Recenzie:” Cărțile pe faţă” de Victor Miron şi Petruţa Grijincu

by | Aug 19, 2019 | Jurnale, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CĂRȚILE PE FAŢĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cărțile pe faţă e ca un jurnal, o mărturisire a tuturor etapelor proiectului dedicat cititului, fiind construită ca o scară evolutivă a unei simple idei. Volumul cuprinde fragmente de știri și de articole referitoare la campania de promovare a lecturii dusă de Victor Miron.

Coautoarea acestui volum este Petruţa Grijincu, membră a campaniei Cărțile pe faţă.

Am primit cartea aceasta gratuit pentru că luasem 10 în bac la română, o ediţie personalizată. E și ăsta un mod de a arăta că citești și că promovezi lectura :). De Victor Miron și despre Cărțile pe faţă am aflat cu câteva luni înainte, la o conferință Tedx Teatrul Tineretului la care am participat.

Astfel, îmi erau cunoscute sloganurile de tipul ,,Aranjează-te cu volum!”, ,,Book selfie is the new selfie” sau ,,Promovăm cititul, ne dăm Cărţile pe faţă”.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Victor Miron

Victor Miron reușește să readucă moda cititului în moduri inedite. Astfel, s-au realizat semne de carte cu textul ,,dacă aştepţi un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul”. Iar accesul în Grădina Botanică din Cluj a fost gratuit pentru persoanele ce aduceau cu ele o carte. În plus, a intrat în direct la radio cu primarul orașului Cluj-Napoca, obținând în acest mod o călătorie gratuită cu autobuzul celor care citeau. Proiectul număra în prezent mult mai multe activități dedicate lecturii, care s-au extins în mai multe orașe.

Cât despre cărţile sale preferate, Victor afirmă că: ,,Eu citesc pentru a vedea viața cu alte cuvinte. Am crescut cu Mircea Eliade și ale lui cărți, de la adolescentul miop la David din „Huliganii”. Altele care merită amintite sunt „Idiotul lui Dostoievski”, don Quijote (mai ales în rescrierea lui Unamuno) și „Cele 40 de legi ale iubirii”, de Elif Shafak.”

Cartea însumează douăzeci de capitole, fiecare fiind dedicat unor companii sau persoane care au susţinut campania.

Titlu: Cărțile Pe Faţă
Autor: Victor Miron
,
Petruţa Grijincu
An apariție : 2016
Editura: CăRţI PENTRU OAMENI DRAGI
Nr. Pagini: 212
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 19.08.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1268 zile și a scris până acum 80 articole. Se află pe poziția 17 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments