Recenzie Drept Civil. Succesiuni. Mostenirea Legala de Ioana Nicoale

Titlu: Drept Civil. Succesiuni. Mostenirea Legala De Ioana Nicoale
Autor: Ioana Nicolae
An apariție : 2015
Editura: Hamangiu
Nr. Pagini: 181
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Valentin Cristea
Publicată la 29.04.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Drept Civil. Succesiuni. Mostenirea Legala de Ioana Nicoale
Dă o notă cărții

ACUM GĂSEȘTI DREPT CIVIL. SUCCESIUNI. MOSTENIREA LEGALA DE IOANA NICOALE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Drept Civil. Succesiuni. Mostenirea Legala de Ioana NicoaleCartea Ioanei Nicolae despre succesiuni, despre moştenirea legală mai exact, deşi adresată, în primul rând studenților de la facultățile de drept, este un instrument facil şi concis, util oricărei persoane interesate de soarta patrimoniului unei persoane decedate.

Atrăgător la această lucrare, Drept civil. Succesiuni. Moştenirea legală, este faptul că reuşeşte să acopere un domeniu vast în numai 181 de pagini ceea ce este o excepție în marea de tomuri voluminoase specifice doctrinei dreptului. În această lucrare, cu un limbaj accesibil, sunt expuse mecanismele legale prin care urmaşii defunctului ajung să intre în posesia şi proprietatea patrimoniului acestuia.

Ioana Nicolae tratează situația soțului supraviețuitor, a claselor de moştenitori, nedemnitatea succesorală, dezmoştenirea şi vacanța succesorală pe înțelesul chiar al unei persoane neavizate, cu indicarea celor mai noi opinii doctrinare şi jurisprudențiale, în acord cu prevederile noului Cod civil.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ioana Nicolae.

Drept civil. Succesiuni. Moştenirea legală de Ioana Nicolae reprezintă soluția ideală pentru studentul de la drept care intenționează să se familiarizeze rapid cu materia succesiunilor, a moştenirii legale, precum şi consultantul ieftin pentru cel care se află în postura de posibil moştenitor.

ACUM GĂSEȘTI DREPT CIVIL. SUCCESIUNI. MOSTENIREA LEGALA PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Stil concis, accesibil şi ordonat logic. Întindere mică şi acoperire completă în concordanță cu legislația actuală şi doctrina dominantă.

Aspecte Negative:

Repetiția aproape identică a unor paragrafe.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.