🔥 CARTEA PANAMA PAPERS. CUM ÎŞI ASCUND BANII CEI BOGAŢI ŞI PUTERNICI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

„[obermayer]: Cine sunteţi?

[john doe]: Doar un cetăţean îngrijorat!”

Deşi povestea lui Edward Snowden a avut un ecou răsunător la nivel mondial prin dezvăluirea de informaţii clasificate din cadrul Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) ale Statelor Unite,  cazul Panama Papers reprezintă cea mai mare scurgere de informaţii din istoria jurnalismului.

Ce este, mai exact? Volumul de faţă, Panama Papers: Cum îşi ascund banii cei bogaţi şi puternici, cuprinde o investigaţie jurnalistică masivă, desfăşurată la nivel mondial şi care a implicat în jur de 400 de jurnalişti din peste 80 de ţări, în perioada 2015-2016.

Acoperind milioane de documente (de la e-mailuri până la contracte de credit, facturi, transferuri bancare etc) şi adunând un total 2,6 terabytes de date, ancheta porneşte de la o prestigioasă firmă de avocatură din statul Panama, numită Mossack Fonseca.

Cu ce se ocupă acest cabinet? Cu înfiinţarea de firme offshore. Mai exact, se foloseşte de o metodă cât mai practică şi eficientă de spălare a banilor negri sau rezultaţi din infracţiuni.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Bastian Obermayer.

„Lumea. Scurgerea noastră de informaţii. Assad, Putin, Islanda, 500 de milioane. Toate acestea sunt complet absurde. Lucrul cel mai incredibil: sursa noastră continuă să ne aprovizioneze.”

Iniţiatorii acestui gigant proiect, Bastian Obermayer şi Frederik Obermaier, jurnalişti ai unei publicaţii germane, Süddeutsche Zeitung, sunt contactaţi de către o sursă anonimă din interiorul firmei de avocaţi. Şi de aici, porneşte o întreagă descoperire care ţinteşte o bună parte din societatea elitistă din toată lumea. Cercetări minuţioase şi devoratoare de timp care duc la naşterea subiectelor de interes public şi cu un rol decisiv privind situaţia internaţională.

 „… Subiecte care explică în detaliu cum se câştigă miliarde prin comerţul cu arme, droguri, diamante de război şi alte afaceri murdare şi subiecte ce aduc în faţa ochilor cititorului modul în care magnaţii lumii eludează fiscul.”

Pe scurt, o carte care are la bază nu doar dovezi, ci multă lăcomie, o goană excesivă după putere şi control exclusiv al lumii.

🔥 CARTEA PANAMA PAPERS. CUM ÎŞI ASCUND BANII CEI BOGAŢI ŞI PUTERNICI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Panama Papers. Cum îşi Ascund Banii Cei Bogaţi şi Puternici
Autor: Bastian Obermayer
,
Frederik Obermaier
An apariție : 2016
Editura: Litera
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 13.08.2019
Nota recenzorului: 10/10
Ana Dumitraşc
Autor: Ana Dumitraşc
❝ Doar un cititor pasionat... ❞
Redactor de 1082 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ana Dumitraşc