Recenzie ”Cartea judecătorilor” de Tatiana Niculescu Bran

Titlu: Cartea Judecătorilor
Autor: Tatiana Niculescu Bran
An apariție : 2013
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Corina Moisei
Publicată la 13.06.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA CARTEA JUDECĂTORILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Despre Cazul Tanacu cred că s-a vorbit mult, atât în presă, cât și în conversațiile de zi cu zi, atât peste Prut, cât și aici în Basarabia. Deși 2005 a rămas undeva în trecutul meu îndepărtat, îmi amintesc cum urmăream acest caz în buletinele de știri prezentate de Andreea Esca. Iată de ce, atunci când am avut fericita ocazie de a ajunge la Bookfest, prima carte spre achiziție era anume continuarea primului roman jurnalistic ”Spovedanie la Tanacu”.

Această continuare a elucidării cazului este de facto o parabolă biblică, inspirată din Cartea judecătorilor, scriere din Vechiul Testament. Tatiana Niculescu Bran anchetează, cu meticulozitatea sa de jurnalist, faptele care au urmat decesului Irinei Cornici.

Cartea este o detaliere constantă a trăirilor tuturor persoanelor implicate, precum și o evocare la rece a acțiunilor incriminatorii. Scrisă în aceeași notă ca și prima parte, ”Cartea judecătorilor” este însă mult mai uscată, mai tehnică. Sunt mult mai puțin examinate aspectele emoționale și parcă uneori autoarea se eschiva de la a da anumite detalii, fapt cauzat în egală măsură de mersul anchetei sau de etica jurnalistică.

Cert este că fenomenul Tanacu a bulversat imaginația mea pe parcursul întregii lecturi, fiind absolut imposibil să dai dreptate vreunei părți. Fiecare dintre ei au avut o parte din vină, fie provocată de malpraxis, indiferență sau ignoranță.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Tatiana Niculescu Bran.

Trasând o linie după aceste evenimente, putem spune că Tanacu va rămâne mereu o enigmă indescifrabilă, care va delimita fanatismul de rațiunea la rece.

Lecturi frumoase! Cu drag din Basarabia!

🔥 CARTEA CARTEA JUDECĂTORILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.