Recenzie ”Cartea judecătorilor” de Tatiana Niculescu Bran

de | iun. 13, 2017 | Beletristică, Conspirații și Scandaluri, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

Despre Cazul Tanacu cred că s-a vorbit mult, atât în presă, cât și în conversațiile de zi cu zi, atât peste Prut, cât și aici în Basarabia. Deși 2005 a rămas undeva în trecutul meu îndepărtat, îmi amintesc cum urmăream acest caz în buletinele de știri prezentate de Andreea Esca. Iată de ce, atunci când am avut fericita ocazie de a ajunge la Bookfest, prima carte spre achiziție era anume continuarea primului roman jurnalistic ”Spovedanie la Tanacu”.

Această continuare a elucidării cazului este de facto o parabolă biblică, inspirată din Cartea judecătorilor, scriere din Vechiul Testament. Tatiana Niculescu Bran anchetează, cu meticulozitatea sa de jurnalist, faptele care au urmat decesului Irinei Cornici.

Cartea este o detaliere constantă a trăirilor tuturor persoanelor implicate, precum și o evocare la rece a acțiunilor incriminatorii. Scrisă în aceeași notă ca și prima parte, ”Cartea judecătorilor” este însă mult mai uscată, mai tehnică. Sunt mult mai puțin examinate aspectele emoționale și parcă uneori autoarea se eschiva de la a da anumite detalii, fapt cauzat în egală măsură de mersul anchetei sau de etica jurnalistică.

Cert este că fenomenul Tanacu a bulversat imaginația mea pe parcursul întregii lecturi, fiind absolut imposibil să dai dreptate vreunei părți. Fiecare dintre ei au avut o parte din vină, fie provocată de malpraxis, indiferență sau ignoranță.

Trasând o linie după aceste evenimente, putem spune că Tanacu va rămâne mereu o enigmă indescifrabilă, care va delimita fanatismul de rațiunea la rece.

Lecturi frumoase! Cu drag din Basarabia!

Titlu: CARTEA JUDECĂTORILOR
Autor: Tatiana Niculescu Bran
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2254

Alte recenzii de la Tatiana Niculescu Bran:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas
Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas

Așteptam de mult o carte scrisă de Penelope Douglas, dar care să fie diferită de seria ei de renume "Devil's Night", pentru că aveam nevoie de ceva mai soft și mai ales, ROMANTIC. "Punk 57" este o poveste pe care am citit-o acum mulți ani, dar pe care am recitit-o...

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 7 ani, 7 luni, 28 zile și a scris până acum 126 articole. Se află pe poziția 7 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments