Recenzie „Înţelepciunea psihopaţilor” de Kevin Dutton

by | Dec 30, 2018 | Literatura Universală, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNŢELEPCIUNEA PSIHOPAŢILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„Dacă există un lucru pe care psihopaţii îl au în comun, acela este abilitatea lor desăvârşită de a trece drept oameni obişnuiţi, în timp ce, în spatele acestei măşti brutale, geniale, bate, de fapt, inima îngheţată a unui prădător glacial şi nemilos.”

Înţelepciunea psihopaţilor scrisă de psihologul cercetător de origine britanică Kevin Dutton este un studiu sau, mai degrabă, o investigaţie ce are în vizor creierul şi structura psihologică a psihopaţilor dovediţi, dar şi indivizilor care prezintă trăsături psihopatice.

Cine sunt sau ce fel sunt aceste personaje? Este o întrebare bună şi pertinentă.

Totuşi, avem curajul să ne gândim câteva clipe şi să ne identificăm anumite caracteristici printre rândurile citite? Sau să ne supunem anumitor teste specifice care ne-ar da un posibil rezultat? Poate că da, poate că nu.

Lăsându-se condus de propriile întrebări şi frământări, autorul străbate multe drumuri pentru a se întâlni cu diferite personaje marcante, unele chiar periculoase, precum psihopaţi închişi în centre de psihiatrie aflate sub pază strictă, dar şi în închisori; cât şi cu indivizi de succes care practică meserii însemnate: din poliţie, trupele speciale, din medicină şi chirurgie, mediul afacerilor etc.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kevin Dutton

„Un tânăr avocat de mare succes îmi mărturisea nu demult, în balconul cu vedere spre Tamisa al apartamentului său de la ultimul etaj: Înăuntrul meu se află un criminal în serie pândind într-un cotlon, dar îl ţin sub control cu cocaină, Formula 1, sex ocazional şi interogatorii sclipitoare.

Ce au în comun aceşti oameni? Lipsa emoţiilor puternice, a sensibilităţii. De aici reies anumite trăsături esenţiale: concentrare la capacitate ridicată pe rezultate, luarea de decizii în situaţii cruciale fără ezitări sau remuşcări, manevrabilitate… narcisism.

Dutton nu oferă un verdict precis din urma documentării sale, deoarece mintea umană este mult prea complexă, însă ne permite să pătrundem într-o lume pe care de cele mai multe ori o evităm pentru a ne simţi mai în siguranţă, însă realizăm cu stupoare că de fapt această lume ne înconjoară la orice pas, doar că nu am fost capabili să o descifrăm.

„Aşa sunt psihopaţii – frumoşi pe dinafară. Farmecul, carisma şi camuflajul lor psihologic fără cusur ne distrag atenţia de la adevărata lor faţă: anomalia latentă din faţa ochilor noştri. Prezenţa lor ameţitoare şi hipnotică ne atrag irezistibil.”

🔥 CARTEA ÎNŢELEPCIUNEA PSIHOPAŢILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Înţelepciunea Psihopaţilor
Autor: Kevin Dutton
An apariție : 2013
Editura: GLOBO
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 30.12.2018
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1227 zile și a scris până acum 53 articole. Se află pe poziția 21 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments