Recenzie Jurnalistul Universal. Ghid practic pentru presa scrisă de David Randall

by | Dec 11, 2014 | Comunicare și Jurnalism, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALISTUL UNIVERSAL. GHID PRACTIC PENTRU PRESA SCRISĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Randall 2Jurnalistul Universal de David Randall este, din punctul meu de vedere, cartea de căpătâi a celor care vor să urmeze o carieră în jurnalism. Este un volum care răspunde la cele mai importante întrebări pe care le poate avea un jurnalist sau un om de comunicare. Mai mult decât atât, această carte oferă soluţii, sugestii şi direcţii de urmat, aplicabile în orice moment al vieţii de jurnalist.

Ca să fac o analogie, pot să spun că pentru jurnalişti această carte este echivalentul abecedarului pentru elevi. Este un punct de plecare important, fără de care nu se poate înainta. „Jurnalistul Universal” este o bază pe care se pot clădi cele mai frumoase cariere în comunicare.

În prefaţă se menţionează că volumul Jurnalistul Universal este un răspuns „la nevoia tinerilor jurnalişti de a avea la dispoziţie literatură de specialitate adaptată la timpurile moderne.”

Un punct forte al cărţii este acela că se clădeşte pe foarte multe exemple celebre, uşor de reţinut şi de înţeles pentru tinerii interesaţi de o carieră în jurnalism.

Încă din primul capitol se descriu calităţile şi atitudinile pe care trebuie să le aibă un bun jurnalist. Printre acestea se numără: simţul dezvoltat al ştirii, pasiunea pentru precizie, abandonul prejudecăţilor, empatia, dorinţa de a câştiga şi multe altele.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de David Randall

Mai mult, în această care cei interesaţi pot să descopere care sunt limitele jurnalismului, ce este o ştire, de unde provin acestea, cum se face documentarea, ce este interviul, ce este şi ce presupune etica profesională, şi aşa mai departe.

Mihai Coman spune despre această carte că „în fiecare pagină simţim, dincolo de cadenţa cuvintelor, pulsul unei experienţe şi al unei dăruiri, aproape incandescente (…)”.

Despre autorul cărţii, David Randall, autorii prefeţei spun că „în prezent este unul dintre cei mai buni instructori de jurnalism ce activează în Europa de Est”. Acesta a fost redactor – şef adjunct al ziarului londonez „The Observer”.

Titlu: Jurnalistul Universal. Ghid Practic Pentru Presa Scrisă
Autor: David Randall
An apariție : 2007
Editura: COLLEGIUM POLIROM
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 11.12.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

„Jurnalistul Universal” este, din punctul meu de vedere, cartea de căpătâi a celor care vor să urmeze o carieră în jurnalism.Este un volum care răspunde la cele mai importante întrebări pe care le poate avea un jurnalist sau un om de comunicare. Mai mult decât atât, această carte oferă soluţii, sugestii şi direcţii de urmat, aplicabile în orice moment al vieţii de jurnalist.

Aspecte Negative:

Poate că ar fi nevoie de o versiune mai actualizată, deoarece din 2007 până în 2014 s-au schimbat foarte multe în materie de comunicare.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Recenzie „Marile minciuni nevinovate” de Liane Moriarty

Liane Moriarty este o scriitoare genială și mi-a fost de ajuns să citesc Am uitat să fim fericiți pentru a mă convinge de acest fapt. Atunci când am citit și Când vina ne desparte, m-am convins de talentul ei de a crea un thriller psihologic plin de mister și de...

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Iulia Drăghici este redactor Booknation.ro de 2168 zile și a scris până acum 120 articole. Se află pe poziția 10 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Iulia Drăghici aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments