Recenzie Comunicarea. Repere Fundamentale de Mihai Dinu

de | ian. 23, 2015 | Comunicare și Publicitate, Recenzii cărți, Științe Umaniste

🔥 CARTEA COMUNICAREA. REPERE FUNDAMENTALE ARE REDUCERE PE:

comunicarea

Comunicarea a jucat și joacă un rol esențial în istoria omenirii. Proces complex și îndelung studiat, prezent în toate domeniile științifice – comunicarea  este ea însăși o știință (poate cea mai complexă).

Fiind un subiect de larg interes, de-a lungul anilor s-au scris foarte multe lucrări ce tratează acest subiect. Profesorul Mihai Dinu ne oferă una din cele mai complete abordări asupra comunicării. Cartea sa Comunicarea. Repere Fundamentale, apărută pentru prima dată în 1997 s-a bucurat de numeroase re-editări, stocurile epuizându-se la doar câteva săptămâni de la lansare.

Comunicarea. Repere Fundamentale a devenit un titlu de referință în domeniu și manual universitar. Cartea domnului Mihai Dinu se distinge de celelalte lucrări din acest domeniu care, fie se limitează la a oferi rețete pentru a îmbunătăți comunicarea interpersonală,  fie discută diverse aspecte ale comunicării mediatice. Pe lângă aceste lucruri, cartea de față  mai tratează și alte aspecte, acoperind un spectru mult mai amplu.

Astfel, Comunicarea. Repere Fundamentale este un studiu exhaustiv al comunicării, abordând diverse problematici: de la comunicarea animală la telecomunicații și de la comunicarea estetică (muzica, poezie, arte plastice, cinematograf) la implicațiile filosofice și religioase ale comunicării.

Datorită amplei deschideri culturale, această carte nu se adresează doar celor preocupați de studiul comunicării. Ea este destinată tuturor celor preocupați de acest subiect atractiv și actual. Informațiile sunt prezentate utilizând un limbaj ușor de înțeles, accesibil.

Personal, am găsit această carte extrem de utilă în redactarea lucrării de disertație. Aici am descoperit informații esențiale ce lipseau cu desăvârșire din alte cărți, chiar și din cele   scrise de autori străini și considerate lucrări de referință la nivel internațional.

Ți-a plăcut recenzia cărții COMUNICAREA. REPERE FUNDAMENTALE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Mihai Dinu

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA COMUNICAREA. REPERE FUNDAMENTALE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Comunicarea. Repere Fundamentale
Autor: Mihai Dinu
An apariție : 2007
Editura: ORIZONTURI
Nr. Pagini: 438
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.01.2015
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2696

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

-S-a sacrificat pe sine, venindu-ți în ajutor. A făcut-o din cea mai pură iubire. Și-a recăpătat Gloria Apusă. Dar el te-a ales pe tine. A ales să cadă. Jennifer L. Armentrout ar putea să scrie orice și aș iubi fiecare carte în parte. Scriitoare hibrid, Armentrout are...

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Doamna England mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o la precomandă pe site-ul Nemira. Am pândit-o, am ocolit-o, am pus-o în coș, am dat-o jos, am pus-o iar...știți circuitul, nu trebuie să vi-l povestesc eu. Cert e că finalul a fost unul fericit și a ajuns la mine...

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

În viață n-ar trebui să colecționăm mașini de lux sau bijuterii de firmă, ci momente de bunătate și amintiri cu oamenii ce ne-au atins sufletul. Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2781 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments