Recenzie Examenele DELF/DALF de Sorina Dănăilă

Titlu: Examenele Delf/dalf
Autor: Sorina Dănăilă (coordonator)
An apariție : 2012
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 392
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 29.11.2014
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA EXAMENELE DELF/DALF ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

examenele-delf-dalf-nivelurile-a-si-b-contine-cd_1_produsÎn ziua de azi, deținerea unui certificat de competență lingvistică (și nu mă refer la cele obținute ca urmare a unei probe a examenului de bacalaureat) este un avantaj pentru oricine. În cazul limbii franceze, cele mai cunoscute certificate de competență lingvistică sunt DELF (Diplôme d’études en langue française1) şi DALF (Diplôme approfondi de langue française2).

Aceste examene sunt organizate de Ministerul Francez al Educației. Examenul DELF este compus din 6 părți  – parcurgerea primelor 4 este necesară pentru a primi primul grad (A), iar a următoarelor 2 pentru a primi al doilea grad (B). DALF se adresează celor ce posedă cunoștințe mai avansate de franceză și doresc să atingă nivelul C (cel mai înalt nivel de competență lingvistică potrivit Cadrului Comun European de Referință pentru Limbi Străine) din diverse motive (de ex. plecarea la studii într-o țară francofonă).

Cartea Examenele DELF/DALF coordonată de cunoscuta profesoară Sorina Dănăilă reprezintă cea mai eficientă metodă de pregătire pentru aceste examene. În prima parte sunt oferite informații generale despre cele 4 niveluri de bază – A1, A2, B1, B2. Pe lângă aceste informații, mai sunt propuse și subiecte asemănătoare celor din examenele oficiale – inclusiv exerciții de înțelegere orală (materialele audio fiind incluse pe un CD, în lectura unor vorbitori nativi belgieni sau francezi).  În plus, în acest manual de pregătire, sunt incluse modele de texte grupate pe diverse niveluri de competență, strategii de abordare,  indicații cu privire la capcanele ce trebuie evitate.

Partea a doua se compune dintr-un grupaj de teste pentru evaluarea celor 4 competențe (înțelegerea textului citit, înțelegere orală,  conversație și producere de materiale scrise)  după modelul celor concepute de Centre international d’études pédagogiques (CIEP)Sèvres – singura instituție acreditată pentru coordonarea DELF/DALF.

Cartea Examenele DELF/DALF este utilă, atât elevilor ce doresc să susțină unul din aceste examene cât și celor care doresc doar să aprofundeze limba franceză. Datorită cheii incluse, poate fi un material util de autoevaluare. În același timp, poate fi folosită și de către profesori.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Sorina Dănăilă (coordonator).


1. Diplomă de studii în limba franceză

2. Diplomă de cunoștințe aprofundate de limbă franceză

3. Centru internațional de studii pedagogice

🔥 CARTEA EXAMENELE DELF/DALF ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

O carte extrem de utilă atât pentru cei care doresc să susţină unul din aceste examene, cât şi pentru cei ce doresc doar să îşi aprofundeze cunoştinţele!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.