Recenzie ” Chin, Iad şi Dragoste” de Alexandra Stanciu

de | iul. 12, 2022 | Memorii, Recenzii cărți

Bună cartea, cititori, oriunde v-aţi afla!

O privire de ansamblu

Memorii? Eu cred că mai sunt multe de spus. Un personaj naiv care mai are 3 surori şi 4 fraţi, motiv al situaţiei financiare precare a familiei şi  2 părinţi care nu o sprijină deloc. Acesta este cadrul larg al cărţii. Pe parcursul a pagini, personajul nostru cade mereu din lac în puţ, vorba românului. Când crede că lucrurile intră pe un făgaş normal, al stabilităţii emoţionale şi financiare, apare ceva care destabilizează situaţia.

Câteva explicaţii

De ce alege să-şi înceapă viaţa de familie la 16 ani? Deoarece crede că astfel va scăpa de acasă. Da, va scăpa, dar nu-i va fi mai bine. Soţul îi va pleca în armată curând şi de aici încolo, o serie de evenimente nefericite au loc. Personajul va experimenta relaţii chiar dacă fericite la început, cu gust amar la final de drum. Într-un ritm alert, trăim întamplări ce au loc pe parcursul unor ani întregi: căsătorii, despărţiri, reîncercări de împăcare, naşterea a 2 fetiţe, ca spre sfârşit totul să se termine brusc. fără a ne aştepta. Fără un preaviz. fără avertisment. Suntem lăsaţi cu fericirea personajului în braţe. A ajuns la mal. Dupa atâtea furtuni.

Alegerile ne aparţin şi nouă

Permiteţi-mi să nu fiu de acord cu aceste memorii. Un şir lung de nefericiri cu care am empatizat desigur. Nu pot să fiu de acord însă cu explicaţia oferită ca fundal pentru toate aceste întâmplări triste – părinţii sunt de vină. Da, poate că ei au fost motorul . Dar să-i consideri vinovaţi pentru alegerile tale de-a lungul întregii vieţi este deja prea mult. Alegerea stă în noi. Şi asumarea. E ca şi când viaţa te pune la răscruce. Nu te împinge pe cărare. Cărarea o alegi tu.

Un personaj care a suferit mult, care a trăit mult şi care îşi găseşte liniştea în ultimele rânduri ale cărţii, linişte pe care o dă mai departe cititorului o daă cu lecţiile de viaţă din care fiecare înţelege ce vrea.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE editurahermann.com

Titlu: CHIN IAD ŞI DRAGOSTE
Autor: Alexandra Stanciu
An apariție : 2022
Editura: HERMANN
Nr. Pagini: 99
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 12530

Alte recenzii de la Alexandra Stanciu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

1 1 vote
Article Rating
Adriana Ionescu este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 29 zile și a scris până acum 23 articole. Se află pe poziția 11 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Ionescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments