Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

by | Jul 6, 2020 | Educație, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN ARMONIE CU NATURA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte minunată.

În armonie cu natura este o carte foarte frumoasă despre misterele pe care natura le ține ascunse, însă care pot fi descoperite doar de iubitorii ei, ce o protejează și o ajută să  ”supraviețuiască” în această mare de oameni.


”Pădurea. Un loc feeric.Casa multor vietăți.Însă, pericolele pun pe muchie de cuțit casa multor viețăți.”


Acțiunea este complexă, așezată pe 25 de capitole, relatate din perspectiva Andreei, protagonista cărții și eroina naturii. Mergând într-o zi la picnic cu părinții săi, protagonista noastră descoperă că stejarul, un copac care a trecut prin multe primejdii poate vorbi cu iubitorii de natură: ”Acest copac are sute de ani. A văzut războaie, calamități naturale, răutățile oamenilor și tot a continuat să dea oxigen fără să ceară nimic. El poate vorbi, dar ține minte! El știe că poate să-l audă doar oamenii care iubesc cu adevărat natura”

În capitolele ce vor urma, Andreea va fi eroina vietăților din pădure: căprioare, iepurași, Bunicului Stejar, a tuturor vietăților ce vor avea nevoie de puțin ajutor. Cartea este ușoară pentru copiii de peste 8 ani, care iubesc pădurea și vor să descopere ce mistere ascunde. 

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Andreea Ilie

Mi-a plăcut foarte mult ultimele cuvinte redate de narator în finalul cărții ”Viața își urmează cursul, nu-i așa?” ceea ce arată că avem ce învăța din ”În armonie cu natura” și că DA, VIAȚA ÎȘI URMEAZĂ CURSUL INDIFERENT DE CE SE ÎNTÂMPLĂ, iar CICLUL VIEȚII NU POATE FI EVITAT DE CINEVA SAU CEVA.

Vă las pe voi să descoperiți de ce Andreea a ales ca această propoziție să finalizeze cartea În armonie cu natura, să vedeți cine este și cum va sfârși Bunicul Stejar, dar și celelalte vietăți din pădure.

 

🔥 CARTEA ÎN ARMONIE CU NATURA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: În Armonie Cu Natura
Autor: Andreea Ilie
An apariție : 2020
Editura: -
Nr. Pagini: 134
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 6.07.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 121 zile și a scris până acum 56 articole. Se află pe poziția 21 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments