Recenzie ” Chin, Iad şi Dragoste” de Alexandra Stanciu

de | iul. 12, 2022 | Memorii, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE editurahermann.com

Bună cartea, cititori, oriunde v-aţi afla!

O privire de ansamblu

Memorii? Eu cred că mai sunt multe de spus. Un personaj naiv care mai are 3 surori şi 4 fraţi, motiv al situaţiei financiare precare a familiei şi  2 părinţi care nu o sprijină deloc. Acesta este cadrul larg al cărţii. Pe parcursul a pagini, personajul nostru cade mereu din lac în puţ, vorba românului. Când crede că lucrurile intră pe un făgaş normal, al stabilităţii emoţionale şi financiare, apare ceva care destabilizează situaţia.

Câteva explicaţii

De ce alege să-şi înceapă viaţa de familie la 16 ani? Deoarece crede că astfel va scăpa de acasă. Da, va scăpa, dar nu-i va fi mai bine. Soţul îi va pleca în armată curând şi de aici încolo, o serie de evenimente nefericite au loc. Personajul va experimenta relaţii chiar dacă fericite la început, cu gust amar la final de drum. Într-un ritm alert, trăim întamplări ce au loc pe parcursul unor ani întregi: căsătorii, despărţiri, reîncercări de împăcare, naşterea a 2 fetiţe, ca spre sfârşit totul să se termine brusc. fără a ne aştepta. Fără un preaviz. fără avertisment. Suntem lăsaţi cu fericirea personajului în braţe. A ajuns la mal. Dupa atâtea furtuni.

Alegerile ne aparţin şi nouă

Permiteţi-mi să nu fiu de acord cu aceste memorii. Un şir lung de nefericiri cu care am empatizat desigur. Nu pot să fiu de acord însă cu explicaţia oferită ca fundal pentru toate aceste întâmplări triste – părinţii sunt de vină. Da, poate că ei au fost motorul . Dar să-i consideri vinovaţi pentru alegerile tale de-a lungul întregii vieţi este deja prea mult. Alegerea stă în noi. Şi asumarea. E ca şi când viaţa te pune la răscruce. Nu te împinge pe cărare. Cărarea o alegi tu.

Un personaj care a suferit mult, care a trăit mult şi care îşi găseşte liniştea în ultimele rânduri ale cărţii, linişte pe care o dă mai departe cititorului o daă cu lecţiile de viaţă din care fiecare înţelege ce vrea.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE editurahermann.com

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CHIN IAD ŞI DRAGOSTE
Autor: Alexandra Stanciu
An apariție : 2022
Editura: HERMANN
Nr. Pagini: 99
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 11591

Alte recenzii de la Alexandra Stanciu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

1 1 vote
Article Rating
Adriana Ionescu este redactor Booknation.ro de 408 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 28 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Ionescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments