Recenzie Comunicarea. Repere Fundamentale de Mihai Dinu

de | ian. 23, 2015 | Comunicare și Publicitate, Recenzii cărți, Științe Umaniste

🔥 CARTEA COMUNICAREA. REPERE FUNDAMENTALE ARE REDUCERE PE:

comunicarea

Comunicarea a jucat și joacă un rol esențial în istoria omenirii. Proces complex și îndelung studiat, prezent în toate domeniile științifice – comunicarea  este ea însăși o știință (poate cea mai complexă).

Fiind un subiect de larg interes, de-a lungul anilor s-au scris foarte multe lucrări ce tratează acest subiect. Profesorul Mihai Dinu ne oferă una din cele mai complete abordări asupra comunicării. Cartea sa Comunicarea. Repere Fundamentale, apărută pentru prima dată în 1997 s-a bucurat de numeroase re-editări, stocurile epuizându-se la doar câteva săptămâni de la lansare.

Comunicarea. Repere Fundamentale a devenit un titlu de referință în domeniu și manual universitar. Cartea domnului Mihai Dinu se distinge de celelalte lucrări din acest domeniu care, fie se limitează la a oferi rețete pentru a îmbunătăți comunicarea interpersonală,  fie discută diverse aspecte ale comunicării mediatice. Pe lângă aceste lucruri, cartea de față  mai tratează și alte aspecte, acoperind un spectru mult mai amplu.

Dacă îți place recenzia cărții COMUNICAREA. REPERE FUNDAMENTALE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Mihai Dinu

Astfel, Comunicarea. Repere Fundamentale este un studiu exhaustiv al comunicării, abordând diverse problematici: de la comunicarea animală la telecomunicații și de la comunicarea estetică (muzica, poezie, arte plastice, cinematograf) la implicațiile filosofice și religioase ale comunicării.

Datorită amplei deschideri culturale, această carte nu se adresează doar celor preocupați de studiul comunicării. Ea este destinată tuturor celor preocupați de acest subiect atractiv și actual. Informațiile sunt prezentate utilizând un limbaj ușor de înțeles, accesibil.

Personal, am găsit această carte extrem de utilă în redactarea lucrării de disertație. Aici am descoperit informații esențiale ce lipseau cu desăvârșire din alte cărți, chiar și din cele   scrise de autori străini și considerate lucrări de referință la nivel internațional.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA COMUNICAREA. REPERE FUNDAMENTALE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: COMUNICAREA. REPERE FUNDAMENTALE
Autor: Mihai Dinu
An apariție : 2007
Editura: ORIZONTURI
Nr. Pagini: 438
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3022

Alte recenzii de la Mihai Dinu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Fata care citea în metrou” de Christine Feret-Fleury

Recenzie „Fata care citea în metrou” de Christine Feret-Fleury

"Fata care citea în metrou" de Christine Feret-Fleury este o carte simpatică, cu o protagonistă tânără și iubitoare de cărți, care ajunge să-și schimbe viața. Ăsta a fost unul dintre aspectele care m-au făcut să apreciez cartea. Un altul a fost subiectul "cărți". Încă...

Recenzie ”Egipteanul” de Mika Waltari

Recenzie ”Egipteanul” de Mika Waltari

Mika Toimi Waltari s-a născut în Helsinki și pentru o bună perioadă de timp după absolvire a lucrat ca jurnalist și critic literar pentru câteva publicații ale vremii, timp în care a și călătorit foarte mult profitând de ocupația pe care o avea. Pentru scrierea cărții...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 3042 zile și a scris până acum 231 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments