Recenzie ” Chin, Iad şi Dragoste” de Alexandra Stanciu

de | iul. 12, 2022 | Memorii, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE editurahermann.com

Bună cartea, cititori, oriunde v-aţi afla!

O privire de ansamblu

Memorii? Eu cred că mai sunt multe de spus. Un personaj naiv care mai are 3 surori şi 4 fraţi, motiv al situaţiei financiare precare a familiei şi  2 părinţi care nu o sprijină deloc. Acesta este cadrul larg al cărţii. Pe parcursul a pagini, personajul nostru cade mereu din lac în puţ, vorba românului. Când crede că lucrurile intră pe un făgaş normal, al stabilităţii emoţionale şi financiare, apare ceva care destabilizează situaţia.

Câteva explicaţii

De ce alege să-şi înceapă viaţa de familie la 16 ani? Deoarece crede că astfel va scăpa de acasă. Da, va scăpa, dar nu-i va fi mai bine. Soţul îi va pleca în armată curând şi de aici încolo, o serie de evenimente nefericite au loc. Personajul va experimenta relaţii chiar dacă fericite la început, cu gust amar la final de drum. Într-un ritm alert, trăim întamplări ce au loc pe parcursul unor ani întregi: căsătorii, despărţiri, reîncercări de împăcare, naşterea a 2 fetiţe, ca spre sfârşit totul să se termine brusc. fără a ne aştepta. Fără un preaviz. fără avertisment. Suntem lăsaţi cu fericirea personajului în braţe. A ajuns la mal. Dupa atâtea furtuni.

Alegerile ne aparţin şi nouă

Permiteţi-mi să nu fiu de acord cu aceste memorii. Un şir lung de nefericiri cu care am empatizat desigur. Nu pot să fiu de acord însă cu explicaţia oferită ca fundal pentru toate aceste întâmplări triste – părinţii sunt de vină. Da, poate că ei au fost motorul . Dar să-i consideri vinovaţi pentru alegerile tale de-a lungul întregii vieţi este deja prea mult. Alegerea stă în noi. Şi asumarea. E ca şi când viaţa te pune la răscruce. Nu te împinge pe cărare. Cărarea o alegi tu.

Un personaj care a suferit mult, care a trăit mult şi care îşi găseşte liniştea în ultimele rânduri ale cărţii, linişte pe care o dă mai departe cititorului o daă cu lecţiile de viaţă din care fiecare înţelege ce vrea.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE editurahermann.com

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Chin Iad şi Dragoste
Autor: Alexandra Stanciu
An apariție : 2022
Editura: HERMANN
Nr. Pagini: 99
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 11495

Alte recenzii de la Alexandra Stanciu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

Recenzie „Departe pe vale”, de Cristina R. Tudor

Recenzie „Departe pe vale”, de Cristina R. Tudor

Dacă Liviu Rebreanu ar fi fost viu, ar fi spus că istoria scrisă de Cristina R. Tudor este o continuare a romanului „Ion”. Același glas al pamântului și al dragostei. Nouă, românilor, ne plac cărțile care se aseamănă cu rădăcinile puternice ale acestui neam, negre și...

Recenzie ”Amintiri din Casa Morților” de F.M. Dostoievsky

Recenzie ”Amintiri din Casa Morților” de F.M. Dostoievsky

O radiografie detaliată a vieții din ocnă, a condițiilor de muncă și de trai, a metodelor de organizare administrativă și a sistemului medical, a raportului dintre pedepse și crimele săvârșite. Dar și o analiză profundă, fină și meticuloasă a caracterelor și a...

1 1 vote
Article Rating
Adriana Ionescu este redactor Booknation.ro de 348 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 28 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Ionescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments