Recenzie „Dincolo de cuvinte, destăinuirile unui motan cuMinte” de I.A. Mureșan

by | Jul 23, 2016 | Beletristică, Jurnale, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DINCOLO DE CUVINTE DESTĂINUIRILE UNUI MOTAN CUMINTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Dincolo de cuvinte: destainuirile unui motan cuMinte  Adulții care scriu cărți pentru copii sunt adevărați zei. Adultul creativ este copilul care a supraviețuit într-o societate crudă și cruntă. Irina Anca Mureșan reușește în  Destăinuirile unui motan cuMinte să aducă la viață poznele unui motan cuminte și cu minte, pe nume Sasha.

Deși e o carte destinată copiilor, acțiunea din Destăinuirile unui motan cuMinte nu e deloc simplă sau banală, cu un fir narativ plat, ca în majoritatea cărților dedicate celor mici; din contră, aventurile motanului fioros de pe copertă sunt descrise cu mare precizie, accentul căzând pe detaliile semnificative. Asta nu face însă romanul greu de lecturat, limbajul fiind unul destul de accesibil pentru cei mici.

Recunosc că m-am amuzant teribil. La început eram sceptică, nu mă așteptam să îmi placă așa mult o carte cu și despre un motan, dar seriozitatea cu care sunt descrise aventurile protagonistului, dar, în primul rând, seriozitatea cu care este el abordat ca personaj principal, reușesc să facă din Dincolo de cuvinte, destăinuirile unui motan cuMinte un roman pentru copii mici și copii mari, excluzându-se orice limită de vârstă.

Cartea e împărțită în 15 capitole cu titluri tare sugestive (Lecții de viață a fost capitolul meu preferat, absolut delicios!) însoțite de citate și maxime ale unor mari personalități, cum ar fi Charles Bukowski.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Irina Anca Mureșan

Dacă aș încerca să vă rezum cartea, aș eșua, evident. Sasha ne povestește aventurile sale, începând din momentul în care a fost adoptat de Obidelul Mare (soțul Obidelului mic, care e stăpânul motănașului) tocmai din Ucraina. Protagonistul reconstituie momentul în care a fost nevoit să se despartă de familia lui, fiindu-i teribil de greu, și cum a ajuns pe mâinile actualilor stăpâni.

Citind Dincolo de cuvinte, destăinuirile unui motan cuMinte am realizat că oricât de mari am fi, înăuntrul nostru suntem tot mici. Și de fiecare dată când suntem descurajați, trebuie să ne amintim că în interiorul nostru încă respiră acel copil care contează pe noi pentru a-l proteja.   Dincolo de cuvinte, destăinuirile unui motan cuMinte e un roman scris de adultul care a reușit să protejeze copilul dinăuntrul lui, o carte care te face inevitabil să zâmbești, ba chiar să râzi în hohote altături de un motănel adorabil 😀 Recomand, recomand, recomand!

🔥 CARTEA DINCOLO DE CUVINTE DESTĂINUIRILE UNUI MOTAN CUMINTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Dincolo De Cuvinte Destăinuirile Unui Motan Cuminte
Autor: Irina Anca Mureșan
An apariție : 2016
Editura: EPUBLISHERS
Nr. Pagini: 308
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.07.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1880 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments