Recenzie Cuvinte încrucişate de Aurora Liiceanu

de | nov. 15, 2014 | Psihologie, Recenzii cărți, Științe Umaniste

🔥 CARTEA CUVINTE ÎNCRUCIŞATE ARE REDUCERE PE:

Aurora Liiceanu Cuvinte ÎncrucișateInițial am avut anumite reticențe cu privire la cărțile Aurorei Liiceanu.  Consideram că sunt dedicate doar studenților de psihologie sau celor care desfășoară activități în acest domeniu. Însă, ele sunt departe de a fi niște cărți „de nișă” – deși conțin diverse informații și referințe din domeniul psihologiei,  sunt destinate publicului larg și chiar sunt mult mai captivante decât multe opere beletristice! Drept dovadă a acestui fapt, Cuvinte încrucișate  a intrat în topul preferințelor  mele  pe o poziție fruntașă.

Cuvinte încrucișate este o lectură plăcută, interesantă menită să te pună pe gânduri asupra amintirilor tale. Cartea este structurată în două părți. Prima parte (intitulată Întâmplări) dezvăluie schimbările dramatice cauzate de o simplă întâmplare, denumită „amănuntul biografic”. În această secțiune autoarea trasează paralele între viețile unor personalități care au trăit în epoci diferite  sau prezintă biografiile unor persoane excepționale precum Marie de Leon Bonaparte (denumită „prințesa frigidă”).  Aurora Liiceanu realizează aici și niște analogii uimitoare, cea mai reușită părându-mi-se cea în care paltoanele sunt „gândite ca oameni, ca persoane. Aşa cum cineva te însoțește prin viață. Ca o umbră. Nimeni nu se gândește la umbra lui […] Te însoțesc pur și simplu”.

Partea a doua, Boccacio la bloc, este o frescă a relațiilor între persoane care se deosebesc prin etnie, temperament sau statut social dar și a reacțiilor survenite în urma unei trădări. O reprezentare pitorească, dar fidelă a societății contemporane!  Personal, mi-a plăcut mai mult prima parte, însă nu pot să nu recunosc că această secțiune are un farmec aparte ce te-ndeamnă să o citești pe nerăsuflate, Aurora Liiceanu dând dovadă de reale abilități de povestitoare.!

Pe scurt, Cuvinte încrucișate e, în esență, o carte de psihologie, însă, prin abordare, este destinată publicului larg. Te prinde în mrejele ei și te face să o citești cu un creion în mână pentru a-ți evidenția paragrafele interesante (care sunt destule!).

Dacă îți place recenzia cărții CUVINTE ÎNCRUCIŞATE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Aurora Liiceanu

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CUVINTE ÎNCRUCIŞATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: CUVINTE ÎNCRUCIŞATE
Autor: Aurora Liiceanu
An apariție : 212
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1437

Alte recenzii de la Aurora Liiceanu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

            După cum v-am mai povestit, Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat bărbatul și a fost la rândul ei iubită, dar la moartea acestuia s-a trezit că din pensia de văduvă nu-și...

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2979 zile și a scris până acum 231 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments