Recenzie Examenele DELF/DALF de Sorina Dănăilă

Autor: Sorina Dănăilă (coordonator)
An apariție : 2012
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 392
Acordă o notă cărții:
 
Aspecte Pozitive:

O carte extrem de utilă atât pentru cei care doresc să susţină unul din aceste examene, cât şi pentru cei ce doresc doar să îşi aprofundeze cunoştinţele!

examenele-delf-dalf-nivelurile-a-si-b-contine-cd_1_produsÎn ziua de azi, deținerea unui certificat de competență lingvistică (și nu mă refer la cele obținute ca urmare a unei probe a examenului de bacalaureat) este un avantaj pentru oricine. În cazul limbii franceze, cele mai cunoscute certificate de competență lingvistică sunt DELF (Diplôme d’études en langue française1) şi DALF (Diplôme approfondi de langue française2).

Aceste examene sunt organizate de Ministerul Francez al Educației. Examenul DELF este compus din 6 părți  – parcurgerea primelor 4 este necesară pentru a primi primul grad (A), iar a următoarelor 2 pentru a primi al doilea grad (B).  DALF se adresează celor ce posedă cunoștințe mai avansate de franceză și doresc să atingă nivelul C (cel mai înalt nivel de competență lingvistică potrivit Cadrului Comun European de Referință pentru Limbi Străine) din diverse motive (de ex. plecarea la studii într-o țară francofonă).

Cartea Examenele DELF/DALF coordonată de cunoscuta profesoară Sorina Dănăilă reprezintă cea mai eficientă metodă de pregătire pentru aceste examene. În prima parte sunt oferite informații generale despre cele 4 niveluri de bază – A1, A2, B1, B2. Pe lângă aceste informații, mai sunt propuse și subiecte asemănătoare celor din examenele oficiale – inclusiv exerciții de înțelegere orală (materialele audio fiind incluse pe un CD, în lectura unor vorbitori nativi belgieni sau francezi).  În plus, în acest manual de pregătire, sunt incluse modele de texte grupate pe diverse niveluri de competență, strategii de abordare,  indicații cu privire la capcanele ce trebuie evitate.

Partea a doua se compune dintr-un grupaj de teste pentru evaluarea celor 4 competențe (înțelegerea textului citit, înțelegere orală,  conversație și producere de materiale scrise)  după modelul celor concepute de Centre international d’études pédagogiques (CIEP)Sèvres – singura instituție acreditată pentru coordonarea DELF/DALF.

Cartea Examenele DELF/DALF este utilă, atât elevilor ce doresc să susțină unul din aceste examene cât și celor care doresc doar să aprofundeze limba franceză. Datorită cheii incluse, poate fi un material util de autoevaluare. În același timp, poate fi folosită și de către profesori.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Sorina Dănăilă (coordonator).


1. Diplomă de studii în limba franceză

2. Diplomă de cunoștințe aprofundate de limbă franceză

3. Centru internațional de studii pedagogice

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)