Recenzie Engleza fără greşeli de Lionel Dahan

Titlu: Engleza Fără Greşeli De
Autor: Lionel Dahan
An apariție : 2004
Editura: Niculescu
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 18.01.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Engleza fără greşeli de Lionel Dahan
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI ENGLEZA FĂRĂ GREŞELI DE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
engleza-fara-greseli_1_fullsize

Având în vedere cât este de răspândită în media, foarte mulţi au impresia că stăpânesc limba engleză.  Însă engleza nu este o limbă aşa de uşoară precum pare şi spun asta din proprie experienţă.

Într-o conversaţie simplă, pe o temă uzuală, anumite greşeli pot fi trecute cu vederea deoarece se poate înţelege ceea ce se doreşte a fi transmis. Însă, în alte contexte, în care este necesară mai multă precizie (de exemplu, în situaţii profesionale)  – orice greşeală poate crea o impresie proastă asupra capacităţilor noastre lingvistice. Iar în scris, astfel de greşeli arată şi mai urât şi sunt şi mai mult condamnate!

Cartea Engleza fără greşeli a lui Lionel Dahan îşi propune să elimine greşelile ce apar în folosirea acestei limbi, prin identificarea, comentarea şi corectarea lor. Aceste greşeli au fost identificate de către autor pe parcursul a 20 de ani de participare în comisii de examinare pentru diverse concursuri şi examene, unde a avut de-a face cu peste 10.000 de candidați.

Cartea este structurată în următoarele capitole:

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lionel Dahan.

  • Vocabular român-englez
  • Vocabular englez-român
  • Gramatică
  • Ortografia
  • Pronunţia
  • Teste de control

După cum am spus şi mai sus, în fiecare dintre capitolele cărţii cele mai frecvente greşeli sunt explicate în amănunt, oferindu-se  numeroase exemple extrem de detaliate spre a facilita înţelegerea. Capitolul de gramatică, pe lângă partea “preventivă” conţine şi o serie de exerciţii gramaticale rezolvate şi explicate. Ultimul capitol, se compune din 150 de teste de tipul “vânaţi greşeala” cărora li se oferă şi rezolvarea.

Engleza fără greşeli poate fi parcursă fie în ordinea capitolelor, fie într-o ordine aleatorie datorită indexului şi sistemului de soluţii oferit. Prin rezolvarea testelor şi traducerea frazelor (tema de la partea gramaticală), cititorul poate vedea în ce măsură şi-a însuşit cunoştinţele pentru a putea remedia eventualele greşeli.

Engleza fără greşeli este un instrument indispensabil pentru toţi cei care doresc să utilizeze limba lui Shakespeare într-un mod corect, elegant. Această carte este probabil una din cele mai bune cărţi din domeniu pe care am avut ocazia să o utilizez atât în timpul facultăţii, cât şi în calitate de profesor particular de limba engleză!

ACUM GĂSEȘTI ENGLEZA FĂRĂ GREŞELI DE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Engleza fără greşeli îşi propune să vă "elibereze" din capcanele puse de diferenţele dintre limba română şi limba engleză. Un material excelent realizat şi extrem de util!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.