Recenzie “Destine la limita” de Katie McGarry

Titlu: Destine La Limita
Autor: Katie McGarry
An apariție : 2013
Editura: Epica
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 17.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Destine la limita” de Katie McGarry
Acordă o notă

De ceva timp tot căutam cărți emoționante, cu un mesaj și un impact asupra cititorului.

Slavă cerurilor, am găsit-o pe Katie cu Destine la limită, care nu numai că mi-a împlinit dorința, dar mi-a și rămas în minte și în inimă.

Echo Emerson a fost o adolescentă normală, populară, cu un iubit râvnit de toate fetele, dar cu o situație familială sensibilă. Viața ei este zdruncinată încă de la moartea fratelui său îndrăgit, însă ceea ce o schimbă total, este o noapte despre care nu-și poate aminti nimic. Cicatricile de pe brațele sale îi sunt permanent un memento că mama sa bipolară a vrut să-i facă rău, însă nu știe motivul și asta o supără.

După doi ani de la accidentul din acea noapte teribilă, autoarea ne-o prezintă pe Echo în cabinetul asistentei sociale din liceul la care învață, împreună cu tatăl și cu mama sa vitregă. O variantă a ei aflată la polul opus celei de dinaintea accidentului. Se pare că pentru a uita de trecut, tatăl o încurajează pe Echo să exceleze la școală, cu toate că pasiunea ei este alta.

Cu o fire artistică, Echo moștenește talentul mamei sale în pictură, iar capitolele din perspectiva sa au unele tente poetice și profunde. Ceea ce o înspăimântă însă, este probabilitatea moștenirii și a bolii mintale.

Ceea ce caută toți din familia Emerson în prezent, este normalitate și sunt dispuși să facă sacrificii.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Katie McGarry.

Dar când în viața lui Echo apare Noah, lucrurile par să se schimbe puțin. Deși este cunoscut după incidentele sale cu tutorii la care a locuit, și după atitudinea de băiat rău care caută probeme, avem șansa de a pătrunde în mintea lui și de a-i cunoaște povestea.

Amândoi au secrete întunecate. Echo este într-o permanentă luptă cu trecutul, în care crede că este singură. Noah luptă pentru a câștiga vizitele cu frații săi adoptați de o altă familie, în timp ce știe că este pe cont propriu.

Ceea ce află amândoi este că au multe lucruri în comun. Între ei se instalează o relație care evoluează treptat și cei doi ajung complici, prieteni, iar mai apoi iubiți. Ambii își doresc vechea viață, sau măcar normalitate, dar ce trebuie ei să învețe este că destinul le-a pregătit altceva și că mereu există o soluție pe care o vor găsi împreună.

Destine la limită te va lăsa fără cuvinte. E un roman despre familie, iubire, trădare și priorități. Despre niște adolescenți care luptă în propria viață pentru propriile dorințe.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.