Recenzie:” Cărțile pe faţă” de Victor Miron şi Petruţa Grijincu

by | Aug 19, 2019 | Jurnale, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CĂRȚILE PE FAŢĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cărțile pe faţă e ca un jurnal, o mărturisire a tuturor etapelor proiectului dedicat cititului, fiind construită ca o scară evolutivă a unei simple idei. Volumul cuprinde fragmente de știri și de articole referitoare la campania de promovare a lecturii dusă de Victor Miron.

Coautoarea acestui volum este Petruţa Grijincu, membră a campaniei Cărțile pe faţă.

Am primit cartea aceasta gratuit pentru că luasem 10 în bac la română, o ediţie personalizată. E și ăsta un mod de a arăta că citești și că promovezi lectura :). De Victor Miron și despre Cărțile pe faţă am aflat cu câteva luni înainte, la o conferință Tedx Teatrul Tineretului la care am participat.

Astfel, îmi erau cunoscute sloganurile de tipul ,,Aranjează-te cu volum!”, ,,Book selfie is the new selfie” sau ,,Promovăm cititul, ne dăm Cărţile pe faţă”.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Victor Miron

Victor Miron reușește să readucă moda cititului în moduri inedite. Astfel, s-au realizat semne de carte cu textul ,,dacă aştepţi un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul”. Iar accesul în Grădina Botanică din Cluj a fost gratuit pentru persoanele ce aduceau cu ele o carte. În plus, a intrat în direct la radio cu primarul orașului Cluj-Napoca, obținând în acest mod o călătorie gratuită cu autobuzul celor care citeau. Proiectul număra în prezent mult mai multe activități dedicate lecturii, care s-au extins în mai multe orașe.

Cât despre cărţile sale preferate, Victor afirmă că: ,,Eu citesc pentru a vedea viața cu alte cuvinte. Am crescut cu Mircea Eliade și ale lui cărți, de la adolescentul miop la David din „Huliganii”. Altele care merită amintite sunt „Idiotul lui Dostoievski”, don Quijote (mai ales în rescrierea lui Unamuno) și „Cele 40 de legi ale iubirii”, de Elif Shafak.”

Cartea însumează douăzeci de capitole, fiecare fiind dedicat unor companii sau persoane care au susţinut campania.

Titlu: Cărțile Pe Faţă
Autor: Victor Miron
,
Petruţa Grijincu
An apariție : 2016
Editura: CăRţI PENTRU OAMENI DRAGI
Nr. Pagini: 212
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 19.08.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sărutul dinaintea morții” de Ira Levin

Recenzie ”Sărutul dinaintea morții” de Ira Levin

Nu am fost niciodată genul de cititor pasionat de thrillere psihologice, dar Sărutul dinaintea morții de Ira Levin mi-a deschis apetitul pentru genul acesta de lectură. Mai vreau, mai vreau. Vânătorul de zestre Când destinul imuabil îți atribuie o condiție socială...

Recenzie “Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey

Recenzie “Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey

"Zbor deasupra unui cuib de cuci" este un roman psihologic scris de americanul Ken Kesey. Este una dintre cele mai cunoscute și citite cărți din literatura modernă. A fost publicată în anul 1962 și de atunci a inspirat crearea mai multor filme și seriale. Una dintre...

Recenzie “Unde pădurea întălnește stelele” de Glendy Vanderah

Recenzie “Unde pădurea întălnește stelele” de Glendy Vanderah

Unde pădurea întâlnește stelele. Acolo aș vrea să fiu acum. În locul în care miracolele se întâmplă, oamenii zâmbesc și dragostea prinde contur. Cititorii întâlnesc reducerile, dar oamenii? Unde își întâlnesc oamenii sufletul pereche? Unde găsesc oamenii prietenii...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1341 zile și a scris până acum 82 articole. Se află pe poziția 19 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments