Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

by | Jul 6, 2020 | Educație, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN ARMONIE CU NATURA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte minunată.

În armonie cu natura este o carte foarte frumoasă despre misterele pe care natura le ține ascunse, însă care pot fi descoperite doar de iubitorii ei, ce o protejează și o ajută să  ”supraviețuiască” în această mare de oameni.


”Pădurea. Un loc feeric.Casa multor vietăți.Însă, pericolele pun pe muchie de cuțit casa multor viețăți.”


Acțiunea este complexă, așezată pe 25 de capitole, relatate din perspectiva Andreei, protagonista cărții și eroina naturii. Mergând într-o zi la picnic cu părinții săi, protagonista noastră descoperă că stejarul, un copac care a trecut prin multe primejdii poate vorbi cu iubitorii de natură: ”Acest copac are sute de ani. A văzut războaie, calamități naturale, răutățile oamenilor și tot a continuat să dea oxigen fără să ceară nimic. El poate vorbi, dar ține minte! El știe că poate să-l audă doar oamenii care iubesc cu adevărat natura”

În capitolele ce vor urma, Andreea va fi eroina vietăților din pădure: căprioare, iepurași, Bunicului Stejar, a tuturor vietăților ce vor avea nevoie de puțin ajutor. Cartea este ușoară pentru copiii de peste 8 ani, care iubesc pădurea și vor să descopere ce mistere ascunde. 

Mi-a plăcut foarte mult ultimele cuvinte redate de narator în finalul cărții ”Viața își urmează cursul, nu-i așa?” ceea ce arată că avem ce învăța din ”În armonie cu natura” și că DA, VIAȚA ÎȘI URMEAZĂ CURSUL INDIFERENT DE CE SE ÎNTÂMPLĂ, iar CICLUL VIEȚII NU POATE FI EVITAT DE CINEVA SAU CEVA.

Vă las pe voi să descoperiți de ce Andreea a ales ca această propoziție să finalizeze cartea În armonie cu natura, să vedeți cine este și cum va sfârși Bunicul Stejar, dar și celelalte vietăți din pădure.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎN ARMONIE CU NATURA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Andreea Ilie sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎN ARMONIE CU NATURA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: În Armonie Cu Natura
Autor: Andreea Ilie
An apariție : 2020
Editura: -
Nr. Pagini: 134
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 6.07.2020
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Conversație la Catedrală” de Mario Vargas Llosa

Recenzie ”Conversație la Catedrală” de Mario Vargas Llosa

Llosa a urcat în ultimul timp în topul autorilor mei preferați. Conversație la Catedrală nu-i o carte ușor de citit, nici măcar nu compensează acest lucru cu o poveste frumoasă, dar în ciuda acestor lucruri, n-am putut-o lăsa din mână. Tot ceea ce ne este dezvăluit...

Recenzie ”The sun and her Flowers” de Rupi Kaur

Recenzie ”The sun and her Flowers” de Rupi Kaur

Dacă cineva ar întreba cum arată despărțirea, i-aș da această carte pentru a o citi. Dacă cineva ar întreba ce înseamnă durerea, aș deschide la primele două părți ale acestei cărți și i-aș arăta în cuvinte acest lucru. Rupi Kaur este cunoscută pentru celebra carte de...

0 0 vote
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 323 zile și a scris până acum 70 articole. Se află pe poziția 10 din 26 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments