Recenzie Comunicarea. Repere Fundamentale de Mihai Dinu

de | ian. 23, 2015 | Comunicare și Publicitate, Recenzii cărți, Științe Umaniste

comunicarea

Comunicarea a jucat și joacă un rol esențial în istoria omenirii. Proces complex și îndelung studiat, prezent în toate domeniile științifice – comunicarea  este ea însăși o știință (poate cea mai complexă).

Fiind un subiect de larg interes, de-a lungul anilor s-au scris foarte multe lucrări ce tratează acest subiect. Profesorul Mihai Dinu ne oferă una din cele mai complete abordări asupra comunicării. Cartea sa Comunicarea. Repere Fundamentale, apărută pentru prima dată în 1997 s-a bucurat de numeroase re-editări, stocurile epuizându-se la doar câteva săptămâni de la lansare.

Comunicarea. Repere Fundamentale a devenit un titlu de referință în domeniu și manual universitar. Cartea domnului Mihai Dinu se distinge de celelalte lucrări din acest domeniu care, fie se limitează la a oferi rețete pentru a îmbunătăți comunicarea interpersonală,  fie discută diverse aspecte ale comunicării mediatice. Pe lângă aceste lucruri, cartea de față  mai tratează și alte aspecte, acoperind un spectru mult mai amplu.

Astfel, Comunicarea. Repere Fundamentale este un studiu exhaustiv al comunicării, abordând diverse problematici: de la comunicarea animală la telecomunicații și de la comunicarea estetică (muzica, poezie, arte plastice, cinematograf) la implicațiile filosofice și religioase ale comunicării.

Datorită amplei deschideri culturale, această carte nu se adresează doar celor preocupați de studiul comunicării. Ea este destinată tuturor celor preocupați de acest subiect atractiv și actual. Informațiile sunt prezentate utilizând un limbaj ușor de înțeles, accesibil.

Personal, am găsit această carte extrem de utilă în redactarea lucrării de disertație. Aici am descoperit informații esențiale ce lipseau cu desăvârșire din alte cărți, chiar și din cele   scrise de autori străini și considerate lucrări de referință la nivel internațional.

Titlu: COMUNICAREA. REPERE FUNDAMENTALE
Autor: Mihai Dinu
An apariție : 2007
Editura: ORIZONTURI
Nr. Pagini: 438
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3337

Alte recenzii de la Mihai Dinu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray
Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray

Evident, am fost influențată de apariția filmului, însă am de spus în apărarea mea faptul că nu am văzut filmul și nici măcar nu știu ideea principală. Doar știu că este ciudățel și că Emma Stone joacă magistral, în rest, haide să vedem cum este cartea, pentru că...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă a fost redactor Booknation.ro și a scris 229 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments