🔥 CARTEA JURNALISTUL UNIVERSAL. GHID PRACTIC PENTRU PRESA SCRISĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Randall 2Jurnalistul Universal de David Randall este, din punctul meu de vedere, cartea de căpătâi a celor care vor să urmeze o carieră în jurnalism. Este un volum care răspunde la cele mai importante întrebări pe care le poate avea un jurnalist sau un om de comunicare. Mai mult decât atât, această carte oferă soluţii, sugestii şi direcţii de urmat, aplicabile în orice moment al vieţii de jurnalist.

Ca să fac o analogie, pot să spun că pentru jurnalişti această carte este echivalentul abecedarului pentru elevi. Este un punct de plecare important, fără de care nu se poate înainta. „Jurnalistul Universal” este o bază pe care se pot clădi cele mai frumoase cariere în comunicare.

În prefaţă se menţionează că volumul Jurnalistul Universal este un răspuns „la nevoia tinerilor jurnalişti de a avea la dispoziţie literatură de specialitate adaptată la timpurile moderne.”

Un punct forte al cărţii este acela că se clădeşte pe foarte multe exemple celebre, uşor de reţinut şi de înţeles pentru tinerii interesaţi de o carieră în jurnalism.

Încă din primul capitol se descriu calităţile şi atitudinile pe care trebuie să le aibă un bun jurnalist. Printre acestea se numără: simţul dezvoltat al ştirii, pasiunea pentru precizie, abandonul prejudecăţilor, empatia, dorinţa de a câştiga şi multe altele.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de David Randall

Mai mult, în această care cei interesaţi pot să descopere care sunt limitele jurnalismului, ce este o ştire, de unde provin acestea, cum se face documentarea, ce este interviul, ce este şi ce presupune etica profesională, şi aşa mai departe.

Mihai Coman spune despre această carte că „în fiecare pagină simţim, dincolo de cadenţa cuvintelor, pulsul unei experienţe şi al unei dăruiri, aproape incandescente (…)”.

Despre autorul cărţii, David Randall, autorii prefeţei spun că „în prezent este unul dintre cei mai buni instructori de jurnalism ce activează în Europa de Est”. Acesta a fost redactor – şef adjunct al ziarului londonez „The Observer”.

🔥 CARTEA JURNALISTUL UNIVERSAL. GHID PRACTIC PENTRU PRESA SCRISĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Jurnalistul Universal. Ghid Practic Pentru Presa Scrisă
Autor: David Randall
An apariție : 2007
Editura: COLLEGIUM POLIROM
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 11.12.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

„Jurnalistul Universal” este, din punctul meu de vedere, cartea de căpătâi a celor care vor să urmeze o carieră în jurnalism.Este un volum care răspunde la cele mai importante întrebări pe care le poate avea un jurnalist sau un om de comunicare. Mai mult decât atât, această carte oferă soluţii, sugestii şi direcţii de urmat, aplicabile în orice moment al vieţii de jurnalist.

Aspecte Negative:

Poate că ar fi nevoie de o versiune mai actualizată, deoarece din 2007 până în 2014 s-au schimbat foarte multe în materie de comunicare.

Avatar
Autor: Iulia Drăghici
Iulia e Redactor Activ
Redactor de 2050 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iulia Drăghici