Recenzie ” Chin, Iad şi Dragoste” de Alexandra Stanciu

de | iul. 12, 2022 | Memorii, Recenzii cărți

Bună cartea, cititori, oriunde v-aţi afla!

O privire de ansamblu

Memorii? Eu cred că mai sunt multe de spus. Un personaj naiv care mai are 3 surori şi 4 fraţi, motiv al situaţiei financiare precare a familiei şi  2 părinţi care nu o sprijină deloc. Acesta este cadrul larg al cărţii. Pe parcursul a pagini, personajul nostru cade mereu din lac în puţ, vorba românului. Când crede că lucrurile intră pe un făgaş normal, al stabilităţii emoţionale şi financiare, apare ceva care destabilizează situaţia.

Câteva explicaţii

De ce alege să-şi înceapă viaţa de familie la 16 ani? Deoarece crede că astfel va scăpa de acasă. Da, va scăpa, dar nu-i va fi mai bine. Soţul îi va pleca în armată curând şi de aici încolo, o serie de evenimente nefericite au loc. Personajul va experimenta relaţii chiar dacă fericite la început, cu gust amar la final de drum. Într-un ritm alert, trăim întamplări ce au loc pe parcursul unor ani întregi: căsătorii, despărţiri, reîncercări de împăcare, naşterea a 2 fetiţe, ca spre sfârşit totul să se termine brusc. fără a ne aştepta. Fără un preaviz. fără avertisment. Suntem lăsaţi cu fericirea personajului în braţe. A ajuns la mal. Dupa atâtea furtuni.

Alegerile ne aparţin şi nouă

Permiteţi-mi să nu fiu de acord cu aceste memorii. Un şir lung de nefericiri cu care am empatizat desigur. Nu pot să fiu de acord însă cu explicaţia oferită ca fundal pentru toate aceste întâmplări triste – părinţii sunt de vină. Da, poate că ei au fost motorul . Dar să-i consideri vinovaţi pentru alegerile tale de-a lungul întregii vieţi este deja prea mult. Alegerea stă în noi. Şi asumarea. E ca şi când viaţa te pune la răscruce. Nu te împinge pe cărare. Cărarea o alegi tu.

Un personaj care a suferit mult, care a trăit mult şi care îşi găseşte liniştea în ultimele rânduri ale cărţii, linişte pe care o dă mai departe cititorului o daă cu lecţiile de viaţă din care fiecare înţelege ce vrea.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE editurahermann.com

Titlu: CHIN IAD ŞI DRAGOSTE
Autor: Alexandra Stanciu
An apariție : 2022
Editura: HERMANN
Nr. Pagini: 99
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 12379

Alte recenzii de la Alexandra Stanciu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

1 1 vote
Article Rating
Adriana Ionescu este redactor Booknation.ro de 2 ani, 2 luni, 7 zile și a scris până acum 22 articole. Se află pe poziția 11 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Ionescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments