Recenzie ”Dash, Lily și Cartea Provocărilor” de Rachel Cohn & David Levithan

de | oct. 7, 2021 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatura Universală, Recenzii cărți

Dash, Lily și Cartea Provocărilor” este fix ca o îmbrățișare de la Lily: plină de căldură, dragoste și aroma Crăciunului.

Cartea este primul volum din trilogia Dash și Lily scrise de Rachel Cohn și David Levithan. Cei doi nu sunt la prima colaborare de acest gen (”Playlist pentru Nick și Norah” și ”Naomi and Ely’s No Kiss List”) iar stilul lor este deja unul clasic și iubit de mulți dintre fanii cărților young adult.

Dash descoperă un caiet roșu în librăria Strand, chiar pe raftul autorului său preferat, în ajunul sărbătorii pe care o urăște cu pasiune. Caietul este proprietatea misterioasei Lily și este plin de task-uri îmbibate de literatură și crăciunisme, până pune Dash mâna pe el și îi schimbă instant soarta și tematica.

Ce urmează este o serie de aventuri și personaje care îi plimbă pe cei doi prin tot New York-ul și prin toate zonele sale simbolice.

Lily este o adolescentă retrasă dar foarte fidelă stilului său personal și lucrurilor pe care le iubește cu pasiunea unei puștoaice de șaisprezece ani. Este îndrăgostită de Crăciun și de toată magia acestuia.

Dash este un adolescent sarcastic, un pic snob și foarte sigur pe el și cunoștințele sale, ca orice puști de șaisprezece ani. Dash urăște Crăciunul și toată ”magia” acestuia.

Cei doi sunt legați de iubirea lor pentru cărți, cuvinte și drame de familie, pe care le ascund sunt o doză sănătoasă de cinism și fursecuri frumos decorate.

La finalul jurnalului și după multe peripeții se află mult așteptata întâlnire a celor doi. Este oare Arțăgosul băiatul viselor lui Lily? Este Lily fata din mintea lui Dash?

Aventurile celor doi sunt simpatice și te prind în hora lor. Nu este un capitol în care să nu speri că cei doi urmează să se întâlnească din întâmplare și să se placă instant fără să știe cine sunt cu adevărat.

”Dash, Lily și Cartea Provocărilor” este la fel de atractivă și incitantă precum este și ecranizarea sa de pe Netflix. Ambele sunt numai bune pentru sezonul rece și sărbătorile ce urmează!

Titlu: DASH LILY ȘI CARTEA PROVOCĂRILOR
Autor: Rachel Cohn
,
David Levithan
An apariție : 2021
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 845

Alte recenzii de la Rachel Cohn:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas
Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas

Așteptam de mult o carte scrisă de Penelope Douglas, dar care să fie diferită de seria ei de renume "Devil's Night", pentru că aveam nevoie de ceva mai soft și mai ales, ROMANTIC. "Punk 57" este o poveste pe care am citit-o acum mulți ani, dar pe care am recitit-o...

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

0 0 votes
Article Rating
Ioana-Alexandra a fost redactor Booknation.ro și a scris 9 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana-Alexandra aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments