🔥 CARTEA CĂRȚILE PE FAŢĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cărțile pe faţă e ca un jurnal, o mărturisire a tuturor etapelor proiectului dedicat cititului, fiind construită ca o scară evolutivă a unei simple idei. Volumul cuprinde fragmente de știri și de articole referitoare la campania de promovare a lecturii dusă de Victor Miron.

Coautoarea acestui volum este Petruţa Grijincu, membră a campaniei Cărțile pe faţă.

Am primit cartea aceasta gratuit pentru că luasem 10 în bac la română, o ediţie personalizată. E și ăsta un mod de a arăta că citești și că promovezi lectura :). De Victor Miron și despre Cărțile pe faţă am aflat cu câteva luni înainte, la o conferință Tedx Teatrul Tineretului la care am participat.

Astfel, îmi erau cunoscute sloganurile de tipul ,,Aranjează-te cu volum!”, ,,Book selfie is the new selfie” sau ,,Promovăm cititul, ne dăm Cărţile pe faţă”.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Victor Miron.

Victor Miron reușește să readucă moda cititului în moduri inedite. Astfel, s-au realizat semne de carte cu textul ,,dacă aştepţi un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul”. Iar accesul în Grădina Botanică din Cluj a fost gratuit pentru persoanele ce aduceau cu ele o carte. În plus, a intrat în direct la radio cu primarul orașului Cluj-Napoca, obținând în acest mod o călătorie gratuită cu autobuzul celor care citeau. Proiectul număra în prezent mult mai multe activități dedicate lecturii, care s-au extins în mai multe orașe.

Cât despre cărţile sale preferate, Victor afirmă că: ,,Eu citesc pentru a vedea viața cu alte cuvinte. Am crescut cu Mircea Eliade și ale lui cărți, de la adolescentul miop la David din „Huliganii”. Altele care merită amintite sunt „Idiotul lui Dostoievski”, don Quijote (mai ales în rescrierea lui Unamuno) și „Cele 40 de legi ale iubirii”, de Elif Shafak.”

Cartea însumează douăzeci de capitole, fiecare fiind dedicat unor companii sau persoane care au susţinut campania.

🔥 CARTEA CĂRȚILE PE FAŢĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Cărțile Pe Faţă
Autor: Victor Miron
,
Petruţa Grijincu
An apariție : 2016
Editura: Cărţi pentru oameni dragi
Nr. Pagini: 212
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 19.08.2019
Nota recenzorului: 8/10
Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1055 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor