Recenzie Dincolo de Bine, Dincoace de Rău. Despre iubire de Aurora Liiceanu şi Alice Năstase

de | dec. 26, 2014 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Memorii, Psihologie, Recenzii cărți

dincolo-de-bine-dincoace-de-rau-despre-iubire_1_produsGata, aţi despachetat cadourile? Câți dintre voi aţi primit cărţi? Cei care nu… sigur e o carte în sania Moşului şi pentru voi, dar încă nu a ajuns – aşa că nu disperaţi. Până ajunge la voi cadoul rătăcit, vă propun o carte care cu siguranţă vă va cuceri: Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire semnată de inconfundabilele Aurora Liiceanu şi Alice Năstase.

Este o carte despre cel mai frumos şi mai complex sentiment: iubirea (în toate formele ei) scrisă în două stiluri diferite, dar complementare. În vreme ce Alice Năstase oferă cărţii un lirism aparte, Aurora Liiceanu îi oferă un aspect pragmatic, analitic, aproape static. Alice Năstase ne oferă o viziune poetică de excepţie asupra iubirii, iar Aurora Liiceanu disecă până şi cel mai mic şi neînsemnat gest. Practic, Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire e o carte 2 în 1.

Ce au în comun, totuşi, cele două autoare este punctul de vedere conform căruia iubirea este o experienţă fundamentală, ce înnobilează existenţa umană. Ambele susţin şi faptul că acest sentiment are un caracter profund iluzoriu mai ales când vine vorba de alegerea şi asumarea iubirii în societatea zilelor noastre.

Cartea Aurorei Liiceanu şi a lui Alice Năstase surprinde tocmai prin alăturarea a 2 stiluri diferite, dar şi prin viziunea poate uşor pesimistă(ar zice unii) asupra iubirii. E o carte ce merită citită, textele lui Alice Năstase sunt pur şi simplu sublime şi intră în suflet oricui. Cât despre textele Aurorei Liiceanu, mie mi-au plăcut, dar poate unora li se vor părea puţin prea… ştiinţifice (dar sunt tare interesante, să ştiţi).

Închei prin a vă recomanda, încă o dată această carte deosebită ce se înscrie în topul cărţilor pe care le-am citit în acest an. Merită!

Titlu: DINCOLO DE BINE DINCOACE DE RĂU. DESPRE IUBIRE
Autor: Aurora Liiceanu şi Alice Năstase
An apariție : 2007
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2581

Alte recenzii de la Aurora Liiceanu şi Alice Năstase:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă a fost redactor Booknation.ro și a scris 229 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments