Recenzie “Destine la limita” de Katie McGarry

by | Sep 17, 2017 | Beletristică, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DESTINE LA LIMITA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

De ceva timp tot căutam cărți emoționante, cu un mesaj și un impact asupra cititorului.

Slavă cerurilor, am găsit-o pe Katie cu Destine la limită, care nu numai că mi-a împlinit dorința, dar mi-a și rămas în minte și în inimă.

Echo Emerson a fost o adolescentă normală, populară, cu un iubit râvnit de toate fetele, dar cu o situație familială sensibilă. Viața ei este zdruncinată încă de la moartea fratelui său îndrăgit, însă ceea ce o schimbă total, este o noapte despre care nu-și poate aminti nimic. Cicatricile de pe brațele sale îi sunt permanent un memento că mama sa bipolară a vrut să-i facă rău, însă nu știe motivul și asta o supără.

După doi ani de la accidentul din acea noapte teribilă, autoarea ne-o prezintă pe Echo în cabinetul asistentei sociale din liceul la care învață, împreună cu tatăl și cu mama sa vitregă. O variantă a ei aflată la polul opus celei de dinaintea accidentului. Se pare că pentru a uita de trecut, tatăl o încurajează pe Echo să exceleze la școală, cu toate că pasiunea ei este alta.

Cu o fire artistică, Echo moștenește talentul mamei sale în pictură, iar capitolele din perspectiva sa au unele tente poetice și profunde. Ceea ce o înspăimântă însă, este probabilitatea moștenirii și a bolii mintale.

Ceea ce caută toți din familia Emerson în prezent, este normalitate și sunt dispuși să facă sacrificii.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Katie McGarry

Dar când în viața lui Echo apare Noah, lucrurile par să se schimbe puțin. Deși este cunoscut după incidentele sale cu tutorii la care a locuit, și după atitudinea de băiat rău care caută probeme, avem șansa de a pătrunde în mintea lui și de a-i cunoaște povestea.

Amândoi au secrete întunecate. Echo este într-o permanentă luptă cu trecutul, în care crede că este singură. Noah luptă pentru a câștiga vizitele cu frații săi adoptați de o altă familie, în timp ce știe că este pe cont propriu.

Ceea ce află amândoi este că au multe lucruri în comun. Între ei se instalează o relație care evoluează treptat și cei doi ajung complici, prieteni, iar mai apoi iubiți. Ambii își doresc vechea viață, sau măcar normalitate, dar ce trebuie ei să învețe este că destinul le-a pregătit altceva și că mereu există o soluție pe care o vor găsi împreună.

Destine la limită te va lăsa fără cuvinte. E un roman despre familie, iubire, trădare și priorități. Despre niște adolescenți care luptă în propria viață pentru propriile dorințe.

🔥 CARTEA DESTINE LA LIMITA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Destine La Limita
Autor: Katie McGarry
An apariție : 2013
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Irina Nicoleta este redactor Booknation.ro de 1222 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 21 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments