens foarte profund dacă stai să le analizezi din perspectiva evenimentelor dificile pe care le-ai trăit până acum. Ca să vă facem curioși, știați că atunci când apare durerea omul se vindecă deja? Sau, știați că atunci când apare durerea creierul spune, de fapt, ”ai nevoie de odihnă”?

”Orice boală este cauzată de un șoc emoțional”

Dacă ești o persoană care dramatizează (mai mult sau mai puțin toți o facem) atunci cartea asta este un must read – vei înțelege de ce percepția noastră este cea care amplifică sau nu efectele. Vei descoperi inclusiv ce efect au conflictele asupra sănătății noastre.

Este fascinant, dar și terifiant să afli că toate conflictele biologice se manifestă la nivelul organelor. Spre exemplu în cadrul unui conflict sexual – poate ai fost înșelat de partener – manifestarea la nivelul organului este… o rană pe colul uterin. Sau, o persoană care simte abandon – care nu se mai simte iubită – are ca afecțiune retenția de apă printre altele.

Vei putea găsi sute de astfel de exemple din viața reală, cazuri concrete de oameni care trecând prin tot felul de traume ajung să sufere de boli care aparent nu ar putea să aibă vreo legătură.

În concluzie, cartea este de nelipsit din orice bibliotecă! O poți face chiar cadou unei persoane dragi, fiind o investiție în sănătatea și starea de bine a acesteia.

Felicitări autoarei, Mihaela Alexandru, pentru munca titanică de a pune cap la cap un astfel de atlas monumental!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BIOLOGIA EMOȚIILOR - ATLASUL ORGANELOR PE biologiaemotiilor.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Biologia Emoțiilor - Atlasul Organelor
Autor: Mihaela Alexandru
An apariție : 2021
Editura: SELFPUBLISHING
Nr. Pagini: 225
Limba: Română
Gen Literar: Medicina
Publicată la 12.01.2022
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 109

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

După o perioadă destul de urâtă, am reușit să îmi setez din nou prioritățile și să revin la zi cu cititul, pentru că aveam multe cărți începute, însă neterminate. Mi-am propus să nu las cărți neterminate, pentru că fiecare merită timpul nostru și aceasta este părerea...

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

0 0 votes
Article Rating
Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 2886 zile și a scris până acum 567 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments