Recenzie Dincolo de Bine, Dincoace de Rău. Despre iubire de Aurora Liiceanu şi Alice Năstase

Titlu: Dincolo De Bine Dincoace De Rău. Despre Iubire
Autor: Aurora Liiceanu şi Alice Năstase
An apariție : 2007
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 26.12.2014
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Dincolo de Bine, Dincoace de Rău. Despre iubire de Aurora Liiceanu şi Alice Năstase
Dă o notă cărții

ACUM GĂSEȘTI DINCOLO DE BINE DINCOACE DE RĂU. DESPRE IUBIRE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

dincolo-de-bine-dincoace-de-rau-despre-iubire_1_produsGata, aţi despachetat cadourile? Câți dintre voi aţi primit cărţi? Cei care nu… sigur e o carte în sania Moşului şi pentru voi, dar încă nu a ajuns – aşa că nu disperaţi. Până ajunge la voi cadoul rătăcit, vă propun o carte care cu siguranţă vă va cuceri: Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire semnată de inconfundabilele Aurora Liiceanu şi Alice Năstase.

Este o carte despre cel mai frumos şi mai complex sentiment: iubirea (în toate formele ei) scrisă în două stiluri diferite, dar complementare. În vreme ce Alice Năstase oferă cărţii un lirism aparte, Aurora Liiceanu îi oferă un aspect pragmatic, analitic, aproape static. Alice Năstase ne oferă o viziune poetică de excepţie asupra iubirii, iar Aurora Liiceanu disecă până şi cel mai mic şi neînsemnat gest. Practic, Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire e o carte 2 în 1.

Ce au în comun, totuşi, cele două autoare este punctul de vedere conform căruia iubirea este o experienţă fundamentală, ce înnobilează existenţa umană. Ambele susţin şi faptul că acest sentiment are un caracter profund iluzoriu mai ales când vine vorba de alegerea şi asumarea iubirii în societatea zilelor noastre.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Aurora Liiceanu şi Alice Năstase.

Cartea Aurorei Liiceanu şi a lui Alice Năstase surprinde tocmai prin alăturarea a 2 stiluri diferite, dar şi prin viziunea poate uşor pesimistă(ar zice unii) asupra iubirii. E o carte ce merită citită, textele lui Alice Năstase sunt pur şi simplu sublime şi intră în suflet oricui. Cât despre textele Aurorei Liiceanu, mie mi-au plăcut, dar poate unora li se vor părea puţin prea… ştiinţifice (dar sunt tare interesante, să ştiţi).

Închei prin a vă recomanda, încă o dată această carte deosebită ce se înscrie în topul cărţilor pe care le-am citit în acest an. Merită!

ACUM GĂSEȘTI DINCOLO DE BINE DINCOACE DE RĂU. DESPRE IUBIRE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Un "tratat" de iubire ce prezintă două viziuni diferite: una poetică şi una pragmatică ce se completează reciproc.

Aspecte Negative:

Poate unora li se vor părea plictisitoare textele Aurorei Liiceanu, care sunt, în genere, analize psihologice uşor cosmetizate.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.